Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2010. godine

[] 22. veljače 2010.

Jedan od vas dvojice čitatelja koji blog pratite na redovnoj (jednom tjedno) bazi možda ste primijetili da (pre)često idu postovi u seriji 3 web alata. Privremena situacija, nema se vremena, bla bla, ser kenj, ali no worries: imam spremne i druge lijepe stvari samo da se prilike poprave. (- op. b.)

1. ViewLikeUs

ViewLikeUs

Prilikom razvoja weba stranice treba provjeravati u različitim rezolucijama.

Napornog posla tipa "svako malo promijeni rezoluciju krana i/ili veličine prozora" oslobađa vas ViewLikeUs. Taj web alat vašu stranicu otvara u okviru (IFRAME) iznad kojeg se nalaze gumbi za promjenu veličine: od 800x600 do 1920x1200, a tu su i iPhone te Wii.

Jednostavno, a efektno. (Vidi primjer za Blogopod.)

Nastavak

[] 16. veljače 2010.

Dva komada iz novijih TV serija.

Sookie Stackhouse vs Tara Cole

Sookie je konobarica u restoranu u dramskoj nadnaravnoj crnoj komediji - TV seriji True Blood. Voli jesti bakine specijalitete, čitati misli (!) i pali se na vampire, jednog pogotovo. Hobiji: kuhanje kolača i upadanje u opasne situacije.

Tara je varalica u TV komediji/drami Leverage. Inače radi sama, ali privremeno mijenja jednog člana kvinteta koji sređuje nepravde nanesene malim ljudima. Što radi u slobodno vrijeme nije poznato redakciji ovog bloga.

Nastavak

[] 15. veljače 2010.

Tri online alata: praćenje promjena na stranicama, podsjetnik na email poruke te test jedinstvenosti web preglednika.

1. Page2RSS

Page2RSS

Page2RSS je alat koji pomaže u praćenju stranica koje nemaju RSS feed.

On neće dodati RSS feed stranicama koje ga nemaju nego će pratiti svaku promjenu na njima te predočiti rezultat u obliku RSS feeda.

Odlično za provjeravanje "Under Construction" i sličnih stranica, ali moram priznati da mi je trebalo neko vrijeme da se sjetim stranice koja nema feed.

Page2RSS ima Twitter account, bookmarklet i jednostavnost, kako i treba.

Nastavak

[] 9. veljače 2010.

Dvije žene koje ne trebaju muškarca da im otvori staklenku s krastavcima.

Guinevere vs Evey Hammond

Guinevere (lijevo) je keltska ratnica u filmu King Arthur. Majstor je u gađanju lukom i strijelom, a dobro se tuče i mačem. Kako se u žaru bitke totalno zaprlja (vidi sliku) slobodno vrijeme troši na pranje i peglanje.

Evey Hammond (desno) je asistent producenta u televizijskoj mreži u distopijskom SF trileru V for Vendetta. Živi savršeno normalnim životom sve dok se jednog dana ne nađe usred revolucije protiv pokvarenog diktatora.

Nastavak

[] 8. veljače 2010.

Tri web alata: generator alergijske kartice, sviranje zvukova koji pomažu u koncentraciji te download memorije za komp.

1. Allerglobal

Alleglobal

Imate alergiju, a putujete negdje? Strah vam je da vam u restoranu gdje naručujete rukama i nogama slučajno ne uvale sok od krokodilskih suza nakon kojeg vas je odmah potrebno odvesti u bolnicu na ispumpavanje, injekcije i slično?

Allerglobal može riješiti problem: s popisa raznih alergija selektirate onu ili one koje vas muče, odaberete strani jezik (Hrvatski podržan) i alat će vam kreirati karticu na tom jeziku koju možete odštampati te izrezati i umnožiti. (Kreiranje PDF dokumenta još nije podržano.)

Trenutno je na popisu 70 alergija, nedostaje li vaša - kontaktirajte ih.

Nastavak

[] 1. veljače 2010.

Tri web stranice: kuhanje jaja, zvukovi kiše i dugačke web adrese.

1. Egg Watchers

Egg Watchers

Na ovoj stranici nalazi se lijepo napravljen timer za kuhanje jaja.

Niste li sigurni koliko vremena se treba kuhati određeno jaje upogonite ga i dobit ćete brojač nakon 3 koraka tj. odgovora: koliko je veliko jaje, da li je iz frižidera ili ne, te da li želite meko, srednje ili tvrdo kuhano.

Nakon toga izračunat će se vrijeme potrebno za vašu kombinaciju te ponuditi tipka "Start". Stvar radi u Flashu, a da vam tih nekoliko minuta ne bi bilo dosadno program će vam odabrati i prikazati neki dobar YouTube video.

Nastavak