Skip to the main content

Arhiv za 07 mjesec 2012. godine

[] 31. srpnja 2012.

Digg Under Construction

Za 1. kolovoza 2012. godine, tj. sutra, najavljena je nova verzija Digga. Nekad najjači social bookmarking/news sajt s vremenom je padao na niže grane, posebno prije dvije godine kad je promjena dizajna i filozofije stavila točku na i time konačno namjerila mnoge stalne i aktivne posjetitelje na konačan uzmak i bijeg na Reddit i druga društvenija web okupljališta. (Facebook i Twitter neću ni spominjati.)

Prije dva tjedna Digg je prodan za 16.5 milijuna dolara u tri porcije: Washington Postu, LinkedInu i Betaworksu. Potonjem je ostao brend te web na čiji redizajn strpljivo čekamo.

Na službenom Tumblru (ovaj mali link na Uskoro dolazi stranici) mogu se pogledati skice novog dizajna. Bit će sav u sličicama, što je valjda nekakav trend danas.

A funkcionalnost? Vidjet ćemo, najranije sutra. Ostanite podešeni!

Nastavak

[] 31. srpnja 2012.

Poznata videoigra u još jednoj neobičnoj varijanti. Stop motion Super Mario napravljen pomoću post-it papirića. 7,000 listića potrošeno je prilikom izrade ovog videa.

YouTube video, 1:26


(via)

Nastavak

[] 30. srpnja 2012.

Olympic Venues in London

Pregledna mapa lokacija u Londonu i okolici koje su poprišta olimpijskih događaja.
Sedam godina pripreme, 11 milijardi funti i 32 lokacije koje će ugostiti 302 natjecateljska događaja. Nije nešto interaktivna, ali ima povećalo te download u PDF formatu.

Karta: klik na gornju sliku ili ovu poveznicu.


(via)

Nastavak

[] 27. srpnja 2012.

Da poznati film 2001: Odiseja u svemiru nije napravljen davne 1968. godine, nego danas te u stilu ljetnih filmskih megahitova, trailer bi vrlo vjerojatno sličio prijedlogu iz ovog videa. I pitanje je koliko bi se ulaznica prodalo.

UPOZORENJE: polu-psihodelična glazbena pratnja (smanjite zvuk!).

YT video, 2:01


(via)

Nastavak

[] 26. srpnja 2012.

Firefox Star
(image source, original by NASA)

Ovo je staro previše godina, ali možda je nekome promaklo...

V838 Monocerotis je promjenjiva zvijezda na rubu Kumove slame. Udaljena je oko 20,000 svjetlosnih godina od Sunca te je jedna od najvećih poznatih zvijezda. Nama je dodatno zanimljiva jer izgleda (skoro) kao logo jednog poznatog web preglednika.

Originalna slika by Hubble/NASA. (Da, Firefox varijanta je zarotirana za 180°.)


(via)

Nastavak

[] 25. srpnja 2012.

NASA-in rover Curiosity lansiran je prema Marsu 26. studenog 2011. godine. Planirano slijetanje na Crveni planet je 6. kolovoza 2012. godine. Video govori o problemima s kojima će se letjelica i rover susretati prilikom sedamminutnog spuštanja na planet.

YT video, 5 minuta


(via)

Nastavak

[] 25. srpnja 2012.

Coinbox Hero

Evo jedne Flash igre koja baš i nije klasična casual igra već od vas traži više vremena, planiranja, živaca i neodgovorenih telefonskih poziva. Coinbox Hero je duhovita akcijsko strateška igra sa stilom. Lupajte po kutiji s novcima, kupujte dodatke, širite biznis i daleko ćete dogurati. Sve to uz odličnu glazbenu pratnju, osim ako slučajno ne volite polku.

Igra: klik na gornju sliku ili ovu poveznicu.

Kontrole: WASD, razmaknica i lijeva tipka na mišu

Nastavak

[] 23. srpnja 2012.

Na pitanje kako to izgleda kad petorica sviraju jedan isti klavir odgovara priloženi video. Izvedena pjesma je "What Makes You Beautiful" pop-rock grupe One Direction. Neobičan kvintet sačinjavaju članovi ekipe The Piano Guys. (Detalje o izvedbi, odakle ideja te kako je stvar napravljena, u opisu na YT.)

Ne zaboravite opaliti aplauz na kraju.

YT video, 3:21


(via)

Nastavak

[] 22. srpnja 2012.

Notificator, 1935
(image source)

Davne 1935. godine u Londonu postojala je naprava za koju bi se, s rezervom, moglo reći da je preteča današnjeg Twittera. Stvar zvana "notificator", postavljena na javnom mjestu, služila je za ostavljanje poruka prijateljima. Korisnik je napisao poruku na pokretnu traku koja se, kad je ubacio kovanicu, pomaknula na sigurno mjesto iza prozirnog stakla te ostala vidljiva dva sata.

Izvor: klik na gornju sliku ili ovaj link.


(via)

Nastavak

[] 19. srpnja 2012.

Od prvih tekstualnih avantura do današnjih modernih pucačina - sažeta evolucija PC videoigara u obliku kratkog videa. Prateća glazba je sastavljena isključivo od zvukova iz samih igara. Jedino nedostaje brojač godina negdje u kutu.

YouTube video, 2:31


(via)

Nastavak

1 2 3 ››