Skip to the main content

Arhiv za 08 mjesec 2011. godine

[] 31. VIII. 2011.


Lik i ženska plešu i mijenjaju odjeću kroz sto godina mode, od 1911. do 2011. godine.

(via)

[] 30. VIII. 2011.

Jessica Hamby vs Katherine Pierce
(izvori: slika 1, slika 2)

Jessica Hamby (lijevo) je jedan od glavnih likova u nadnaravnoj horor dramskoj seriji Okus krvi (True Blood). Iako je tek nedavno postala vampir, vrlo je spretna te uspješna u zavođenju i ispijanju krvi slučajnih namjernika. Često pada u depresije, ali se brzo povraća.

Katherine Pierce (desno) se nalazi među glavnim antagonistima u seriji istog žanra pod nazivom Vampirski dnevnici (The Vampire diaries). Ima 500+ godina - rođena je u XV. stoljeću. Lukava je i planira planove u kojima svi nešto gube, a samo ona dobiva. Ponekad zna vrlo iritirati.

Nastavak

[] 24. VIII. 2011.

Hysteria Corner

Nakon stanke od godinu+ dana Hysteria Corner ponovno piše. O igrama, ali ne na kompu.
U zadnjem postu tema su Malifaux i Lilith, štogod i tkogod oni da su.

Nastavak

[] 21. VIII. 2011.

Nina Theroux vs Vicky Roberts
(izvori: slika 1, slika 2)

Nina (lijevo) je jedan od glavnih likova u novoj TV seriji Alphas. Kao članica specijalnog tima ljudi sa super-moćima rješava neobične zločine. Ima moć uvjeravanja - kad se zainati može te uvjeriti da napraviš što god ona želi. U slobodno vrijeme uživa u svojem bogato namještenom apartmanu.

Vicky (desno) je plaćeni ubojica u nedavno ukinutoj SF seriji The Event. Nekad je radila u službi CIA, a kasnije se osamostalila tj. otišla u freelancere. Glavni motiv joj je novac, ali uz trud i zalaganje može se nagovoriti da napravi pravu stvar. Snalažljiva je te preferira akciju.

Nastavak

[] 19. VIII. 2011.

Ne propast weba kao takvog - bilo bi blesavo to i pomišljati.

Ne vrlo moguća propast WebOS-a (HP je baš objavio da WebOS uređaji padaju u vodu).

Nego čisto propast jednog web sajta koji je dugi niz godina furao dobre linkove i komentare: Linkfilter.net. Na njemu je naime osvanuo tekst:

"I think we're done here...

Sorry guys, the site has become too much trouble to maintain. It's been fun. Contact me if you want a data dump."

Nastavak

[] 18. VIII. 2011.

Linkovnica

Ovi linkovi koji su se u starom dizajnu nalazili u desnom stupcu te su se mogli listati i pretraživati na linkovi dobili su vlastitu domenu sa bržim, boljim i ljepšim (seksi) sučeljem na www.linkovnica.com.

(Ovo "dnevni" je s rezervom jer ima dana kada poštar ne donese novi svežanj.)

UPDATE 18.10.2016.
Linkovnica više ne postoji ni kao domena ni kao linkovi na poddomeni.

Nastavak

[] 15. VIII. 2011.

Blog redesigned

Kao što ste primijetili (i vrlo vjerojatno popratili adekvatnom te prigodnom psovkom) the blog od danas ima (opet) novi dizajn.

Jednostavniji, pregledniji, bez prevelikog nabijanja i sitnih gizmoa koje su usporavale i nagrđivale stari. S pažnjom na detalje i riješenim vizualnim, funkcionalnim te SEO forama...

Nastavak

[] 14. VIII. 2011.

Limbo coverDanas rijetko koja video igra donese nešto novo te pokupi odlične ocjene po okolnim gamerskim web portalima i srodnim destinacijama.

Jedna od njih je nedavno izašli Limbo.

Limbo je platformska 2D igra u kojoj vodite klinca koji prolazi prepreke i izbjegava smrtonosne klopke rješavajući zagonetke koje dobrim dijelom nisu previše očigledne.

Ono što je izdvaja je inventivni gameplay s crno-bijelom grafikom i minimalističkom ambijentalnom glazbom koja zajedno s radnjom stvara vrlo dobru horor atfmosferu.

Nastavak

[] 11. VIII. 2011.

OpenSearch je skup formata za dijeljenje i objavljivanje rezultata pretraživanja. Pomoću OpenSearch opisne datoteke (XML) može se definirati web interfejs tražilice na vašim stranicama.

Kad web preglednik dođe na stranicu i nađe poveznicu do te datoteke korisnik je vrlo lako može dodati u listu tražilica te nadalje pretraživati vaše web stranice direktno iz toolbara tj. polja za pretraživanje koji je obično gore desno.

Do sad je ta funkcionalnost implementirana u Chrome, Firefox, Internet Explorer 7+ i SeaMonkey.

Nastavak

[] 1. VIII. 2011.

Alter Ego coverAlter Ego je avanturistička videoigra s radnjom smještenom u gradiću Plymouth na jugu Engleske, 1894. godine.

Nalazite se u naizmjeničnim ulogama dvojice glavnih protagonista: sitnog lopova koji sanja o boljem životu u Novom svijetu te policijskog detektiva koji preuzima slučaj misteriozne kombinacije prevare, provale i ubojstva.

Igra koja je za PC i Wii je izašla u kolovozu 2010. godine donosi dostatnu količinu istraživanja, napete radnje, horor atmosfere i suptilnog humora.

Nastavak