Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2012. godine

[] 29. travnja 2012.

Za ovu posebnu vrstu budilice potrebno je imati: a) vrata s ugrađenim stoperom i b) upornu mačku sa neobičnim navikama. Napomena: nužna je redovita kontrola noktiju zbog mogućeg oštećenja hardvera. :D

YouTube, 1:19


(via)

Nastavak

[] 29. travnja 2012.

VIM Adventures

Program za uređivanje teksta Vim preteška je industrija za nove korisnike navikle na grafička sučelja zbog "komplicirane" naredbene ljuske koja vuče korijene iz daleke prošlosti. Tipkovničke kratice i kombinacije tipaka tvrda su prepreka ako vam je najbolji prijatelj Ultraedit, Notepad++ ili neki drugi moderan uređivač koji "priča" vašim jezikom.

No, da ipak ne bi mucali i izmišljali razne isprike kada vam top model opširnog poprsja kaže da joj u Vim-u napišete program za sortiranje naziva parfema (Inače ti neću dati da me šlataš!) bilo bi lijepo naučiti bar osnovne stvari u tom programu.

Autor web igre VIM Adventures vrlo je olakšao taj proces. Vim naredbe uče se kroz igru, jednostavnu grafičku avanturu u kojoj je po završetku nivoa usvojena jedna Vim lekcija. Dva nivoa koja su do sad napravljena pokazat će vam osnove kretanja kursora te kretanja kroz riječi.

Nervozno čekam slijedeće nivoe koji su obećani. Kad usvojim sve neću se više bojati mogućeg, gore spomenutog, top modela. ;)

[] 29. travnja 2012.

Reklama kompanije Procter & Gamble pod nazivom Best Job govori o pripremama za olimpijadu, ali ne o nekoliko mjeseci prije nego o puno duljem razdoblju. Svakako pogledati.

YT video, 2:02

Nastavak

[] 29. travnja 2012.

Rubik's Cube Art

Nove slikarske tehnike i dalje pristižu. Ovdje lik "crta" sliku pomoću slaganja i nizanja Rubikovih kocki. Petica za zalaganje, a četvorka za rezultat - rubovi slike su previše šareni.

Klik na sliku ili ovaj link za dodatne slike.


(via)

Nastavak

[] 29. travnja 2012.

Datum 21. ožujka 2012. godine ušao je u povijest letenja. Tog je dana iznad pustinje u Arizoni pušten u let najveći do sad avion od papira: dužine 45 stopa (cca 14 metara), raspona krila 24 stope (cca 7 metara) i težine 800 funta (cca 363 kilograma). Letio je skoro jednu milju.

YT video, 2 minute

Nastavak

[] 29. travnja 2012.

A Super Mario Summary

A Super Mario Summary je platformska Flash igra koja se sastoji od 32 ekrana koji su sažetak svih nivoa igre Super Mario Bros. Jedan ekran = jedan (sažet) nivo. (Originalni Super Mario Brothers ima 8 "svjetova" s po 4 nivoa svaki.)

Odlična stvar za brzi pregled, pogotovo ako nikad u originalu niste došli daleko.


(via)

Nastavak

[] 29. travnja 2012.

Festival of Colors održava se u gradu Spanish Fork u državi Utah, SAD. Ovo je video s ovogodišnjeg događaja, vikend 23.-25. ožujka 2012.

Plus: galerija slika

YT video, 2:46

Nastavak

[] 29. travnja 2012.

Microscopia

Microscopia izgleda jednostavno u početku, ali nakon nekoliko lakih početnih nivoa traži povećanu koncentraciju. U masi čestica koje se kreću "ispod mikroskopa" treba pronaći onu kojom vi upravljate te je dovesti do sredine ekrana.

Klik na sliku. Game on!


(via)

Nastavak

[] 29. travnja 2012.

Osnovni problemi i moguće opcije za sigurno spuštanje na Mars opisani su u jednominutnoj animaciji koju je napravio Jet Propulsion Lab (NASA).

YT video, 1 minuta


(via)

Nastavak

[] 29. travnja 2012.

Ovo je bila najveća pauza otkako sam se prebacio na brži ritam objavljivanja novih zapisa. Uobičajeni krivac je zauzetost poslom. Isprika uvažena? Idemo nadoknaditi.

Music for Programming

musicForProgramming(); je zbirka podužih besplatnih glazbenih mikseva za slušanje tijekom programiranja, a može i crtanja, pletenja, trčanja i drugih aktivnosti. Lagana glazba koja pomaže u koncentraciji i povećava produktivnost.

Nastavak

1 2 3 ››