Skip to the main content

Arhiv za 10 mjesec 2012. godine

[] 31. X. 2012.

Spaceship ABC's
(author)


Na gornjoj slici nalazi se dvadeset i šest svemirskih brodova, što stvarnih što nestvarnih, sortiranih po abecedi. Klik za origigi sliku velikih dimenzija (1,728 x 2,592), a ovdje za horizontalnu, wallpaper varijantu (3,056 x 1,720).

U izvornom threadu na Redditu ima još nekih kombinacija.


(via)

Nastavak

[] 30. X. 2012.

The Butterfly Effect je kratki ali akcijom nabijeni CG animirani film o liku koji jednog jutra nakon ustajanja primijeti da nema mlijeka u frižideru... Nije za one sa slabijim živcima.

Slobodno recite ako sam dosadan s ovim crtićima. ;)

Video, 3:04 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 29. X. 2012.

The Science Of Dogs
(image source)


Sažetak stručnih zaključaka o psima glede strahova, moždanih funkcija, entuzijazma itd. u obliku jednostavne sličice iz radionice poznatog web stripa Doghouse Diaries.

Gornja slike je samo komadić - klikni je za potpunu varijantu (800 x 1,642).


(via)

Nastavak

[] 26. X. 2012.

Dum Spiro je naziv napetog i duhovitog šest minuta dugog crtića kojeg su napravili esmaši, studenti umjetničke škole ESMA u Francuskoj. U filmu se nešto malo govori francuski, ali bez brige: podnapisi su na engleskom.

Video, 6:23 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. X. 2012.

Dollars and Bonds header

Fino napravljena infografika koja govori koliko su pojedini Bondovi (glumci koji glume Bonda) donijeli zarade na kino blagajnama. Sva šestorica (Connery, Lazenby, Moore, Dalton, Moore i Craig), poredani od najmanje do najveće zarade, s popisom filmova uz svakog. Inflacija uračunata.

Klik na gornju sliku za infografiku te klik još jednom za origigi veličinu (1,000 x 5,000 piksela).


(via)

Nastavak

[] 24. X. 2012.

Kratki video koji odgovara na pitanje zašto ljudska lica poprimaju crvene tonove kada se njihovi vlasnici posrame ili osjete krivima. Kad slijedeći put netko pusti povjetarac u liftu tražite čija je faca najcrvenija. Čak i ako ste vi autor. ;)

YT video, 1:47


(via)

Nastavak

[] 23. X. 2012.

Nature Speed Clock
(image source)


Nekoliko ključnih vrsta na Zemlji, poredanih po brzini, u obliku brzinomjera. Od najsporije prema najbržoj: drvo (!), puž, kornjača, svinja, puran, čovjek, medvjed, zec, pas, klokan, noj, konj, antilopa i gepard. Na kraju ide Chuck Norris (nije na slici).

(via)

Nastavak

[] 22. X. 2012.


Ekipa koja je napravila stop-motion film The Maker, prikazan u prethodnom postu, stvorila je prije toga Zero, kratki film o svijetu brojeva. Ista tehnika snimanja, nesuvisla naracija, fino složena priča i glavni lik s brojem 0.

Video, 12:32 (11:07)

Original @ Vimeo (960 x 540)

Nastavak

[] 19. X. 2012.

Ovaj kratki film napravljen pomoću tzv. stop-motion tehnike ("kadar-po-kadar") nije badava dobio pregršt lijepih nagrada. The Maker je kratka priča o čudnom biću koje u utrci s vremenom stvara stvara najvažniju kreaciju u svom životu.

Video, 5:31 (zapravo 4:25, ostalo idu slova)


(via)

Nastavak

[] 18. X. 2012.

Constellations Screenshots

Constellations je jednostavna Flash igra za trenutke opuštanje dok čekate raznosača pizze da pronađe vašu adresu te druge potresne situacije. U igri upravljate meduzama koje ispaljujete prema površini, lovite zvijezde koje čine sazviježđa i tako dobivate bodove. Usput šutirate ribe koje vam smetaju. I opuštate se. Vi ste opušteni. Zen. Nivo stresa 0%. Zzz... :)

Kontrole: miš. Igra: klik.


(via)

Nastavak

1 2 3 ››