Skip to the main content

Arhiv za 06 mjesec 2007. godine

[] 25. lipnja 2007.

SaucerPolako smo čistili Alpe od mutiranih gmazova.

Tih nusprodukata genetskih pokusa se nakotilo ko kompjutorskih virusa nekad davno u 21. stoljeću.

Meni su, kao najiskusnijem, dali najgori teren tako da sam nabijao na samom vrhu planine, tamo gdje su beštije već opako evoluirale zbog radijacije.

Svejedno je meni, majstoru na laserskoj puški, ovo bilo kao lagani nedjeljni izlet u prirodu.

Prelako. Moram se slijedeći put sjetiti povećati težinu nivoa kad uđem u igru.

I taman kad sam fajruntirao posljednju skupinu smrdljivih rugoba zazvonio mi je alarm s lijeve strane.

Nastavak

[] 20. lipnja 2007.

The Pro vs The Rookie

Robert "Rusty" Ryan ("The Pro") je profesionalni kartaš i prevarant, visoko na ljestvici, odmah do Daniela Oceana. Koji nema veze s morem.

Linus Caldwell ("The Rookie") je iskusni ulični lopov kojeg isti ovaj Danny Ocean uključi u jednu poveliku pljačku. A poslije još jednu. I još...

Obojicu možete vidjetu u filmu Ocean's 11, nastavku Ocean's 12, te trećem dijelu Ocean's 13 koji je izašao u kina ovih dana.

Nastavak

[] 19. lipnja 2007.

iPhoneNešto je divlje u zraku.

I nešto je divlje u ljudima, a nasuprot tome generalno vlada očiti slow motion. Ali razumljivo je, dolazi vrijeme godišnjih odmora i svi jedva čekaju da puste mozak na pašu, parkiraju jaja u more ili kadu (a sretnici jacuzzi) i pivo u ruku te tijelo u autopilot mod te se opuste od radnih pobjeda i poslovnih podviga.

Prije nekoliko dana izašao je drugi dio onog domaćeg video podcasta gdje dva simpatična te zabavna lika pričaju o novicama na IT sceni i šire. Možda bih i zaobišao tu seriju, ali što mogu kad je dobra, vidi se da voditelje kamera jednostavno voli. :) I to više nego Macovci iPhone.

iPhone izlazi krajem mjeseca i svi nešt očekuju bum tras ovo ono. Mekovci preko bare će vjerojatno kampirati ispred Appleovih dućana, ali zato Europa šuti. Pa još nisu riješili ni tko će biti službeni provider za to čudo, a kamoli objavili neke datume, rokove, sukobe i to.

Nastavak

[] 14. lipnja 2007.

SafariNa povratku s jednog foto-safarija po beskonačnim stepama te džunglama južne polutke sreo sam na aerodromu jednu rasnu Europljanku s veeelikim...

Ček, stani, to je iz nekog drugog teksta u draftu!

A taj draft je opasna stvar. Imam inside dojavu da pojedini domaći blogeri koji imaju velike intervale nepisanja zapravo napišu masu toga što ostane u draftu i nikad ne izađe van.

Stoga veliki minus te 10+ kaktusa onome koji je izmislio draft. Da toga nema web bi nam bio šareniji.

I instaliram ja taj famozni Safari na prozore.

Metalik sivi, mala kilometraža, drugi vlasnik, minimum dodatne opreme...

Nastavak

[] 10. lipnja 2007.

PhoneKažu oni koji znaju da je dobro ako ti je naslov bloga isti kao naziv domene. Da si onda bolje pozicioniran na tražilicama i tome slično. Pa da vidimo da li su to pravi ili takoznani stručnjaci.

Samo da mi ne nabiju odjeb tipa "imaš apostrof pa nemaš šanse".

Anway, to nije jedini razlog selidbe.

Namjera mi je staru domenu ostaviti više za osobne stvari (ili masno prodati ako ima slučajno ima interesenata s debelim novčanikom), a blog će kao takav ići na ovoj adresi zajedno sa svim popratnim sadržajima koje planiram.

