Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2012. godine

[] 31. siječnja 2012.

Lijepo napravljen 3D animirani film prikaz je kratke povijesti zrakoplovstva preko važnijih datuma i događaja, od zamisli majstora Leonarda da Vincija (1452.-1519.) do modernih vremena i svemirskih letova danas.

YouTube video, 3:35


(via)

Nastavak

[] 31. siječnja 2012.

Color Matching Game

Svoje vještine u baratanju bojama provjerite ovom web igrom. Razlučite i odaberite najsličnije boje zadanim bojama u omanjem vremenskom roku. Šest različitih nivoa, nisko vremensko ograničenje, nije baš trivijalno. Igra se mišem i nije potreban Flash.

Plus zanimljiva eksperimentalna podrška za sljepilo za boje.

Klik na gornju sliku ili link @ Method of Action


(via)

Nastavak

[] 30. siječnja 2012.

Video koji ukazuje na velike greške u prezentacijama na duhovit način: sudionici komentiraju promašaje koji se nalaze u razlaganju ili nastaju u tijeku. Tako da nije potrebno odsjediti na nekoliko njih da bi se razumjelo štivo.

Obavezno pogledati ako uskoro prezentirate nešto.

YouTube, 3:41


(via)

Nastavak

[] 29. siječnja 2012.

Experimental Shooter

Experimental Shooter naziv je jednostavne, ali vrlo zarazne igre, tipa "ne da mi mira dok je ne završim". Zaista, nije duga i može se završiti u jednom potezu u pauzi za ručak ili dok čekate curu/ženu da se spremi za izlazak, šetnju ili večeru kod njezinih.

Smisao dvadeset i jednog pažljivo smišljenog nivoa nije samo pucanje nego i kalkulacija. Ako nije jasno što treba pomoć su nazivi nivoa, a ako zaglavi kliknite na RESTART u gornjem desnom kutu.

Na kraju će vam biti žao što nema više nivoa.

Uobičajeno opovrgnuće: Nemojte #$%! mene ako propustite važan telefonski poziv i slično. ;)


Link: klik na gornju sliku ili Experimental Shooter @ Armor Games

Nastavak

[] 29. siječnja 2012.

Anna Valerious vs Selene
(izvori: slika 1, slika 2)


Jedna glumica, dvije uloge na suprotnim stranama.

U filmu Van Helsing Anna (lijevo) je lovac na vampire i vampirolika bića u Transilvaniji na koncu 19. stoljeća. Lovački posao je obiteljsko nasljeđe i ona ga obavlja pedantno, ali pronalazi i vremena za zabavu, ples i plivanje.

U filmskom serijalu Underworld Selene (desno) je vampirica koja rastura vukodlake i slična stvorenja podzemnog svijeta. Pri tome se ne oslanja samo na svoje natprirodne sposobnosti nego i na raznorazna oružja hladne te tople kvalifikacije.

Nastavak

[] 25. siječnja 2012.

Vidi li se kineski zid iz orbite? Koristimo li stvarno samo 10% mozga? Imaju li Eskimi 100+ riječi za snijeg? Da li je krv plave boje?

Te i druge iluzije na zabavan način razotkriva video o 10 uobičajenih zabluda.

Pošaljite prijatelju koji nikako ne želi priznati da nije u pravu.

YouTube video, 4 minute


(via)

Nastavak

[] 25. siječnja 2012.

Real-time Web Monitor

Omanji Flash prozorčić prikazuje trenutno opće stanje na internetu glede: područja s najvećim prometom, deset gradova s najvećom latencijom (tj. čekanjem da se podaci pojave) te žarišta mrežnog prometa.

Provjerite i gornji desni padajući izbornik koji krije još neke alate: usporedbe mrežnih performansi, pokrivenost širokopojasnog pristupa internetu, mobilni promet itd.


(via)

Nastavak

[] 23. siječnja 2012.

Želju da izađete iz zagušljive sobe i posjetite (ne nužno) najbliži nacionalni park probudit će vam ovaj kvalitetni video uradak sa scenama iz nacionalnog parka Yosemite (Kalifornija, SAD).

Po potrebi smanjite jačinu zvuka i uključite fullscreen.

Vimeo video, traje 4 minute


(via)

Nastavak

[] 23. siječnja 2012.

Barbarella Movie Poster
(izvor slike)


Top lista 25 najboljih filmskih postera ZF filmova po odabiru IGN-a, portala posvećenog videoigrama, filmova i drugim oblicima zabave. Većina su klasici koje svaki esefičar apsolutno mora pogledati.

Nanizani su filmovi: Alien, Prometeus (tek dolazi), Akira, Peti element, E.T., The Matrix, Tron, Zvjezadne staze: Khanov bijes, Zvjezdani ratovi: Imperij uzvraća udarac, Wall-E itd.

Na slici se nalazi plakat za jedan od najstarijih klasika, film Barbarella iz 1968. godine.

Koliko ovih filmova (još) niste pogledali?

(via)


PS. Is It Old, za provjeri starosti linkova.

[] 20. siječnja 2012.

S ruksakom po svijetu: 343 dana, 17 država, 19 aviona, 58 autobusa, 18 brodova i 6237 fotografija. Život je lijep ako imaš vremena i novaca "pobjeći" na godinu dana.

Je li se javlja netko da me sponzorira? :)

YouTube video, 4:50


(via)

Nastavak

1 2 3 ››