Skip to the main content

Arhiv za 07 mjesec 2008. godine

[] 30. srpnja 2008.

Krista Starr vs Valerie Sharpe

Danas na vašem omiljenom :) blogu: dvije seksi vampirice.

Krista (lijevo) se vraća iz vojske da bi saznala da joj je brat umro pod nerazjašnjenim okolnostima i onda ide tražiti odgovorne osobe u TV seriji Blade: TV Series. U međuvremenu je netko ugrize i tako postane noćna teta

Valerie Sharpe (fakit, nisam našao bolju sliku) je TV novinarka koju drakula zavede u filmu Dracula 2000. Otkad je ugrižena voli pokazivati zube te ne mari za garderobu, tj. oskudnost iste.

Nastavak

[] 29. srpnja 2008.

Penny ArcadePenny Arcade je naziv za ona stara okupljališta s arkadnim strojevima tj. automatima za igru gdje su neki od vas proveli skoro pola života i potrošili solidnu svotu kovanica za koju bi danas mogli kupiti jedan dobar rabljeni auto. Prvo su se furali fliperi i drugi strojevi za zabavu (recimo ubaciš forint u mašinu di je kokoš koja onda pleše u ritmu muzike za seks). Forma koja je danas izumrla osim možda u varijanti mobilnih zabavnih parkova koji idu od mjesta do mjesta, di su već sajmovi i slične manifestacije.

(Znate onu scenu u Terminatoru 2 kad cybernetic organizam traži Johna Connora i nađe ga na onom mjestu gdje ekipa lupa po velikim kutijama na kojima se vrte igrice? E to je ta lokacija.)

Nastavak

[] 27. srpnja 2008.

Wee Wee Stats

Wee Wee Stats

Wee Wee Stats je statistika vašeg posjeta zahodu. Ako ste na Twitteru.

Aplikacija prati vaše twitteriziranje i na osnovu toga izrađuje statistiku rješavanja vaših tekućih i krutih pitanja te vam iscrtava graf dotičnih olakšavanja. :)

Vaše podatke možete samo vi gledati (i svi koji vam ukradu password) dok svi podaci ulaze u globalni graf ispumpavanja svih korisnika Twittera.

Sad samo nemojte non-stop twittati da idete na ono mjesto jer ćete sjebati brojke.

Nastavak

[] 24. srpnja 2008.

400Prije točno tri godine napisan je prvi post na the blogu. Ovaj koji čitate je 400ti po redu. Ne, nije bilo slučajno, namjerno sam se požurio da baš danas upadne okrugli.

Za prvih 100 postova trebalo mi je 18 mjeseci, drugih 100 za 10, a za zadnje dvije stotine po 4 mjeseca što pokazuje da je to nekakav budući tempo za ovaj blog. Osim ako se nešto strašno ne desi. Tipa isključe Internet ili zatvore web.

Nastavak

[] 23. srpnja 2008.

Man and womanZa nove čitatelje bloga: postovi u kategoriji Sise su lagane priče inspirirane međuodnosima sa ženskim svijetom. Slobodno vičete da ne ništa ne valjaju. Onda ću pisat o nečem drugom. O politici npr.

Nastavak

[] 22. srpnja 2008.

PicLensPicLens je full screen browser slika i video sadržaja, nekakav polu 3D slideshow weba koji lijepo izgleda, brzo radi i od kojeg se teško odvojite nakon što počnete skrolati, zoomirati i gledati slike te klipane.

Instalira se kao plugin u web preglednik. Podržava Internet Explorer 6+, Safari 3+ i Firefox 2+, Windows te Mac ofskroz. (Verzija za IE i FF je cca 2 megabajta.)

Slike su smještene u tri reda, dok stupaca ima koliko materijala PicLens pronađe. Ako krenete skrolati udesno prazni kvadrati će se real time popunjavati kako se otkrivaju. Možete koristiti brze linkove (vijesti, film/tv, moda, sport...) ali i pretraživati neke servise s kojih PicLens čupa materijale.

Nastavak

[] 21. srpnja 2008.

Lola Beck vs Eden Sinclair

Lola Beck (na slici lijevo) je opasna kapetanica u trećem nastavku filma Starship Troopers: ST: Marauder. Voli voziti međuzvjezdane rakete, čuvati tajne Federacije te razvaljivati opasne bube koje prijete civilizaciji kao takvoj.

Eden Sinclair (desno) opaka policajka, specijalac, koja je poslana ekstemno važnu misiju: pronaći lijek protiv zombioze u novijem britanskom filmu Doomsday. Voli pucati, razbijati, rasturati i sve što vole mladi.

Nastavak

[] 21. srpnja 2008.

Alarm ClockRazina punjenja u baterijama na mobitelu je odavno ispod nule (punjač ste zaboravili na poslu), ona budilica koju ste koristili prije par godina odavno više ne pokazuje znakove života, buđenje telefonom ne možete naručit jer nemate pojma di je kućni telefon (sjećate se da ste ga vidjeli prije nekoliko mjeseci), a s ukućanima ste u svađalačkoj fazi tako da nema teorije da vas netko od njih ujutro probudi makar mu obećali svježe krafne i slonovsku porciju kave, pet puta bolje nego u Starbucksu.

A ujutro morate rano doći na posao, bit će dobra zakuska, pa ne želite ostati bet kavijara i šampanjca.

Već ste na pola puta prema planu da noć provedete budni, jes da ćete sutra hodati ko zombi, ali bar ćete omastiti brk na švedskom stolu kad odjednom u kutu sobe primjećujete spasonosno rješenje...

Nastavak

[] 20. srpnja 2008.

Dr. Horrible's Sing-Along BlogDr. Horrible's Sing-Along Blog je mjuzikl komedija o superzločincu koji želi postati poznat, superheroju koji ga razvaljuje i curi na koju je bacio oko tokom redovitog posjeta javnoj perilici. Kako je stvar napravljena u formatu webizoda može se pogledat na webu, a i preko iTunesa.

Scenarij je napisao Joss Whedon (Buffy, Angel, Firefly) i njegovi suradnici - sve redom ekipa koja je upala preko rodbinske veze (burazi, šogorica). Ideja je bila napraviti nešto jeftino, ali profesionalno, u jeku prošlogodišnjeg Hollywoodskog štrajka pisaca.

Doktora Strašnog glumi Neil Patrick Harris (Doogie Howser, Starship Troopers, Harold and Kumar 1 te 2), Kapetan Čekić je Nathan Fillion (kapten u seriji Firefly tj. filmu Serenity), a cura je Felicia Day (Violeta u Buffy, web sitcom The Guild). Da, opet sve nešto preko žnjore - ekipa koja je prije radila s Whedonom, tj. glumci koje je uspio nagovoriti da pjevaju.

Nastavak

[] 18. srpnja 2008.

Analyze Backlinks

Analyze Backlinks

Ovaj analitičar pronaći će i ispisati stranice koje imaju link na vašu stranicu.

Sve što trebate napraviti je ubaciti URL svoje stranice, eventualno poklikati neke opcije i klikom na "Begin" dobit ćete listu webova koji su bili tako dobri pa stavili link na vaš blog, web i slično.

Ako ima previše linkova moći ćete ih listati s PREV i NEXT, a možete dobiti ispis ispisanih stranica u običan tekst ako se slučajno želite negdje hvaliti količinom ljudi koji su vas zalinkali.

Nastavak

1 2 3 ››