Skip to the main content

Arhiv za 08 mjesec 2012. godine

[] 31. VIII. 2012.

"Isprazni um i budi voda" savjetuje majstor Bruce Lee u ovoj uglazbljenoj kombinaciji scena iz filmova i dugo izgubljenog TV-intervjua iz 1971. godine.

Uključene su i scene iz legendarne tučnjave s Chuckom Norrisom (film Way of the Dragon iz 1972. godine, kod nas preveden kao "Na zmajevom putu").

YT video, 2:20


(via)

Nastavak

[] 31. VIII. 2012.

Mars Curiosity Panorama

Prva panorama u boji koju je snimio Curiosity Rover na mjestu slijetanja na Marsu, objavljena 27. kolovoza 2012. godine i prebačena u interaktivni (Flash) oblik na poznatom panoramskom sajtu panoramas.dk.

Kontrole: strelice, CTRL, SHIFT, miš. Klik na fullscreen za potpuni doživljaj.

Panorama: klik na sliku ili ovu poveznicu.


(via)

Nastavak

[] 30. VIII. 2012.

Gravitacija u orbiti, astronauti koji padaju, pucnjava na Mjesecu, voda protiv Sunca, zajednička masa i druge stvari koje imaju veze s pucanjem koje morate znati ako planirate jednog dana sudjelovati u svemirskom vatrenom okršaju.

YT video, 5:29


(via)

Nastavak

[] 30. VIII. 2012.

Pac-Man screenshotStari dobri Pac-Man vjerno prebačen u HTML i JavaScript. Radit će na svim preglednicima koji su implementirali HTML5 canvas element što znači da mora raditi kod vas, jer ne biste posjetili ovaj blog da imate stari browser, zar ne?

Osim originalnog Pac-Mana napravljene su i 3 izvedenice: Ms. Pac-Man, Crazy Otto i Cookie-Man. U njima su neke stvari drugačije. Za usporedbu pogledajte razlike između Pac-Mana i Gospođice Pac-Man na ovoj poveznici.

Upravljate tipkama sa strelicama. Ako trebate pauzu pritisnite ESC ili deaktivirajte prozor. Na mobilnim uređajima upravljate dodirom.

Igra se nalazi OVDJE.

Nastavak

[] 30. VIII. 2012.

Najbolje ideje su one najjednostavnije. Autor ovog videa je četiri mjeseca tražio ljude na ulicama Amsterdama da mu kažu svoje godine. Rezultat je ova "brojalica": niz od pravilno poredanih 100 brojeva koje izgovaraju ljudi kojima je baš toliko.

Video, 2:48

Original @ Vimeo (960 x 540)


(via)

Nastavak

[] 30. VIII. 2012.

The Sound of Coding

Inspirirana stranicom Raining.FM sa zvukovima kiše, stranica Coding.FM emitira zvukove programiranja, tj. tipkanja. Na raspolaganju su tri različita okruženja: obično (default), hackersko te ljutito. Taman za puštanje u vrijeme užine za lakšu probavu. :)

(via)

Nastavak

[] 30. VIII. 2012.

U maniri ovih kratkih i poučnih znanstvenih videa koje stavljam u zadnje vrijeme. Otvoreno pismo je namijenjeno svemiru, njegovoj konstantnosti, gravitaciji i tako dalje. Kratko i zabavno, bez formula.

YouTube, 1:10

Nastavak

[] 29. VIII. 2012.

Most Advanced Social Network

Trenutno najnaprednija društvena mreža dolazi sa nevjerojatnim karakteristikama: potpuni 3D, najbolja rezolucija, savršen audio, vrlo visoka protočnost podataka, prijenos mirisa (ekskluzivna ponuda: nitko drugi to nema) i tako dalje. Cijena: apsolutno vrlo povoljna!

(Klik na sliku za veću/originalnu.)


(source) (via)

Nastavak

[] 29. VIII. 2012.

Znanstveno objašnjenje zašto nas privlači hrana, zašto imamo apetit i kada ne bi trebali, zašto puno previše jedemo kad nam ne treba, zašto se prežderavamo i zašto da ne uzmem ovaj komad torte, pa jeo sam samo prije pola sata?

Dobar tek!

YT video, 1:50


(via)

Nastavak

[] 29. VIII. 2012.

Achievement Unlocked 3

Treći nastavak Flash zezancije s postignućima (achievements) u videoigrama ima 400 novih postignuća, 10 soba, 250 novčića i 1,765 blokova. Opet rukovodite plavim slonom, skačete i skupljate, uz standardno zabavnu glazbenu podlogu.

Kontrole: WASD ili strelice. Klik izvan igre je pauza. Ne zaboravite na dupli skok.

Igra: klik na gornju sliku ili ovu poveznicu.

(Odaberite lokalnu igru tj. desnu opciju ako želite samo baciti pogled.)


(tnx, Issie)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››