Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2007. godine

[] 30. siječnja 2007.

Rezultati ankete #2

Prije nego što zatvorim blog...

Jesam vas?

Nisam.

Naravno da nisam. Pa tko još ovo čita... (Osim botova von tražilica koji totalno sjebavaju statistiku)

A onima koji očekuju sise i nabijanje u ovom postu (99% vas) warning: ne čitati, ovo je samo statistika i dosadno je do jaja.

Nastavak

[] 28. siječnja 2007.

Phoebe Halliwell vs Cordelia Chase

Fibi je vještica u seriji Charmed. Ma, znate one tri cimerice koje tamane čudovišta (obično u vlastitoj kuhinji), a pritom pričaju o modi i romansi.

Cordy je lik iz serijala Buffy (dosadna cheerleaderica) te Angel (sekretarica od glavnog vampira-detektiva, ex dosadna cheerleaderica). Voli shopping i lijepe haljine, a u slobodno vrijeme plaše je vampiri i ostala bića iz Podzemlja.

Nastavak

[] 28. siječnja 2007.

Supra 2400Naputak: Ovo NIJE program koji vam skida nekakav limit s ADSLa!

Kako sam tek prije manje od mjesec dana (what?) konačno uveo ADSL (sav sretan svako jutro gol plešem na terasi - videoklipovi nedostupni) te nisam prije novogodišnje ponoći (kao) stigao kliknuti na link za prebacivanje na povećani ili čak neograničeni promet nalazim se u skupini "pazi malo" glede razbacivanja megabajtima koji prolaze kroz telefonsku žicu.

(Dakle, ako imate flat ne čitajte dalje nego sačekajte slijedeći post s dva nova komada, a ako ste internetski (jel sad ok malo početno?) ograničeni ko ja - vozi dalje.)

U tu svrhu nabio sam jedan mali sasvim jednostavan uradak koji se vrši u Excelu, OpenOffice Calcu, a možda i u nečem trećem.

Nastavak

[] 24. siječnja 2007.

Nuclear explosionDosada. Jedna ogromna dosada. Tako bih ja ukratko opisao ovo mjesto.

Apsolutno ništa se ne događa. Nema posla, nema zabave, nema seksa. Nema ničeg. Dobro, ima povremenog seksa, osobito u mojem slučaju, ali sve ostalo je totalna statika.

A izdržao sam godinu dana. Cijelu jednu godinu, čovječe. Zaglupio sam se do kraja, gluplji ne mogu biti. Ništa ne radim, ništa ne čitam, ništa me ne zanima. Mozak stoji. Ostatak ga slijedi.

Ne mogu više tako. Ako se ništa ne promijeni još par mjeseci poludjet ću. Ili ću pobjeći gore, otvoriti poklopac i reći svima gudbaj.

Nastavak

[] 21. siječnja 2007.

DesertNajnoviji specijalni efekti na koje su potrošeni gadni milijuni dolara.

Poznata glumačka ekipa koja sigurno nije zahtijevala male honorare.

Raznovrsnost filmskih lokacija koje nisu bile jeftine za snimanje.

Non-stop akcija s gomilom eksplozija, vatre i uništavanja polovnih auta i skupocjene bijele tehnike.

Najnaprednija kostimografija u kojoj su korištene bogate maske za potrebe svake od 150+ vanzemaljskih rasa.

Opaka brzina brzih kadrova od kojih zastaje dah, kompleksna radnja s puno likova te neizvjesnost do samog kraja...

Nastavak

[] 20. siječnja 2007.

Rambo vs The Terminator

Za vjerne (obje) čitateljice bloga u današnjem posebnom nastavku: dva muška komada!

Naravno, ne možemo odmah krenuti s trenutno aktualnim šoubiznis mladuncima nego ćemo prvo predstaviti dvojicu oldschool majstora.

Nastavak

[] 18. siječnja 2007.

Web 2.0...i onda si jednog dana rekao "Dosta je zajebancije" i krenuo nabaciti dozu Ajaxa na svoj turbo posjećeni portal jer i ti želiš okusiti malo web 2.0 kolača. Počeo si proučavati te neke specifikacije i online priručnike, ali svi su oni tehnički naporni te nedostatni za ono što želiš. Pa si nabio to tamo gdje requesti nikada ne dolaze te poskidao gomilu besplatnih JavaScript biblioteka, frameworka i tih čuda modernog weba i nakon kojih mjesec dana tvoj sajt je pjevao Ajax polifonije. I sad misliš da si web profesionalac 23. stoljeća, majstor na majstorima, totalni 2.0 nabijač, gospodar Ajaxa i svega ostalog.

A nisi. Zašto? Evo razloga zašto:

Nastavak

[] 17. siječnja 2007.

Children of MenKad ti netko ovako iznebuha da naslov "Children of Men" možda pomisliš da se radi o nastavku onog starog filma gdje je gospodin Rambo Terminator bio trudan. (Zapravo nije, nego si je instalirao bebu u sebe da pokaže da i pravi muškarci mogu roditi dijete. Plagijator.)

Daleko od toga.

Godina je tamo neka, kojih desetak komada kasnije od sad i mračne vanzemaljske ubersile u svojem napadačkom pohodu na cijeli svemir žele osvojiti te pokoriti a ujedno i uništitit ovaj lijepi red i mir koji je čovječanstvo stvorilo, ovu savršenu idilu koja...

Je, goli k... da ne kažem šta.

Još dalje od toga.

Nastavak

[] 14. siječnja 2007.

CondomŠto imaju zajedničko kompjutorske igre, operacijski sustavi i nova verzija aplikacije koja će konačno ispraviti onaj bug prilikom snimanja datoteke?

Ne?

Dakle, što imaju zajedničko autobusi, trajekti, vlakovi, tramvaji i vaša omiljena TV emisija o razmnožavanju životinja za vrijeme kišne sezone?

Točno.

Svi oni kasne.

Nešto kasni i utječe na ono drugo da kasni, pa radi toga kasni i ono treće i tako dalje. Kasne projekti, pa kasne plaće, pa kasni slijedeća rata za vaš Ferrari i tako dalje. Kasni sastanak jer kasne ljudi koji kasne zbog autobusa koji kasne zbog zastoja u prometu i i tako dalje.

Ali navikli smo da kasni i ovo i ono, pa nije stašno kasniti.

Skoro.

Nastavak

[] 5. siječnja 2007.

Jane Smith vs Nancy Callahan

Jane Smith je opaki ubojica u filmu Mr. & Mrs. Smith.

Nancy Callahan je egzotična plesačica u filmu Sin City.

Nastavak

1 2 ››