Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2011. godine

[] 24. siječnja 2011.

Dva SF komada.

Lisa vs Quorra

Lisa (slika lijevo, prezime nepoznato) je kćer kraljice vanzemaljaca koji dođu na Zemlju u obnovljenoj TV-seriji V. Lisa nije humanoid, ali je brinu ljudski problemi, posebno oni vezani za jednog Zemljana, prema kojemu ima neverbalne namjere.

Quorra (slika desno, prezime nepostojeće) je AI program u SF filmu Tron: Legacy, nastavku kultnog filma iz 1982. godine. Dobro se tuče, voli čitat knjige, a velika joj je želja iskusiti svijet izvan kompjutorske mreže.

Nastavak

[] 20. siječnja 2011.

Dva komada iz starih dobrih gusarskih vremena.

Margiana vs Elizabeth Swann

Margiana (lijevo) je robinja u koju se zatreska Sinbad u filmu The Golden Voyage of Sinbad. Voli avanturu, brodoplovidbu, lijepe krajeve i sve što vole mladi.

Elizabeth (desno) je kćer engleskog guvernera u filmovima Pirati s Kariba 1, 2 te 3. Fascinirana je gusarima i životom na moru. Oprez: tvrdoglava.

Nastavak

[] 20. siječnja 2011.

Poll 22Da ne bi!

Istina je da su Facebook i Twitter mnogima zamijenili blogove i bloganje, ali daleko od toga da su blogovi mrtvi. Blog je i dalje tu, i dalje evoluira, i neće(mo) ga se tako lako riješiti tako skoro.

Za primjer: prošle 2010. godine otvoreno je 6,000,000 novih blogova na WordPress.com. Pojedite šešire, web pesimisti!

A ako vas zanimaju brojke, statistika, blog trendovi i tako to svakako preporučujem štivo The State of the Blogosphere 2010.

Nastavak

[] 18. siječnja 2011.

Jesu plave, nisu plavuše.

Neytiri vs Mystique

Neytiri (nije desno) je kćer poglavice Na'vi plemena Omaticaya u filmu Avatar. Voli se tući, ubija samo kad mora, a u slobodno vrijeme provodi u proučavanju Zemljana (posebno jednog).

Mystique (desno) je mutant negativac u filmu X-Men (te nastavcima: 2 i 3). Prirodno je plave kože te žutih očiju, ali pošto je shapeshifter, može izgledati kao bilo tko. Radi za Magneta, pa nema hobija.

Nastavak

[] 17. siječnja 2011.

Kao pomagalo u odgovaranju na pitanja tipa koliko je sati u nekoj drugoj vremenskoj zoni može poslužiti jedna od sljedećih web aplikacija.

1. Time Zone Check

Time Zone Check

Lijepa velika karta vremenskih zona. Mišji prijelaz preko neke od njih nabije informaciju koliko je kod njih sati. Pretraživanje na dnu vodi na sestrinsku stranicu Time Zone Map na kojem se može napraviti karta sa vlastitim lokacijama. Potreban Flash.

Nastavak

[] 10. siječnja 2011.

Dva komada iz prastarih znanstvenofantastičnih filmova.

Princess Irulan vs Dana Barrett

Princeza Irulan (gore) je lik u Dune svemiru. U istoimenom filmu najveća joj je uloga naratorska, tj. da nema nje oni koji nisu čitali knjige teže bi se uveli u film. Voli sve što voli svemirska aristokracija, od skupocjenog nakita do jeftinih štoseva.

Dana (dolje) je sasvim obična žena u filmu Istjerivači duhova. Najviše voli normalan život, romantiku i druženje na kiši. Sve dok ne postane ključna karika (zapravo "brava") u opakom planu zlog duha koji želi uništiti cijeli svijet i šire.

Nastavak

[] 3. siječnja 2011.

Nekoliko ljestvica najboljih i najgorih igara u 2010. godini. Nisu uključene igre za mobitele, PSP i tome slično. O njima možda neki drugi put.


1. IGN Australia: Najbolje igre u 2010. godini općenito

1. Mass Effect 2 (Xbox, PC)

Mass Effect 2 Screenshot

2. NBA JAM (Wii, PS3, Xbox)
3. Red Dead Redemption (PS3, Xbox)
4. Heavy Rain (PS3)
5. Super Mario Galaxy 2 (Wii)
6. Fallout: New Vegas (PS3, Xbox, PC)
7. StarCraft II: Wings of Liberty (PC, Mac)
8. Bayonetta (PS3, Xbox)
9. God of War III (PS3)
10. Donkey Kong Country Returns (Wii)

Xbox je naravno 360, a ne onaj stari.

Nastavak