Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2008. godine

[] 31. ožujka 2008.

Omnisio

Omnisio

Omnisio je web alat kojim možete povezati više video klipova u jedan pri čemu klipove možete odrezati po želji. Trenutno podržava YouTube, Google Video i Blip.TV.

Druga mogućnost je komentiranje video klipana i to u toku sviranja. Pogledajte neki popularan video na stranici i vidjet ćete komentare. Klikom na klip na nekom mjestu stvar će se pauzirati a vi ćete moći dodati strip-oblačić s komentarom.

Naravno ima sad još tu nekih finti ovo ono, ali to vam još ne treba.

Nastavak

[] 29. ožujka 2008.

Indiana Jones vs Crocodile Dundee

Doktor Jones je povremeni profesor i arheolog u tri filma (Raiders of the Lost Ark, Temple of Doom i Last Crusade). Uskoro u kina dolazi i 4. dio (Crystal Skull) čiji trailer možete pogledati ovdje. Voli istraživati stare grobnice, koristiti svoj vjerni bić, a povremeno i lijepe žene.

Mick Dundee je australski lovac na krokodile u također tri nastavka filma (Crocodile Dundee, Crocodile Dundee II i Crocodile Dundee in Los Angeles). U slobodno vrijeme druži se s ljudima koji žive u divljini, a krokodile jede za večeru.

Nastavak

[] 27. ožujka 2008.

Poll 8Tri stotine postova za dvije godine i osam mjeseci postojanja bloga. Od toga je valjda 30 kvalitetnih, ali bitno da se piše.

Komentara ima nekih plus minus 1800 što znači da ste bili 6 puta aktivniji od mene.

Anyhow, u početku nisam bio nešto aktivan i nisam često pisao, pa se nadam da mi za slijedećih 300 komada neće trebati još toliko.

Naravno, često pisanje umanjuje kvalitetu samih postova, jer ne možeš uvijek biti najbolji, ali bolje je stalno imati novog sadržaja nego da ljudi refreshaju stranicu i tjedan dana nema ni P od novog posta.

Nastavak

[] 26. ožujka 2008.

PreyRadnja je klasična: Zemlju su napali vanzemljani, a igrač je glavni, ako ne i jedini frajer koji će razbacati humanoidna, malo manje humanoidna te uopće nemaju veze s humanoidima čudovišta i spasiti civilizaciju kakvu poznajemo.

Ali ipak drugačije. U ovoj igri igrač je u ulozi indijanca, mehaničara, bivšeg vojnika kojemu je dosta mlaćenja prazne slame te nagovara svoju djevojku, konobaricu, na bijeg iz sredine u kojoj se nalaze i zajednički život u nekom modernom gradu.

I taman kad francuskim ključem riješi dvojicu statista na šanku u tipičnoj birtijaškoj tučnjavi napadne ih neprijatelj nepoznatog porijekla, te njega i odabranicu njegovog srca otuđe traktor zrake i odvedu ih na neobičan, a ovelik svemirski brod koji je ključni objekt u invaziji na planetu čija se orbita nalazi između onih od Venere i Marsa.

Nastavak

[] 25. ožujka 2008.

File Dropper

File Dropper

File Dropper je još jedan alat koji nudi besplatno hostanje vaših datoteka, no po čemu se razlikuje od konkurencije je limit od čak 5GB! Taman za kompilaciju video snimaka koje ste uhvatili na maturalcu. Navalite.

Nastavak

[] 25. ožujka 2008.

Michelle vs Lisa

Michelle je nećakinja opasnog poslovnog čovjeka koji se zove Maxwell McAllister. Max angažira jednog svojeg zaposlenika, nerda, glavnu ulogu, da preveze nju i njenog ljubimca (odojka) kamionetom preko par država u filmu Moving McAllister.

Lisa je potomak zastrašujućeg biznismena Jacka Taylora. Na nju je udicu bacio jedan Jackov zaposlenik, isto smotan lik, koji u filmu My Boss's Daughter dođe u priliku da treba pričuvati njegovu kuću kao i njegovu kćer.

Nastavak

[] 22. ožujka 2008.

Crayton PhysicsCrayton Physics je mozgalica u kojoj crtate jednostavne geometrijske likove koji se nakon toga ponašaju prema zakonima fizike. Cilj svakog nivoa je prijeći krugom tj. loptom preko zvijezde ili zvijezda, ali nemate direktnu kontrolu nad loptom nego je usmjeravate gradeći pravokutnike i krugove oko nje. Grafika je vrlo siromašna, ali je igrivost upravo zbog fizike vrlo visoka.

U početku će vam probleme stvarati kontrola miša i crtanje likova, ali kad se jednom naviknete vrlo brzo ćete prolaziti nivoe, koji jasno postaju sve teži i tjeraju vas da koristite inteligenciju i poznavanje temeljnih načela prostora koji vas okružuje da biste mogli prijeći na slijedeći.

Nastavak

[] 21. ožujka 2008.

Links 2Ovih se dana puno priča o browserima. Nove stvari u novim verzijama, planovi za budućnost, web ide dalje i slično. Pa da vrlo ukratko opišem što je novo kod svakog.

Svi preglednici iz skupine velike četvorke (Internet Explorer, Firefox, Opera i Safari) dobili su ili dobijaju nove verzije što znači da su u beta fazi, tu je novi Acid3 test, a dolaze i nove verzije CSSa i Javascripta.

Nastavak

[] 19. ožujka 2008.

The Awesome Highlighter

Awesome Highlighter

Da li vam se ikada dogodilo da vam netko pošalje link, vi ga kliknete, ali stranica je puna svačega i nije vam jasno što vam je konkretno pošiljatelj želio pokazati? Ovaj alat rješava taj problem.

U njega učitate stranicu, označite tekst i kad kliknete na "Done" dobijete link sa markiranom stranicom koji možete slati ljudima. Iza je Javascript, možda ne radi svuda, ali ekipa radi na ispravkama i prepravkama.

Nastavak

[] 18. ožujka 2008.

ForestProbudilo me je glasno lupanje po vratima. Jednu minutu sam čekao u nadi da će otići, a onda sam se pozdravio sa spavanjem i digao iz kreveta.

Otvorio sam vrata, ali i usta, spreman da kretena izbombardiram megabajtima psovki širokospektarnog tipa. Ali na vratima nije bio kreten, nego ona. Moja gazdarica.

- Jel' mladiću, kad ti misliš platiti stanarinu za prošli mjesec?

- Ovaj, dobrojutro gospođo. Ovaj, rekao sam vam da je samo pitanje dana...

- Tu glazbu slušam već tjednima. Mislim da ti je krajnje vrijeme da pokažeš pare ili... kužiš?

- Ali teta najavio sam odavno da će ovo biti kritična faza i rekli ste da nema problema, da možete sačekati.

- Ma šta ja znam što sam ja rekla, mali, imaš do kraja tjedna da platiš ili letiš van!

- Ma dobit ćete, do kraja tjedna bit će sve pet.

- Pazi ako ne bude. Meni trebaju pare, moram na frizuru...

Frizuru? Ispravljam se: ipak kreten.

- Dobro onda, vidimo se, ajd bok.

I zatvorim ja vrata. Uopće me ne dira, pa ista stvar se događa već nekoliko jutara. Samo što je danas prvi put spomenula frizuru. Kakva je to frizura koja toliko košta? Za te pare može kupit novu glavu. Proljepšala bi se generalno.

Nastavak

1 2 3 ››