Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2008. godine

[] 31. siječnja 2008.

Pwnage TV

Pwnage TV

Pwnage TV je novi gejmerski sajt koji fura video sadržaje. Gore možete naći dobre video preglede popularnih igara (Call of Duty 4, UT, Team Fortess 2...), snimke multiplayerskih okršaja, ma sve vezano uz te igre s naglaskom na one FPS tipa.

Nažalost, video klipovi nisu u Flashu, pa je potreban DivX player za browser kojeg naravno možete skinuti s sa službenih stranica. Instalacijska datoteka za Windowse će biti 16 megabajta, a kad je opičite uklikajte samo web browser, codece ionako sve imate, a ostalo vam ne treba.

Nastavak

[] 28. siječnja 2008.

Acronym Finder

Acronym Finder

Ne znate što je to WTF? BRB? OMG? RTFM? E onda je ovo sajt za vas. Dakle, ovo je baza akronima, samo nabijete kraticu koju vam netko spraši na ponoćnom sexy chatu i odmah saznate što ona znači bez da morate tu osobu pitati što je pisac htio reći. Na sajtu tvrde da imaju više od 590,000 (slovima: preko pola milijuna) akronima, što ne mogu potvrditi jer (još) nisam stigao provjeriti sve. :)

Nastavak

[] 28. siječnja 2008.

Clarice Starling vs Clarice Starling

Klarica je lik u novelama i filmovima The Silence of the Lambs i Hannibal. Ona je FBI agent koji uspješno lovi serijske ubojice sve dok jednog dana ne naleti na neuhvatljivog Hannibala (vidite po slikama kako se odmah lovi za glavu).

Nastavak

[] 24. siječnja 2008.

LinksDa je svijet idealan i web bi, a s njim i razvoj webova, bio idealan. No, situacija je takva kakva je i ne postoji neki normalan red i disciplina, web standardi koji se poštuju od strane ovih koji rade browsere.

Ovih je dana opet popularan Internet Explorer. Kako je nedavna vijest da dolazeći IE8 prolazi Acid2 test obradovala web zajednicu, tako je ova nova stvar da će taj tzv. browser imati još jedan mod rada izazvala burne te žestoke komentare okolo po blogovima i portalima gdje se skuplja ta webmehaničarska ekipa.

A u nekom idealnom svijetu, u web utopiji možda bi mogli postojati ovakvi nekakvi tagovi:

<meta name="BASIC BROWSER" content="firefox">
<meta name="BROWSERS" content="ie?, firefox, opera, safari">

Ovo bi označavalo da si stranicu razvijao u Firefoxu, a želiš da radi u navedenim browserima, ili još bolje:

<meta name="BROWSERS" content="*">

Što bi značilo da će ti stranica raditi u svim mogućim browserima, jasno čak i onima koji će se napraviti u budućnosti.

Nastavak

[] 23. siječnja 2008.

Jamglue - Remixing for the Masses

Jamglue

Jamglue je online mikser mjuze, ali kakav. Vrlo je jednostavan, sučelje je u Flashu. Nakon 5 minuta isprobavanja jednostavnih funkcija svaki će nadobudni majstor moći stvoriti hit sezone. Provrtite popularne mikseve koje su napravili korisnici i navalite miksati. I pazite: da bi mogli sejvati svoje remek-djelo potrebno se je prethodno regati.

Nastavak

[] 22. siječnja 2008.

Coffee beanNe, ne radi se o nafti nego o kavi. O esencijalnom materijalu za svakog normalnog građanina, a posebno za ljude koji rade u IT industriji. O glavnom prehrambenom proizvodu zapadne civilizacije kao takve a i šire.

U svakom poslovnom objektu koji malo drži do sebe postoji najmanje jedan automat za kavu. Ako ga vaš slučajno nema dignite galamu, ogranizirajte prosvjede, pišite svojem županu, whatever, jer stroj za izbacivanje kave jednostavno mora egzistirati u vašoj blizini. Mora. Treće ne postoji.

Nastavak

[] 21. siječnja 2008.

PHPZa pravilan odgovor treba samo postaviti pravo pitanje te natjerati sustav da vam po kratkom postupku vrati DA ili NE.

U ovom postu ukratko ću nabrojati funkcije kojima se provjerava egzistencija raznih entiteta.

Ako prvi put čujete za neke - ne brinite, ionako vam ne trebaju, osim prve 2. Pravi programeri ostale ionako ne koriste, ali je lijepo znati da su tu, čisto da se pred Perl i Java ekipom možemo hvaliti kako PHP ima ovo i ono.

Nastavak

[] 20. siječnja 2008.

The Digg Reel

The Digg Reel

Digg, jedan od najpoznatijih community sajtova je ne tako davno uveo video sekciju u kojoj ljudi postaju linkove na video klipove. Ali nisu na tome stali. Prije nekoliko dana izašla je prva epizoda video podcasta pod nazivom "The Digg Reel" koja sumira najpopularnije video klipove u zadnjih tjedan dana. Podcast vodi poznata Jessica Corbin i trebao bi ići svake srijede. Tako da jednom tjedno možete pogledati pregled zanimljivih videoklipana na jednom mjestu, ušteda vremena ili baš i ne?

Nastavak

[] 19. siječnja 2008.

SimCity otvoren

SimCity Classic

SimCity, jedna igra za koju su svi bar čuli prešla je u GPL tabor. Naravno, ne najnovija verzija nego originalni, klasični SimCity koji je izašao davne 1989. godine i koji će izmamiti osmijeh svakom informatičkom dinosauru koji ovo čita. Free verzija je dobila ime Micropolis, a naći će se na OLPC laptopima.

Nastavak

[] 19. siječnja 2008.

Poll 6Da sam i htio anketu nisam mogao lošije postaviti. Jer iz ovih se rezultata teško može zaključiti nešto što je korisno, točno i nepobitno. Ni Vulkanska logika ne pomaže. No, može se namirisati da je broj onih koji izričito ne žele gledati šarene pomične slike naspram zbroja onih koji to žele i onih koji su indiferentni po tome pitanju dostatno manji.

A tako nekako sam i zamislio da će ispasti generalno mišljenje cijenjenog čitateljstva koje iz nekih čudnih razloga zaluta u virtualne prostore ovog takozvanog bloga.

Nastavak

1 2 3 ››