Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2007. godine

[] 30. ožujka 2007.

LinksOkolo po blogovima se nižu "turbokorisni" pluginovi za Firefox, bookmarklete i korisničke skripte (user.js) za Operu, GreaseMonkey skripte i slične web orijentirane entitete. S novom verzijom (7) browsera i Internet Explorer je dobio bolju podršku za ekstenzije (direktorij istih), no Pravi Web Programeri (navodno) već netko vrijeme ferceraju s dodacima za staru verziju browsera.

Znam, znam, "tko to još koristi?" i slični upitnici kod poštovanog čitateljstva. No, stranice je potrebno i u njemu testirati. I naročito u njemu jer ga koristi velika većina Internet namjernika.

Pa kad ga se već koristi, zašto ne uljepšati i olakšati rad u njemu?

Stoga u nastavku slijedi 5 korisnih dodataka za IE, namijenih svakom korisniku, a naročito power userima te web developerima i onima koji se takvima osjećaju.

Nastavak

[] 28. ožujka 2007.

Abigail Whistler vs Selene

Abigail je lovac na vampire u filmu Blade: Trinity. U slobodno vrijeme bavi se... pronalaženjem vampira.

Selene je vampirica u filmovima Underworld i Underworld: Evolution. U slobodno vrijeme lovi vukodlake.

Nastavak

[] 25. ožujka 2007.

BootsOvog tipa prvi put vidim, a već mi je okej. Iako bih se još jučer kleo da je njegov image full gej sad izgleda totalno cool.

Jedino je nešto zamućen. Fakat moram obrisati ovo ogledalo ovih dana.

Dobro, sad, možda je stil ponešto retro, zbog čizama, ali nema veze. Bitno da ih frend nije bacio. Nenošene nešto, valjda jednom ili pola puta.

Anyway, sad se nalaze na naj kauboju na svijetu.

Nastavak

[] 23. ožujka 2007.

Invisible Woman vs Storm

Danas na repertoaru opet dvije superžene.

Nevidljiva žena (Susan Storm) je članica Fantastične četvorke. Po potrebi može postati, pazi sad, nevidljiva. Idealna finta za nudističko sunčanje usred grada.
Storm (Ororo Munroe) je egzotična mutantica u X-Men trilogiji filmova koja može upravljati vremenskim (ne)prilikama što joj dobro dođe kad krene ljetna žega.

Nastavak

[] 23. ožujka 2007.

Rezultati ankete #3

Rezultati ove ankete trebali su završiti u raznim Recycle Binovima i /dev/nullovima. I nakon toga trebalo je formatirati diskove na kojima je ona zabilježena i javno ih spaliti pred svjedocima.

Da, toliko su loši:

Jutarnji 27 (38.57%)

Večernji 19 (27,14%)

Whatever 24 (34,29%)

Nastavak

[] 18. ožujka 2007.

Tomb Raidergeek, n. 3: an enthusiast or expert especially in a technological field or activity
(Merriam-Webster Online Dictionary)

Ovo što slijedi su upute za osvajanje geekova namijenjene mladim osvajačicama. Autor nije odgovoran ako vam nešto pođe po krivu, ako stvar ne uspije te, posebno, ako osvojite previše geekova. Zo, ne pokušavajte ovo kod kuće.

1. Prilagodi svoj image

Prouči malo te trendove i snimi što je trenutno "in" u geekosferi. Filmovi te serije koje se prate, popularne igre koje su nedavno izašle i tome slično. Ovdje ne trebaš pretjerivati, ali moraš biti uočljiva. Recimo jednostavna (dvobojna) t-majica s natpisom "I Pwn Noobs", "Lara Croft Rulez" ili "Pacman je papučar" je vrlo dobar magnet za geekove.

2. Usvoji spiku

Ekipa u svakodnevnom govoru koristi novopečene Internet izraze te kratice. Obogati svoj rječnik:
umjesto smijanja izgovaraj "LOL" ili "LMAO" te umjesto odmah, sudar i stan koristi "ASAP", "session" i "kućište", primjerice.

3. Izvježbaj se u bar jednoj igri

Po mogućnosti da je on-line varijanta. Igru je potrebno igrati čim više te skupljati događaje (tj. "happeninge", vidi točku 2.) koje ćeš ćešto opisivati kad pričaš s njim. Preporučujem "The Sims" koja je em laka em ženskasta em postoji on-line verzija iste. U krajnjoj nuždi koristiti "Second Life" koji baš nije igra, ali može poslužiti.

Nastavak

[] 5. ožujka 2007.

Jesse Reeves vs Santanico Pandemonium

Jesse je istražiteljica paranormalnim pojava koju opčini vampir Lestat u filmu Queen of the Damned.

Teta Pandemonium je egotična vampir plesačica u filmu Od sumraka do zore.

Nastavak

[] 4. ožujka 2007.

Svi se nešto diče, kurče i palče raznoraznim statistikama, lijepim grafovima, razrezanim tortama, golemim tablicama i najsažecima stanja na domaćoj i inoj blogosferi.

Sve neki podaci ovakvi i onakvi, spektakularni naslovi tipa Mjesečna statistika, Vanmjesečna statistika, Statistika posjeta u vrijeme utakmice, u vrijeme lova na zečeve, u vrijeme intimne depilacije, redovitog mjesečnog pranja nogu i tome slično.

I svi ti zaključci, predviđanja, analize, sinteze i sumiranja su nekako suhi, nedorečeni, polovni. Za par dana ne vrijede. Za tjedan dana više nitko ne proučava tablice i sličice. I tako dalje.

Zato vam danas Blogopod predstavlja The Ultimate statistiku, naj the statistiku, visokoškolski primjer kako takve stvari treba raditi. Nu, dakle.

Nastavak