Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2008. godine

[] 30. XII. 2008.

PDF Database

PDF Database

Ovo je tražilica PDF (Adobe) i DOC (Word) datoteka.

Otkucajte recimo "PHP MySQLshop" i dobit ćete niz nekakvih PDF materijala za čitanje u hladnim zimskim danima uz topli sendvič kamin i glazbene hitove 2008. godine.

Rezultati pretraživanja (kojih nema tako puno kao što ih daje PDF Search Engine) vode na direktne linkove na download. Lijepo.

Nastavak

[] 29. XII. 2008.

ShareTabs

ShareTabs

ShareTabs je servis za skraćivanje URLova. Nešto kao TinyURL ili Skrati.net samo s dva lijepa featurea.

Prvi je skraćivanje više URL adresa odjednom. Navedete mu nekoliko web adresa jednu ispod druge i on sve skrati u jedan manji tipa sharetabs/nešto. Pri tome ovo "nešto" možete odabrati sami. Ako nije zauzeto, ofkors.

Drugi feature je lijep te pregledan ekran s thumbovima koji se otvara kad netko klikne na skraćeni link kojeg ste napravili. Tu je mogućnost surfanja po tabovima sa same stranice ili Open All opcija koja otvara sve linkove u novim tabovima (ako ih popup blocker ne odkanta).

Pogledajte link koji sam nabio za primjer.

Nastavak

[] 23. XII. 2008.

2008!Nekoliko stranica na webu sa pregledom uskoro završene 2008. godine u slikama.

Za one kojima se neda čitati, one kojima se žuri i za lijenčine.

Nastavak

[] 22. XII. 2008.

Harmony Faith Lane vs Charlene

Dva prigodna komada u bojama Djeda Mraza Božićnjaka!

Harmony (lijevo) je djevojka iz snova glavnog lika u filmu Kiss Kiss Bang Bang (što se skraćeno piše kao xx!!). Wannabe velika glumica polako se penje na Hollywoodskoj sceni, voli dobre fešte, skup šampanjac, pokvaren trač i sve što vole mladi.

Charlene (desno) je asistentica gospodina Mraza u filmu Fred Claus. Dobro se snalazi s brojkama, usprkos zimi hoda u kratkoj crvenoj suknji, a večeri provodi u miru lokalne konobe gdje čita lektiru i ispija što već piju na Sjevernom polu. Slaba je na muškarce niže od nje.

Nastavak

[] 22. XII. 2008.

Twitter Venn

Twitter Venn

Statistika Twittera u obliku Vennovih dijagrama. Ma znate, to su oni krugovi koji se sijeku, a u njima neke točkice.

Unesete dva ili tri keyworda i dobijete lijepi prikaz učestalosti njihovog spominjanja nasamo, u kombinaciji i tome slično.

Pogledajte primjer za 'seks, pivo, cura'.

I da, potrebno je imati preglednik s instaliranom Javom.

Nastavak

[] 22. XII. 2008.

Left 4 DeadSerious Sam 2 je prva FPS igra koje se mogu sjetiti, a da je imala velik naglasak i na kooperativnom igranju. Ne kao klasičan teamplay kakav je u zadnjih nekoliko godina popularan nego ono ide ekipa i rješava levele sa masom neprijatelja međusobnom suradnjom. U stilu "ti čistiš ove velike s raketama, ja ću ove beskonačne grupe tikvana što se deru i navaljuju kao kamikaze, a Joža će nam čuvat leđa da nas ne jebu ovi na gusjenicama". (U idealnom slučaju kad svira svatko svoju pjesmu.) Što je više ljudi u igri to je veća gužva na ekranu, broj neprijatelja je uiksstručen. Od tada naovamo nije postojao neki co-op naslov, a da nije običan team multiplayer. A onda je došao Left 4 Dead.

