Skip to the main content

Arhiv za 11 mjesec 2010. godine

[] 30. XI. 2010.

Blue Beanie Day 2010

Omanja gužva pa ide jedan brzi Q&A post.


Što?
30. studenog 2010. godine je Četvrti Međunarodni Blue Beanie Dan.

Zašto
Za podršku web standardima.

Nastavak

[] 30. XI. 2010.

Free Video ConverterTijekom godina isprobao sam nekoliko programa za konverziju videa iz jednog formata u drugi, no nijedan nije imao i vrlo jednostavno sučelje i bio vrlo jednostavan za uporabu kao Free Video Converter.

Ovaj konverter može čitati iz i zapisivati u mnogo formata, omogućava jednostavne operacije poput spajanja video isječaka, zna spržiti DVD, poslati video na YouTube...

Nastavak

[] 23. XI. 2010.

Vraćamo se novim TV komadima.

Nikita vs Bo

Nikita (lijevo) je glavni lik u istoimenoj novoobnovljenoj TV seriji. Priča je klasika: the junakinja, špijun i ubojica, bježi iz pokvarene organizacije i nakon nekog vremena vraća se da ih sve tamo nabije na metak. Slobodnog vremena nema jer njeni dojučerašnji šefovi uvijek nešto smišljaju pa mora biti u tijeku.

Bo (desno; drugo ime također nepoznato) je također glavni lik u novoj natprirodnoj krimi drami Lost Girl. Bo je succubus (demonski zavodnik muškaraca) koji je neutralan u svijetu punom skrivenih vilenjaka, vila, demona i ostalih mitoloških bića. Hobi: ispijanje alkoholnih pića u omiljenoj birtiji.

Nastavak

[] 18. XI. 2010.

Na dnu stranice je footer (podnožje) omanjeg sadržaja. Stvar super izgleda kad je ukupan sadržaj VIŠI od visine prozora preglednika (tj. postoji scrollbar s desne strane), ali nije naj kad je sadržaj NIŽI od visine prozora (npr. kontakt stranica).

U tom slučaju želimo da footer bude na dnu prozora - nabijen na donji rub browsera.

Nastavak

[] 10. XI. 2010.

Ajde jedan komad vs komad za žene.

William Wallace vs Leonidas

William Wallace (lijevo) je glavni lik u filmu Hrabro srce (en. Braveheart - IMDb je počeo prevodit pa moram i ja). Mrzi Engleze i voli ratovati, a u slobodno vrijeme orbitira oko lijepih žena bez obzira bile one zauzete ili ne.

Leonida I. (desno) je bio heroj i kralj Sparte 500 godina pr. Kr. U filmu 300 se sa šačicom vojnika bori protiv osvajača iz Perzije. Uživa u tučnjavi i običava se derati. Vjeran ženi, za druge komade nema vremena.

Nastavak

[] 3. XI. 2010.

CrosswordWordSquared (bivši Scrabb.ly) je masivna višeigračka kvizovka.

U kvizovki (engl. scrabble) igrači naizmjenično slažu križaljku. U svakom potezu dobivaju se slučajna slova od kojih je u kombinaciji sa slovom (ili slovima, minimalno je jedno slovo) koje se već nalaze na tabli potrebno napraviti riječ koja postoji u rječniku. Neiskorištena slova prenose se u slijedeći potez, svako slovo se boduje ovisno o njegovoj težini, neka polja na tabli vrijede više bodova itd.

Nastavak

[] 1. XI. 2010.

To je onaj žuti krug koji otvara i zatvara usta i ždere bijele točke izbjegavajući kvartet opasnih duhova (btw znate li njihova imena?)

Jack Fenjer - blizina

Nastavak