Skip to the main content

Arhiv za 10 mjesec 2011. godine

[] 30. X. 2011.

ClockNe zaboravite pomaknuti kazaljku jedan sat unatrag ako imate stari i/ili analogni sat koji to ne radi automatski. Živite li preko bare šezdeset minuta dodati ćete slijedeći vikend.

Ljetno računanje vremena počelo se uvoditi od 1916. godine. Prva ga je uvela Njemačka i njezine saveznice u Prvom svjetskom ratu.

U Hrvatskoj se prakticira od 1982. godine kada ga je uvela Jugoslavija. Od ove godine više se ne provodi u Rusiji, Bjelorusiji i Ukrajini.

Jedan sat manje spavati ćemo 25. ožujka 2012. godine kada prestaje zimsko računanje vremena.

Nastavak

[] 28. X. 2011.

Upozorenje: nije za one sa slabim živcima, za one koji se boje mraka, one koji su malo prije konzumirali hranu itd.

Original @ Vimeo, trajanje 1:32

(Više o filmskom serijalu The Exorcist na Wikipediji, a vrlo je neloš i fanovski sajt.)


(via)


PS. Top 10 Scariest Movies Of The Last 10 Years

[] 26. X. 2011.

HTML5 Helicopter screenshot

HTML5 Helicopter je prosta (ma ne onakva, u onom drugom nebezobraznom smislu te riječi) 2D igra u kojoj trebate helikopter što duže održati u zraku. Igra se jednim prstom: lijevom tipkom na mišu ili tipkom ENTER na tipkovnici.

Izvorni kod igre je dostupan, a tu je i HTML5 Pacman istog autora.


Jako dobro - HTML5 igara je sve više, preglednici dodaju te nove stvari svako malo. Možda ja napišem neku. Ako mi netko pokloni višak slobodnog vremena. ;)


Koliki vam je najbolji rezultat?

[] 26. X. 2011.

Ako niste gledali film Be Kind Rewind onda možda ne znate da je sweded verzija filma koja je (re)kreirana amaterski, uz vrlo malo pripreme, nikakve specijalne efekte, s malo glumaca, bez ponavljanja i obično u kućnoj izradi.

Ovo tu je sweded inačica trailera za film The Avengers (Osvetnici) koji u kina dolazi u prvoj polovici 2012. godine napravljena za Swede Fest, festival sweded filmova.

YT video, 2 minute

(via)

Nastavak

[] 21. X. 2011.

Michael Winslow zvani "Man of 10,000 Sound Effects" je čovjek koji može imitirati i proizvoditi masu različitih zvukova. Starija i manje starija ekipa će ga se prisjetiti iz filmskog serijala Policijska Akademija (svih sedam nastavaka, osmica je u produkciji).

Ovdje kao gost u norveškom talk šou Senkveld med Thomas og Harald uz pratnju na gitari rastura pjesmu Whole Lotta Love od Led Zeppelina.

YT video, 2:12


Lik ima i moderan web sajt.


(via)

[] 21. X. 2011.

(4 slike koje šaljivo ilustriraju odnose)


Developers, Designers and Project Managers

(izvor slike)

Nastavak

[] 19. X. 2011.

Parodija na poznati skeč iz kojeg je nastao i film A Night at the Roxbury.

Da, to su stvarno Bill Gates i Steve Ballmer.

YouTube video, 40 sekundi.


Ako se ne sjećate ili ste taj dan zaspali - pogledajte prije toga originalni skeč (u kojem sudjeluje Jim Carrey). Traje ispod 4 minute.


(via)

[] 16. X. 2011.

Blog Action Day 2011Blog Action Day je jedan dan u godini kada blogeri pišu o globalnoj temi. Obilježava se od 2007. godine i svaki put drugačija je glavna tema.

Ove godine to je 16. listopad, a piše se o hrani - nedostatku hrane, gladi, kvaliteti hrane, budućem problemu prehranjivanja stanovništva te povezanosti sa klimatskim promjenama i životom općenito.


U nastavku slijedi nekoliko crtica za razmišljanje.


1. Šef Nestlea upozorava da su cijene hrane uzrokovale uvjete slične onima iz 2008. godine. Te godine su u mnogim zemljama zbog toga nastali neredi.

Cijene su se previše digle. Indeks cijene hrane je visok, 225 bodova. To je manje od vrhunca od 237.7 bodova iz veljače, ali još uvijek dovoljan razlog za zabrinutost.

2. Listerioza je zarazna bolest koja je najčešće nastaje konzumiranjem hrane zaražene bakterijom Listeria monocytogenes.

Najnovija epidemija dogodila se u Sjedinjenim Državama prije mjesec dana.

Nastavak

[] 13. X. 2011.

Dennis Ritchie
(izvor slike)

Još jedna tužna vijest za IT svijet i šire. U sedamdesetoj godini je umro Dennis MacAlistair Ritchie koji je (zajedno s Kenom Thompsonom) stvorio programski jezik C.

Osim C-a imao je ogroman utjecaj, ne samo u stvaranju Multicsa i Unixa, nego i na druge programske jezike i operacijske sustave kao takve te je bio dobitnik mnogih nagrada i priznanja.

"C is quirky, flawed, and an enormous success." (DMR)

Nastavak

[] 11. X. 2011.

Little Wheel

Little Wheel je zabavna ali kratka avantura u kojoj klikanjem pomažemo malom robotu da spasi svoj svijet. Lagana je, sve mogućnosti su označene, a zagonetke nisu teške. Upravlja se mišem.

(Autori igre: oneclickdog.com.)

Alternativno: Little Wheel na Kongregatu, ako skupljate bodove tamo.

Ne dirajte link na prohod (walkthrough) gore desno!


PS. Upogonite slušalice, svira džez.

1 2 ››