Skip to the main content

Arhiv za 06 mjesec 2012. godine

[] 29. lipnja 2012.

Deset minuta neba i oblaka uz glazbenu podlogu iz 2001: Odiseje u svemiru.

Dvije godine je trebalo da se napravi materijal. Lik je usmjerio kameru u nebo i čekao da se dogode zanimljive stvari. Rezultat je ovaj kratki te nezaobilazni film.

Vimeo video, 10 minuta

Veća razlučljivost ovdje (960 x 540)


(via)

Nastavak

[] 28. lipnja 2012.

Back to the Future now

Jučer nije bio datum iz budućnosti kojeg je Doctor Brown unio u vremenski stroj u filmu Povratak u budućnost. Nije, jer je slika koja kruži okolo lažnjak. Pravi datum koji se postavlja u filmu je 21. listopad 2015. godine.

Ovo nije prvi put da se ta slika lažira. Photoshopan ekran iz DeLoreana pojavio se prije više od 2 godine - 5. svibnja 2010.


(via)

Nastavak

[] 28. lipnja 2012.

Maximidia Vintage Ads
(original, via)

Kako bi izgledale štampane reklame za četiri danas vrlo poznata servisa da su kojim slučajem napravljene šezdesetih godina prošlog stoljeća. Napravljene su u sklopu reklamne kampanje za brazilski MaxiMidia event.


Ovdje ih možete skinuti u velikom formatu. (3,543 x 5,315 tj. 30 x 45 cm)

A ovdje ih je više na jednoj većoj slici. (imgur, 2,557 x 853)


(via)

Nastavak

[] 26. lipnja 2012.

Alexander Shtifanov iz Ukrajine, poznati kao "Najbolji barmen na svijetu", posjeduje neobične vještine dostojne velikih majstora od šanka. Snimka je iz TV-natjecanja "Ukraine's Got Talent".

YouTube video, 3:48


(via)

Nastavak

[] 26. lipnja 2012.

Achievement Unlocked 2 Screenshot

Drugi nastavak igre Achievement Unlocked donosi veću mapu, nove prepreke, duži gameplay i, naravno, masu novih postignuća koja jedva čekaju da ih postignete.

Ako ste igrali prvi dio onda je sve jasno, a ako niste recimo samo da se radi o zabavnoj Flash igri koja se sprda s postignućima (achievements) koja se danas nalaze u svakoj drugoj videoigri.

Klik na gornju sliku ili ovu poveznicu.

Nastavak

[] 22. lipnja 2012.

Neku od deset oklada koje je teško izgubiti možete iskoristiti u kafiću kada ste na redu za rundu, a zaboravili ste novčanik kod kuće. Demonstrira ih britanski mađioničar Richard Wiseman.

YT video, 3:30


(via)

Nastavak

[] 21. lipnja 2012.

Programers and users
(via, source)

Kako tipični korisnici vide programere i kako programeri vide korisnike fino ilustrira gornja slika maštovito nazvana "Vanzemaljci i pećinski ljudi". Ako se netko našao uvrijeđenim neka ohladi, koliko je to moguće na ovoj vrućini.

via Reddit, te original (navodno)

Nastavak

[] 20. lipnja 2012.

Početni nivo igre Super Mario Bros uronjen u akvarij s ribama. Jedna od najboljih stvari koje možete napraviti za vaše vodene ljubimce. Čista statika, ali nevažno jer stvar je efektna.

Vimeo video, 00:58

Veća razlučivost ovdje (960 x 540)


(via)

Nastavak

[] 19. lipnja 2012.

Microsoft je jučer predstavio vlastito tablet računalo jednostavno nazvano Surface. Zapravo dva tableta, slabiju Windows RT i jaču Windows 8 (Pro) varijantu.

RT koristi Nvidia ARM, a Pro četverojezgreni Intel Core i5, prikaz je HD/Full HD 10.6'' u 16:9, a najzanimljiviji su poklopci: Touch Cover s multitouch tipkovnicom i trackpadom te nešto deblji Type Cover koji se na tablet spajaju pomoću magneta. Ima prednju i stražnju kamera te 32 ili 64G u RT odnosno 64 ili 128G u jačoj varijanti.

Težak je 700g i debeo 9.3mm, odnosno 903g i 13.5mm. Kućište je od magnezija.

Download: Specifikacijski list (PDF)

Cijene su još nepoznate.

Dosadašnji proizvod istog naziva Surface promijenio je ime u PixelSense.

Nastavak

[] 19. lipnja 2012.

Pointer Pointer

Pozicioniraš pokazivač miša (kursor) iznad pravokutnika, a sustav pronađe fotografiju na kojoj netko pokazuje na njega. Pa onda pomakneš miša i opet i... Stvar se zove Pointer Pointer i ne služi nečem pametnom, osim ako vam je ekstremno dosadno.

Cilj je naći lokaciju na kojoj algoritam ne funkcionira. ;)

Klik na gornju sliku ili ovu poveznicu.


(via)

Nastavak

1 2 ››