Skip to the main content
[] 3. siječnja 2007.

Quake 2FPS, naravno, nije kratica koja znači "frejmova po sekundi" nego first person shooter, tj. pucačina iz prvog lica. To je ono kad u prvom planu vidiš svoj pištoljčić, krećeš se prema naprijed te adekvatno, sustavno te temeljno djeluješ.

1. Ako je glavni junak (ilitiga "ja") ormar od 3 sa 3 metra koji može nositi 10 ganova neću čuti da zvuk čizama bude kao da nosi klompe. I to tri broja prevelike.

2. Kad mi predstoji neka opaka pucnjava po bossu ili masi neprijatelja nemoj mi par sekundi prije dati gomilu oružja i healtha (i na zvučnike opaliti glasnu šansonu) jer mi kvariš surprajz.

• • •

3. Zapravo nam uopće nemoj davati da se borimo s iritantnim bossovima jer ćemo vrlo lako odustati na tim mjestima, a nastavku nećemo ni blizu.

4. Objasni ti meni kako s bazukom (i to verzijom 30000 iste) mogu razbiti grdobu jaku kao 10 tenkova, a jednu šuplju drvenu kutiju u poluraspadu ne mogu ni oštetiti (često ni pomaknuti)?

5. Zar nije totalno čudno da u pola sata naiđem na masu vozila koja su si slična ko jaje jajetu. U krugu od 100 kilometara postoji samo jedan diler za vozila ili šta?

6. Kad ispraznim pušku u prirodi neću neko vrijeme čuti pjev ptica, a kamoli cvrčka već nakon par sekundi, jel' jasno? (IF proslo_od_pucnjave < x minuta THEN zajebi_zvucnik() itd. pa neću valjda sam pisati igru?)

7. Ako nabijem zid i vratim se poslije pet minuta ima da je oštećen! Ako već moraš daj dofuraj majstore da ih ja vidim (i zapucam po njima, :)), okej?

8. Ne želim od svih stražara u igri slušati isti vic star bar pola godine. Neka šute i pucaju, pa za to su plaćeni! (Alternativno nek bar psuju, budimo realni, sve po spisku.)

9. Kako mogu svi zidovi u 50+ objekata isto izgledati? Stavi bar neke postere tamo. Hint: sise.

10. Neću ni otvarati gomilu ormara, soba, ladica, skladišta (nastavi niz) u potrazi za rekvizitima. Zaključaj vrata i sve i bok. Nemam ja vremena, čeka me sudar s bajnom djevom na kraju nivoa.

Ima toga još, ali za početak neka se korigiraju ove stvari.

• • •

I tako, štovani developeru, probaj pripaziti na te neke detalje, žemo? Jer ako se te igre ne poprave prestat ćemo ih igrati i raditi nešto drugo. Npr. surfati za sličicama onih cura kojima je tako vruće da skidaju odjeću sa sebe, štajaznam... :)

A vi tamo, dame te gospodo gejmeri, jesam li ponešto izostavio?