Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2011. godine

[] 30. ožujka 2011.

Ptica trkačica protiv gladnog kojota.

Wile E. Coyote vs Road Runner
(izvori: slika 1, slika 2)

Na slici lijevo je kojot (lat. Canis latrans), a desno je Velika ptica trkačica (lat. Geococcyx californianus). Da, to su oni stari dobri crtići kakvi se više ne rade.

I nema se tu nešto pisati - ili ste ga gledali ili ste još na Teletubbiesima. (Ili možda nemate televizor ili ste do sad živjeli u šumi?)

Nastavak

[] 28. ožujka 2011.

Flash igra za spretne i strpljive.

World's Hardest Game

"World's Hardest Game" s pravom nosi taj naziv. To je opaka Flash igra u kojoj ćete gubiti živce, kalorije i razum i psovati kao nervozni zidar koji se opali čekićem po prstu. Po trideset i treći put.

Nastavak

[] 17. ožujka 2011.

Dva komada iz starih znanstvenofantastičnih filmova.

Barbarella vs Pris
(izvori slika 1, 2)

Barbarella (lijevo) je svemirska avanturistkinja koja putuje od planete do planete i upada u nevolje iz kojih se nerijetko izvlači seksom. U istoimenom filmu iz 1968. godine zemaljski predsjednik je šalje u daleki sustav po ludog znanstvenika koji je potreban za spas Zemlje. Uporna je, običava se izazovno oblačiti te voli puno spavati. Da ne spominjem seks.

Pris (desno) je jedan od pobunjenih replikanata (umjetnih bića koji liče na ljude) u filmu Blade Runner iz 1982. godine. Njezin službeni opis je "osnovni model za zadovoljstvo", tako da ne treba spominjati što najviše voli raditi. Ili ne voli pošto je pobjegla i udružila se s vođom pobunjenika? Dodatni plus: dobro se tuče.

Nastavak

[] 14. ožujka 2011.

ThunberbirdKad šaljete e-mail poruku iz programa Mozilla Thunderbird u zaglavljima može, ako idete preko rutera, umjesto nečeg smislenog poput imena domene ostati zabilježena vaša interna IP adresa tipa 127.0.0.1 ili 162.168.0.1.

To nije dobro zato jer se poruke počnu klasificirati kao spam, zbog privatnosti i još nekih razloga. Kako to promijeniti?

Nastavak

[] 9. ožujka 2011.

FlickrImamo direktan link na sliku koja se nalazi na poznatom servisu Flickr.

Tražimo Flickr web stranicu te slike. Zašto? Recimo da želimo autoru fotografije nabiti komentar da je ispala kao da je pas uradio veliku nuždu na javnoj površini. A vi nemate plastičnu vrećicu u džepu.

Nastavak

[] 7. ožujka 2011.

Dvije kapetanice iz znanstvenofantastičnih serija.

Elizabeth Lochley vs Kathryn Janeway
(Izvori: slika 1, slika 2)

Elizabeth (lijevo) je jedna od glavnih likova u seriji Babylon 5. Kapetanica Lochley duže vrijeme je glavna zapovjednica postaje. Direktna je i odlučna te ne podnosi šlampavost. Ne znamo što radi u slobodno vrijeme jer privatni život skriva. Osim možda da rjeđe od povremenog ima kratke veze.

Kathryn Janeway (desno) je kapetanica svemirskog broda Voyager u istoimenoj TV-seriji. 70,000 svjetlosnih godina daleko od Zemlje prisiljena je ujediniti dvije sukobljene strane i povesti ih na dugo putovanje kući. Čvrsta je te snalažljiva. Veliki uzor: Leo da Vinci. Najveći porok: kava.

Nastavak

[] 2. ožujka 2011.

Napunite šalice šećerom.

Sugar, sugar

Sugar, sugar je jednostavna, a zabavna Flash igra u kojoj je cilj crtanjem linija natjerati šećer u šalice. Linije postaju kruti objekti koji onda skreću putanju po kojoj se šećer kreće. Gravitacija, fizika i taj džez.

Naravno, nije sve tako jednostavno pa ćete nakon nekoliko nivoa dobiti više šalica, filtere, promjenu gravitacije, užasne zombije itd.

Nastavak

[] 1. ožujka 2011.

Bijeli labud protiv Crnog labuda.

Nina Sayers vs Lily
(image source: InfamousKidd.com)

Nina "Bijeli labud" (lijevo) je mlada i nadobudna baletna plesačica u filmu Crni labud (2010). Vrlo voli plesati, marljivo i naporno vježba te se nada da će jednog dana postati baletna superzvijezda.

Lily "Crni labud" (prezime nepoznato) je plesačica početnica u istom filmu , tek stigla na daske, ali ni upola manje nabrijana na ples. Uživa u izlascima, feštama i alkoholnim pićima, a pleše onako usput.

Nastavak