Skip to the main content
[] 13. XII. 2006.

Pure PwnageHave you forgotten that I beat both Gary Kasparov and Deep Blue with nothing more than a row of pawns and a single bishop? (teh_masterer)

• • •

Pure Pwnage je serija koja objašnjava život jednog pro gejmera. Zbog svoje tematike i, posebno, originalnosti na Internetu uživa kultni status.

Napravljena je kao gonzo (autor direktno sudjeluje u radnji) te u mockumentary (dokumentarno + igrano) stilu: Jeremy (teh_pwnerer) priča o svojem gejmerskom životu nama tj. kameri, a kameru drži Kyle, njegov mlađi brat koji studira film (te se ovom serijom želi probiti u filmski svijet).

Osim što nam Jeremy priča što za njega znači plejanje igara i nabijanje noobova, tokom epizoda se vrti i zajednička (igrana) radnja u kojem se on i ekipa sukobljavaju s nekim negativcima (recimo, da sad ne spojlam radnju).

• • •

Od ostalih likova tu su još Doug (fps_doug) koji većinu vremena provodi igrajući pucačine u prvom licu, Dave koji zna dobro kuhat, teh_masterer koji trenira učenike da postanu pro gejmeri i Anastasia (Tagi) koja igra World of Warcraft. Jeremy i ekipa se tokom serije mijenjaju, odlaze od kuće, Jeremy traži posao, upoznaje curu (gejmericu, naravno) itd.

Serija se najviše snima u Torontu, Calgaryju i Montrealu. (Jedna epizoda je snimljena i u Nizozemskoj.)

U nekoliko epizoda se nalaze sekvence koje su napravljene u Machinimi. Neke od igara koje se koriste u seriji su Zero Hour, spomenuti WoW, CounterStrike, Call of Duty. U epizodama se nalaze i reference na druge igre, a parodiraju se i razne druge stvari kao što su Red vs Blue, Homestar Runner i popularni filmovi kao npr. Kill Bill.

Do sad je snimljeno ukupno 12 epizoda koje se besplatno mogu pogledati, ali i skinuti. (Veličine im se kreću od 50ak do 350ak megabajta).

Ali nemojte klikati na gornje linkove ako vas ne zanima lik s velikim egom koji cijelo vrijeme priča kako rastura u video igrama. Bezveze. :)