Vidim da je in nabaciti nešto kao "e, spremam nešto dobro" i onda šutjeti ko zec. Pa ću onda i ja tako samo reći da... Zapravo, već sam rekao sve. :)

Novi dizajn (a ima i dizajn?) još nije do kraja ispoliran, no ono bitno je gotovo. Tako su linkovi odletjeli van, maknuti su čudni brojevi, znakovi, linkovi i slično smeće i ostavljeno je samo ono bitno. Skoro, jer da zaista želim ostaviti samo najbitnije opičio bi svoju fotku preko cijelog ekrana i to bi bilo sve. :)

Nastavak

[] 10. lipnja 2007.

PodcastU početku je bio Internet.

Imao je vrlo mali kapacitet, ali to nije bio bed jer se sastojao samo od teksta. Jer teksta stane u cijevi pun kurac.

Čak i kada se ne koristi kompresija.

Ako je netko i stavio nekakvu sliku ubrzo je bio ismijan od strane online zajednice i dugo bio označen kao greenhorn koji se eto usudio staviti nešto nepoželjno.

Nije mu pomoglo to što se vadio s "pa bilo je slučajno".

Jer na onom prastarom modemu imaš dobar broj minuta da prekineš upload.

Nastavak

[] 7. lipnja 2007.

NetscapePoneki namjernik koji Internetom surfa od sredinom devedesetih (te čak prije) sigurno će se sjetiti Netscape Navigatora koji je tada bio de facto diktator među web browserima.

Do svoje četvrte verzije bio je nešto što nije imalo baš nikakve alternative što se tiče programa za pristup webu te još nekim sitnima servisima (ftp...).

A onda je došao Internet Explorer koji je ubrzo postao standardni (besplatni tj. "besplatni") dio Windowsa i tu je počeo nagli kraj jednog lijepog druženja s jednom pristojnom aplikacijom.

Kako je web postajao sve popularniji tipičan korisnik (civil) je koristio ono što mu je najbliže, a tu je IE inkomponiran u Windoze bio jedini (najlakši) izbor.

Uostalom, još je mnogima danas Internet Explorer i web (pa čak i cijeli Internet) jedna te ista stvar.

(Iako u zadnje vrijeme i tu ima pomaka na bolje: Firefox uzima sve veći dio kolača, Opera je totalni zakon na mobitelima i recimo na Wii, Safari se popravio itd.)

Za totalni pad Navigatora nije kriv samo IE, nego i Netscapeova filozofija. Papci su, naime, u kritičnom trenutku odlučili napisati cijelu stvar ispočetka i time si sami sebi pucali u nogu. Programski kod je, iako pun salate i šampionskih dijelova, zapravo odlično funkcionirao i mogli su ga postepeno dotjerivati, a ne potrošiti tri godine u kojima se i Internet i web vrlo promijenio, a konkurencija izdala niz novih featurea i slično.

Nastavak

[] 2. lipnja 2007.

MinesweeperIz radionice poznatog proizvođača popularnih video-igara (Solitaire, Freecell...) dolazi nam ova uzbudljiva logičko akcijska igra puna žara, eksploziva i iznenađenja.

Igrač se nalazi u ulozi istraživača plohe manje (9 x 9), srednje (16 x 16) te oveće (30 x 16) ploče (moguća su custom podešavanja do 30 x 24) na kojoj su skrivene mine.

Cilj ove nevjerojatno uzbudljive igre je pronaći sve mine na mreži spomenute ploče te jarkocrvenim zastavicama označiti njihova mjesta bez da one eksplodiraju.

Vrijeme djelovanja nije vremenski ograničeno, no svejedno je tu brojač sekundi koji igri daje posebnu draž te dinamičnost.

Nastavak

[] 1. lipnja 2007.

Niki Sanders vs Kara Thrace

Niki je žena s opasnim alter-egom u novoj stripolikoj znanstvenofantastičnoj seriji Heroes. U slobodno vrijeme se tuče, puca iz pištolja i gleda drugu sebe u ogledalu.

Kara Thrace zvana Starbuck je jedan od najboljih svemirskih pilota u obnovljenoj SF serijalu Battlestar Galactica. Hobi joj je kartanje, ispijanje vatrene vode i psovanje nadređenih.

Nastavak