Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2011. godine

[] 23. veljače 2011.

Alien vs NinjaJednog dana prije sto+ godina ratoborni ninje su se uz dozvolu službujućeg šumara mirno (zapravo nemirno) i opušteno igrali rata između dvije sukobljene frakcije.

U predahu između dva poluvremena pogledali su prema gore i ugledali svemirski brod (tj. "vatrenu kuglu") nepoznatog porijekla kako se obrušava na nedaleku lokaciju.

Kako tada još nisu znali što je to svemir, a kamoli svemirski brod, rodila se velika misterija koju bi svi bez problema ignorirali da ih prilikom povratka u bazu veliki ninja meštar nije poslao istražiti mjesto pada letjelice...

Nastavak

[] 17. veljače 2011.

Meadow Soprano vs Elaine Benes

Meadow (lijevo) je kćer gospodina Tonija Soprana u dramskoj TV-seriji The Sopranos. Štreberica: ispočetka je studirala medicinu, ali se kasnije odlučila za pravo. Upozorenje: ima opasnog tatu, ne mu se zamjerit.

Elaine (desno) je bivša cura glavnog lika u sitcomu Seinfeld. Snalažljiva je, uporna i povremeno zna biti duhovita, ali je i često razdražena te živčana. U slobodno vrijeme voli zezati Georgea. Mrzi potrošače cigareta.

Nastavak

[] 14. veljače 2011.

Da bi brzo te jednostavno došli do vanjske IP adrese prije mnogo godina prilično smo koristili jednu stranicu čije smo se adrese mogli najprije sjetiti: whatismyip.com.

WhatIsMyIP.com

Danas se na njoj mogu pročitati neke osnovne informacije i korisni linkovi IP tematike, ali tada je bila nakrcana i ružna, no svejedno je poslužila svrsi.

Čudno je kako nikome nije palo na pamet da ode na stranicu istog imena, ali na drugoj vršnoj domeni: whatismyip.org (ne klikaj, trenutno gore nema ništa) koji je bez html filozofiranja ispisivao maksimalno 15 znakova, koliko već IPv4 može zauzimati.

Nešto poput ovog. (slobodno zetefterite, neće se mijenjati)

Nastavak

[] 1. veljače 2011.

CSS problem: zaglavlje (header) i podnožje (footer) su uvijek iste (fixed) visine dok se sadržaj koji se nalazi u središnjem dijelu stranice razvlači i skuplja i dobiva traku za pomicanje (scrollbar) po potrebi.

Header and footer static

Stvar se može nabiti u par linija čistokrvnog CSSa koji je toliko jednostavan i očigledan da ćete se pitati zašto vam ovo rješenje nije odmah palo na pamet.

Nastavak