Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2010. godine

[] 29. ožujka 2010.

Tri web alata: stop forwardušama, web tajmer te generator demotivacijskih postera.


1. StopForwarding

StopForwarding

Jedan ili više pošiljatelja vam redovno šalje forwarduše smiješnih mačaka, urbanih mitova i loših viceva, a možda čak i lančane poruke? I dosta vam je toga, ali kako mu/joj to reći na finjaka?

Tu upada StopForwarding, stranica koja šalje lijepo sročenu kratku anonimnu poruku s ciljem da se primatelj koji vas emailtretira zamisli.

Samo upišete email adresu problematičnog pošiljatelja, a on(a) će dobiti email ovog sadržaja.

Nastavak

[] 22. ožujka 2010.

Fail 1: Ikone

Icons

Nedavno mi konačno padne na pamet da premjestim jednu ikonu na desktopu na bolju poziciju, a kad tamo - drag&drop me ne doživljava! Promptno potražim nekoliko rješenja i nijedno, naravno, ne pomaže: ikone su još uvijek nepomične kao da ih je netko čavlom zakucao na wallpaper.

Sad imam desktop na kojem ne možeš micati ikone. Situaciju će sigurno riješiti ponovna instalacija Windowsa, i tako je ova previše dugo radila bez problema. Dakle gubim više od jednog popodneva na ponovnu instalaciju OSa i legije programa bez kojih je rad na kompu gotovo nezamisliv.

Pitanje je da li mogu izdržati bez ikona toliko dugo da taj OS bude Windows 7.

Nastavak

[] 15. ožujka 2010.

Tri beskorisne zabavne web stranice.

1. Internet Locator

Internet Locator

Internet Locator će pronaći vašu GPS poziciju bez obzira gdje se nalazite.

Kako radi nije objašnjeno. Jedino je poznato o posebnom vrlo naprednom algoritmu pod nazivom I-GUESS što je kratica od "Internet Global User Exact Specific Site".

Probajte. Sustav za samo nekoliko sekundi ispisuje vašu točnu lokaciju.

Nastavak

[] 8. ožujka 2010.

Sretan Dan žena svim čitateljicama bloga uz posebno prigodno izdanje rubrike Komad vs komad: Dva komada iz osamdesetih.

Michael Knight vs Thomas Magnum

Michael Knight (lijevo) je glavni lik u staroj kriminalističkoj SF seriji Knight Rider. Vozi high-tech auto s ugrađenom AI, nabija kriminalce raznih vrsta te poklanja osmijehe i ine izraze lica komadima u prolazu.

Thomas Magnum je privatni detektiv u dramsko kriminalističkoj TV seriji Magnum, P.I.. Gotovo je uvijek bez love, brije po Havajima i rješava razne slučajeve uz nezaobilaznu interakciju sa ljepoticama koje tamo pune plaže.

Nastavak

[] 1. ožujka 2010.

U 120. nastavku (kad već?) serije Komad vs komad uspoređujemo dvije the prevarantice s malih ekrana.

Sophie Devereaux vs Stacie Monroe

Sophie (lijevo) je profesionalni varalica u TV komediji/drami Leverage. Inače se pokušava baviti glumom, no pravi talent pokazuje u varanju naivnih lopova i sličnih spodoba. U slobodno vrijeme putuje po svijetu i daje savjete preko web kamere.

Stacie je također varalica, ali u britanskom TV serijalu Hustle. Osim što stručno glumi osobe raznih profila ona se bavi i financijskim konstrukcijama tj. blagajnica je. Hobi nepoznat, ali moguće je da posao nosi kući.

Nastavak