Left 4 Dead možeš prijeći sam, ali to nije fora. Fora je upravo u co-op modu gdje maksimalno 4 igrača prolaze nivoe skidajući zombije i još poneke vrste čudovišta. Neke stvari tako ne možeš riješiti ako ti netko od suigrača pomogne: primjerice visiš o rubu zgrade ili te uhvatio mutant s dugim jezikom. Sam se nećeš izvući pa makar klikam mišem ko da ti je prst epileptičar. Isto tako likovi mogu liječiti jedni druge što je veliki plus ako ti je energija u banani, a svoju prvu pomoć si već iskoristio.

Nastavak

[] 21. XII. 2008.

Couple with a carPriča koja slijedi nije tradicionalna božićna priča na blogu (2005, 2006, 2007) nego je ona koja je kao trebala doći s prvim snijegom. Taj se je već otopio, no znam da mi prisutno čitateljstvo ne zamjera u omanjem kašnjenju. Bolje ikad nego nikad.

A božićna slijedi za nekoliko dana s, nadajmo se, minimalnim zakašnjenjem. Ho, ho, ho!

Nastavak

[] 18. XII. 2008.

Korak 1

Digital Vomiting Old

Prije nekoliko godina kada je jedno od većih mjerila tehničke osposobljenosti u modernog čovjeka na ovim prostorima bila učestalost korištenja javnih telefonskih govornica na jednoj maloj ali perspektivnoj domeni mlad i nadobudan dječarac otvorio je blog koji možda neće napraviti golemi udarac domaćoj web sceni kao takvoj, ali će nekoliko dobro odmjerenih udaraca dići galamu i dobro oprati te nabiti neke više manje web entitete. Zasluženo? Naravno.

Nastavak

[] 18. XII. 2008.

JoystickGodina 2008. nije bila neka gejmerska s moje strane, tako da prepuštam mikrofon onima koji se u to razumiju masu puta više nego ja. Slijedi dakle kolekcija naj X igara po Y kriteriju, liste na koje sam naletio u zadnjih tjedan dva kad svi objavljuju neke "naj Z u 2008. godini" naslove.

(Ubacio sam platforme gdje je (skoro svuda) nedostajao taj esencijalni podatak. 360 je naravno Xbox 360, PC je Windows platforma, a sve ostalo je jasno.)

Nisam nabacio neke dostatne komentare, čisto sam prenio iz strane "štampe" radi opće slike o situaciji. U oko upadaju Spore, GTA4, velik broj ekskluziva ili igara koje neće doći na PC :( itd.


1. Najrazočaravajuće igre 2008. godine (Wired)

1. Spore (PC, Mac, Wii)

Spore Screenshot 1

2. Star Wars: The Force Unleashed (360, PS3)
3. Mario Kart Wii (Wii)
4. Prince of Persia (360, PS3, PC)
5. Dead Space (360, PS3)
6. Mirror's Edge (360, PS3)
7. Stalker: Clear Sky (PC)
8. Too Human (360)
9. Tom Clancy's EndWar (Xbox 360, PS3, PC)
10. Age of Conan (PC)

Na kraju Wiredovog teksta nalaze se linkovi na po 5 najboljih igre u 2008. godini za Wii, PC, Xbox 360 i PS3, kao i najbolje portable te multiplatformske igre.

btw Mirror's Edge za PC je potvrđen za 16. siječanj, no možete probati Flash 2D varijantu do tada.

Nastavak

[] 16. XII. 2008.

Remindr

Remindr

Remindr je jednostavno te moderno (dva nula) riješen servisčić koji će vas podsjetiti da morate u kemijsku čistionicu po njenu haljinu te druge stvari za koje postoji velika opasnost da ih zaboravite.

U određeno vrijeme poslat će određenu poruku preko 4 različita sustava: na vašu email adresu, na Twitter (morate followati bota), na telefon (!) koji vjerojatno ne radi svugdje te na vaš Jabber (ili GTalk) account.

Lijepo. Tko bi rekao da nešto napisano u Rubyju može tako izgledati. ;)

Nastavak

1 2 ››