Skip to the main content

Arhiv za 08 mjesec 2010. godine

[] 31. VIII. 2010.

Grow Island je jednostavna i zabavna Flash igra u kojoj je cilj razviti otok pažljivim biranjem redoslijeda klikanja po različitim entitetima: struja, kompovi, građevina, kemija, promet, arhitektura, okoliš i mehanika.

Grow Island
Osam ikona od kojih je svaku moguće samo jednom kliknut, a nakon čega idu simpa animacije koje ovise o odabranom slijedu.

Nastavak

[] 30. VIII. 2010.

Umjesto standardnih ženskih komada ovaj put nešto drukčije.

Android vs iOS
(Screenshots from Wikipedia.)

Na slici lijevo je Android, otvoreni OS za mobilne uređaje kojeg razvija Google. Baziran je na Linux kernelu i GNU softveru. Zadnja stabilna verzija je 2.2 aka Froyo.

Desno je iOS, Appleov zatvoreni operacijski sustav za mobilne uređaje. Napravljen je za iPhone, a kasnije prebačen na iPod Touch i iPad. Posljednja inačica je 4.0.2.

Nastavak

[] 25. VIII. 2010.

S obzirom na naslov bloga red je posebnim postom pozdraviti jedan tematski uradak zvučnog imena The Ultimate Fart Soundboard.

Flash ploča sadrži 90+ melodija pozadinskih vjetrova nastalim pod utjecajem raznih gurmanskih, psihofizičkih, atmosferskih i ostalih poticaja.

Nastavak

[] 21. VIII. 2010.

Claire Redfield vs Wichita

Claire (na slici lijevo) je iskusna nabijačica zombija u filmu Resident Evil: Extinction. Vodi konvoj s preživjelim ljudima kojima je cilj pobjeći iz infestiranih krajeva i pronaći ljudsko utočište koje navodno postoji. Hobi: skupljanje goriva te streljiva.

Wichita (drugo ime nepoznato) je jedan od rijetkih neugriženih u filmu Zombieland. Zajedno sa mlađom sestrom putuje po ostacima države, na prijevaru pljačka naivne ostatke ljudske rase i nabija zombije na olovo. U slobodno vrijeme traži živežne namirnice.

Nastavak

[] 21. VIII. 2010.

Plants vs Zombies coverTower Defense je, za one koji su tek jučer otkrili Internet, vrsta igara u kojima je cilj postavljanjem prepreka, topova i ostalih rekvizita zaustaviti neprijatelje koji dolaze u sve brojnijim skupinama; kako igra napreduje postaje sve složenija: skupljaju se bodovi za kupnju novih prepreka i bolje artiljerije, dok neprijatelji postaju otporniji, brži i jači.

Jedna varijanta te igre je Plants vs Zombies. U njoj flora nabija zombije, tj. najezda nemrtvih se zaustavlja sadnjom biljaka koje imaju različita svojstva: suncokreti i gljive donose bodove za nabavku biljaka, topovi i prskalice pucaju na zombije, krumpiri su prepreke i nagazne mine itd.

Nastavak

[] 17. VIII. 2010.

Star Wars RevelationsStar Wars: Revelations je fanovski film smješten u svijet Zvjezdanih ratova.

Radnja se odvija između dvije trilogije (Revenge of the Sith i A New Hope) i objašnjava zašto su Jediji izumrla vrsta u originalnoj trilogiji.

Priča pada u vodu jer je Revelations izašao 2005. godine, mjesec dana prije Osvete Sitha u kojem je destrukcija Jedija krenula u drugom smjeru.

No, to nikako ne smeta jer je film koji je napravljen za 20k dolara dobar za pogledati čak i ako ste samo upitan vikend-fan.

Nastavak

[] 16. VIII. 2010.

Imaš primjerice neki omanji sadržaj tipa "Stranica je u izradi" i želiš ga fino pozicionirati u centar stranice, da bude u središtu web stranice i horizontalno i vertikalno.

To je najlakše napraviti pomoću tablice, ali ne smiješ ni pod razno, jer tablice su odavno izašle iz mode i mogao bi ti se smijat netko tko slučajno zaviri u HTML kod.

Raznih JavaScript te CSS rješenja ima za olimpijski bazen napuniti, no ovdje ću navesti jedno krajnje jednostavno rješenje koje koristi poneki CSS trik.

Nastavak

[] 15. VIII. 2010.

Pioneer OnePioneer One je nezavisni filmski projekt koji se financira isključivo donacijama i prva je, kako tvrde, TV serija koja se distribuira (ekskluzivno) preko BitTorrent mreže.

Proračun za prvu epizodu bio je 6,000 dolara (pri čemu su ljudi radili za 0 novaca) i već je skupljena svota od 20,000 dolara potrebna za izradu slijedeća tri nastavka.

Do sad je završena samo prva epizoda (torrent datoteka i donacije ovdje) koja je do sad skinuta 420,000 puta, 40% više od predviđanja.

Nastavak

[] 15. VIII. 2010.

Skype logoJoš od verzije 2.x Skype ima skrivene emoticone (simbole za feeling), one koji nisu vidljivi u meniju u chat prozoru, a verzija 3.0 donijela je nekoliko novih.

Da bi se prikazali potrebno ih je ručno utipkati, sintaksa je ista kao i kod neskrivenih: zagrada-pojam-zagrada.

Nastavak

[] 12. VIII. 2010.

Razbijačica zombija protiv razbijačice vampira.

Cherry Darling vs Rayne

Cherry (na slici lijevo) je striptizeta go-go djevojka koja se igrom slučaja nađe u središtu zombi infestacije u filmu Planet Terror. Kad joj zombiji otrgnu nogu isprva fura nogu od stola, a kasnije je na tom mjestu pušketina koja zombije i ostalu gamad šalje u pakao.

Rayne (desno) je križanac između čovjeka i vampira (dhampir). Bavi se lovom na vampire, ima 100 godina i nema slabih točaka koje imaju vampiri. Film se zove BloodRayne II: Deliverance i nije poznat kao prvi dio. U slobodno vrijeme žena čisti pištoljčine.

Nastavak

1 2 ››