Skip to the main content

Arhiv za 09 mjesec 2012. godine

[] 28. rujna 2012.

Scrollbar History
(source)


Skraćena povijest pomične trake u grafičkim sučeljima od Xeroxove radne stanice Star iz 1981. godine do Mac OS X-a zvanog Lav (lijepo ime btw.) iz prošle 2011. godine.
Kliknite na sliku za veću.

Dograđena verzija slike dodaje još 5 OS-a među kojima su Windows 7 i Android.

Za više detalja te informacija prolistajte podužu raspravu na Redditu (s dosta priloženih sličica).


(via)

Nastavak

[] 27. rujna 2012.

Ako slučajno ne znate, a željeli bi saznati, kako funkcionira parna lokomotiva pogledajte gore priloženo objašnjenje u video obliku. Lik koji objašnjava je iz australskog društva za očuvanje željeznica PRRPS. Popraćeno lijepim scenama. Uključite HD ako već niste.

Video, 2:40 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 26. rujna 2012.

The Waiting GameIgra čekanja (The Waiting Game) svodi se na nestrpljivo lupanje po stolu prstima desne ruke, palac isključen. Potrebno je pritiskati četiri tipke redom, za svaki niz dobivaju se bodovi, povremeno dođu bonusi, a ako vam dobro ide dobit ćete novi stol (pozadinu) i specijalne efekte.

Odlična besplatna virtualna zamjena za pravu stvar ako vam recimo nedostaje adekvatan stol dok čekate ženu da se spremi za izlazak ili mamu da vam skuha ručak.

Igra je napravljena za Windows te Mac. Skinite je ovdje (ispod 150 megabajta) ili bar pogledajte video.

Nastavak

[] 25. rujna 2012.

Grad-država u jugoistočnoj Aziji u fino složenoj tilt-shift (ono kad sve liči na igračke) varijanti. Lagano opuštajuće scene iz Singapura koje traju samo 3 minute. Ne zaboravite kliknuti ikone u donjem desnom kutu za HD te fullscreen.

Video, 3:22 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 24. rujna 2012.

How to use the telephone

Stranice iz publikacije koju je Chesapeake and Potomac Telephone Company objavila 1917. godine odličan su vodič za korištenje telefona, tada vrlo aktualnog gadgeta. Među korisnim savjetima nalaze se neostavljanje podignute slušalice te preporuka da se na telefon govori bez cigare u ustima.

Vodič ima ukupno ima 12 stranica poput gornje. Pročitajte, poučno je. ;)


(via)

Nastavak

[] 21. rujna 2012.

One Small Tweet Screenshot

"Ovo je je mali korak za čovjeka ali divovski skok za čovječanstvo." poznata je rečenica koju je izgovorio Neil Armstrong nakon iskrcavanja na Mjesecu. One Small Tweet je sajt napravljen u počast tom velikom astronautu koji je umro prije oko mjesec dana.

Klikom na gumb "Tweet" na dnu opalit ćete tweet s hashtagom #onesmalltweet i linkom na gornju stranicu. Tweetovi idu od Zemlje do Lune, svaki je dužine 100 milja, ukupno je već prijeđeno više od 200,000 milja i još malo pa smo na Mjesecu. ;)


(via)

Nastavak

[] 20. rujna 2012.

Fino napravljeni crtić nazvan Sudbina (Destiny) može kod nespremnog gledatelja izazvati želju za neustajanjem iz kreveta pa vas moram upozoriti da video gledate na vlastitu odgovornost. :)

Zapravo dobra ideja kako već napravljene scene višestruko iskoristiti, samo se dodaju novi objekti.

Video, 5:26 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 19. rujna 2012.

Talk Like a Pirate Day banner


Još jedan 19. rujan, još jedan međunarodni Talk Like A Pirate dan. Krenulo je davne 1995. godine, dakle 17. po redu već. Kad bude punoljetan častimo se rumom. Arr!

Evo nešto piratskih poveznica, za one koji imaju vremena poklikati nekoliko prigodnih linkova, u pauzi između Facebooka, Twittera, Instagrama i drugih zanimacija.


BTW Prodajem papigu koja može govoriti kao punica, samo što neće. Papiga, ne punica.

Nastavak

[] 18. rujna 2012.

Znate li da se svakih 10 godina sve stanice u vašem tijelu zamijene novima? i druge priče.

Od ovog videa s naslovom "Amazing Facts to Blow Your Mind" neće vam eksplodirati glava ali ćete naći iznenađujuće i zanimljive činjenice za razgovor uz kavu, gemišt i koji već otrov preferirate.

YT video, 2:09


(via)

Nastavak

[] 18. rujna 2012.

Fresh Eggs
(source)


Četiri su velike starosne skupine tj. nivoi svježine jaja za kuhanje, jedenje i bacanje. Da bi utvrdili u koju spada vaše iz hladnjaka izvučeno jaje trebaju vam posuda s vodom, poznavanje osnova engleskog jezika i kratke upute s gornje slike.

Dobar tek!


(via)

Nastavak

1 2 ››