Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2009. godine

[] 26. veljače 2009.

Evo jedan KvsK, prvenstveno za čitateljice.

Popeye vs Johnny Bravo

Popaj je mišićavi mornar koji voli razbijati njuške svima koji smetaju njemu i njegovoj curi Olivi. Sa sobom uvijek nosi konzerve špinata koji mu daje dodatnu energiju u sukobu protiv većih mrcina. Hobiji su mu pušenje lule i slušanje cure.

Johhny je lovac na žene pri čemu nije baš uspješan, ali zato je uporan. Ne posustaje, čak ni kada ga neka prebije ko psa. Potencijalno je opasan zbog agilnih pokreta. U slobodno vrijeme (kad se ne ubacuje komadima) divi se sam sebi.

Nastavak

[] 25. veljače 2009.

Tri web alata za web majstore.

1. Site-Perf

Site-Perf

Site-Perf je namijenjen testiranju brzine učitavanja stranice. Emulira preglednik te vam ispisuje detalje o svakom učitanom elementu: HTML, CSS, JS, slike itd.

Za svaki element tu je veličina kao i veličina headera, HTTP status, te vremena čekanja, spajanja, transfera headera i svega i slično. I to lijepo grafički, s vremenima i totalima i u bojama.

Može zatrebati - ufavorizirajte.

Nastavak

[] 24. veljače 2009.

Poll 16Dobro, a zašto ne zaključavate vlastita prijevozna sredstva?

Rezultati zadnje ankete fakat su poražavajući. Neki od vas kao da nisu svjesni trenutne globalne krize zbog koje je povećana gustoća potencijalnih predatora koji bez pardona mogu izvest otuđ vašem omiljenom stroju za promet (a u pravih jebača i pokretnom mjestu za brzi "nutra-van").

Nadam se da u tom slučaju auto bar garažirate iza dvije brave sa mnogobitnim ključem.

Nastavak

[] 23. veljače 2009.

Tri web alata za modernog surfera.

1. Mail2Web

Mail2Web

Želite pročitati email poruke, ali niste u blizini svog PCja gdje imate običan, a ne web account? Ili trenutno nemate pristup na svoj web mail odakle skidate poruke? Ili nešto treće.

Takve probleme rješava Mail2Web. Ne zahtijeva registriranje, samo upišite email adresu i lozinku (!) i on će vam skinuti poruke.

Podržava POP3, IMAP4 i SSL protokole, možete odgovarati na poruke te pisati nove, spojit se s mobitela (radi i WAP), ma vrlo upotrebljiv S.O.S. alat koji treba naći mjesta u vašem bookmarku.

Nastavak

[] 20. veljače 2009.

F.E.A.R. 2: Project OriginPrvi nastavak ove horror pucačine izašao je davne 2005. godine završio je ostavivši radnju otvorenom, spremnom za nastavak, kako to obično ide. Ne, zapravo je prva ekspanzija pod nazivom Extraction Point (izašla godinu dana kasnije) koja se direktno nadovezivala na radnju originala to napravila.

U međuvremenu je radnja u njoj i slijedećoj ekspanziji Perseus Mandate (još godinu kasnije) odbačena iz scenarija te se one uopće ne spominju u drugom F.E.A.R.u.

Radnja dvojke se dakle nadovezuje na jedinicu, ali ne igrate istog neimenovanog lika nego se zovete Michael Becket, još jedan vojnik u još jednom timu specijalnih postojbi, a stvar počinje pola sata prije nego što je jedinica završila, malo dalje od mjesta epiloga, ali još uvijek dovoljno blizu da budete pod utjecajem Alme zbog koje se cijela stvar i zakuhala.

Nastavak

[] 19. veljače 2009.

Tri web alata za web majstore.

1. Sitonomy

Sitonomy

Ako vas zanima koje se sve tehnologije koriste na nekoj stranici Sitonomy će vam pomoć: dovoljno je unijeti web adresu (ili kliknuti na priloženi bookmarklet ako ste na njoj) i dobit ćete informacije o serverskom softveru, programskom jeziku, korištenim JavaScript bibliotekama, widgetima, blog platformi, sustavu oglašavanja koji je ugrađen u stranicu itd.

Nekad nađe više, nekad manje. Pogledajte primjer za mashable.com.

Nastavak

[] 18. veljače 2009.

Dva komada za koje vjerojatno niste znali dolaze nam s Otoka.

Claudia Brown vs Anna Clare Sawyer

Claudia (lijevo) je vladin čovjek u osvježavajućoj britanskoj SF seriji Primeval. Njezina uloga nije baš jasna (dakle špijunira za vladu) i gaji simpatije prema glavnom liku u ekipi koja ganja dinosaure i sve te misterije.

Annie (desno) je jedan od glavna tri lika u ovogodišnjoj horror drami Being Human. Plašljiva je i nesigurna, rijetko izlazi van i voli spremati čaj. Brdo čaja. I mrtva je (!) te opsjeda kuću u kojoj je živjela.

Nastavak

[] 17. veljače 2009.

Tri web alata, kategorija razno.

1. Yahoo! Site Explorer

Yahoo! Site Explorer

Informacija o povratnim linkovima na vašu web umotvorinu nikad dosta.

Site Explorer daje informacije o linkovima na vaš web koje je Yahoo! pronašao.

Također možete vidjeti koje stranice su vam indeksirane tj. u cacheu, a možete odabrati samo linkove na određeni URL ili cijelu domenu.

Upotrebljivo. I ne traži logiranje i sličnu zajebanciju.

Nastavak

[] 13. veljače 2009.

Petak 13.Hladni vjetar sa sjevera najavio je dolazak opet jednog od petkova koji su popraćeni tim opasnim brojem 13. Jedna od rijetkih prednosti naglo zahlađene situacije je uživanje u prigodnoj deliciji: kuhanom vinu okupanom u egzotičnim miomirisima cimeta i klinčića, dok oni koji su zaista hrabri dodaju nijansu crnog bibera koji pojačava doživljaj pod uvjetom da je organizam otporan na dodatnu začinjenost.

Prvi ovogodišnji petak 13. iskorišten je i u propagandne svrhe - za promociju istoimenog filmskog uratka čija premijera je zakazana upravo za ovaj dan što je tek zgodan detalj koji ne garantira uspjeh još jednog nastavka ili obrade kakve nam Hollywood lansira u zadnje vrijeme.

Nastavak

[] 12. veljače 2009.

Mirror's Edge coverMirror's Edge, jedna od najočekivanijih igara 2008. godine konačno je izašla sredinom prosinca za Xbox 360 i PlayStation trojku, dok su PC gejmeri morali čekati još mjesec+ dana.

Očekivana zbog toga jer je prema najavama, trailerima i pričama online ekipe koja uvijek ima informaciju više obećavala inovativnost i gameplay do sada neotkriven u svijetu pucačina iz prvog lica.

I zaista, stvar nije tipična FPS igra, zapravo je prvi pravi FPR (First Person Runner).

Za razliku od klasičnih igara iz prvog lica ne skačete na salatu od neprijatelja s ciljem da ih sve nabijete na olovo iz trenutno raspoloživog vatrenog oružja nego bježite od njih. Naravno, možete povremeno usporiti i pokazati im da niste uzalud potrošili sate u teretani, dok je na nekim mjestima to i obavezno.

Nastavak

1 2 ››