Skip to the main content

Arhiv za 11 mjesec 2012. godine

[] 29. XI. 2012.

Petminutni video o roveru Curiosity vrti lijepe sličice s Marsa uz naraciju članova ekipa koja je zaslužna za to veliko postignuće. Ne zaboravite pritisniti tipku F za fullscreen.

Video, 5:07 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 28. XI. 2012.

Microsoft je, i ove godine prvi, u ponedjeljak objavio liste najpopularnijih stvari na tražilici Bing. Kao i prošli put, nema jedinstvene top liste, nego samo po kategorijama. Ima ih deset, a ovdje prenosim prva tri najtraženija pojma u svakoj:

1. Poznate face

1. Kim Kardashian
2. Justin Bieber
3. Miley Cyrus

2. Sportaši

1. Peyton Manning
2. Tiger Woods
3. Tim Tebow

Kad odrastem i ja ću biti poznata faca...

Nastavak

[] 27. XI. 2012.

Posljednji plavetni kit (Balaenoptera musculus) i njegov neprijatelj (Homo sapiens) sukobljavaju se u kratkom filmu Requiem 2019. Ovaj lagani ZF video koji vuče na glazbeni spot skreće pažnju na ubijanje kitova, a u glavnoj ulozi nalazi se poznati Rutger Hauer.

Video, 4:14 (origigi @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 26. XI. 2012.

Kick Ass Screenshot

Ako iz nekog neobjašnjivog razloga želite "uništiti" određenu web stranicu sa stilom stvar koja će vam u tome vrlo pomoći zove se Kick Ass.

Za uporabu je potrebno, kao što priloženi screenshot pokazuje, dodati link s ove stranice u vaš preglednik jednostavnim odvlačenjem u alatnu traku s linkovima tj. bookmark bar. Kad se nakon toga nađete na željenoj web destinaciji jednim klikom pokrećete igru u kojoj svemirskim brodom rasturate elemente stranice.

Upravljanje: strelice za kretanje, razmaknica za pucanje, F za bombu, CTRL+W za izlaz.

Tagovi: #bookmarklet #humor #web #videoigra

Nastavak

[] 23. XI. 2012.

Što se smije, a što ne smije raditi s hranom na tanjuru? Duhoviti vodič kroz lijepo ponašanje za stolom, posebno kad se na njemu nalaze prigodne te posebne blagdanske delicije.

Nemojte biti kao Billy, pokažite malo pristojnosti i kulture. ;)

YT video, 2:25


(via)

Nastavak

[] 22. XI. 2012.

Coil Screenshot

Još jedna HTML5 igra za ispunjavanje tih par minuta dok čekate da se skine patch za onu pravu veliku igru koju gotovo svakodnevno igrate već mjesecima, puno previše, kojom ste se odavno zarazili, ali još niste spremni to i priznati.

Ovdje uz pomoć miša lovite plave, a izbjegavate crvene krugove. Igra ne oprašta lijenost i negativne bodove. I nemojte se ljutiti na miša, nije on kriv! ;)

Igra Coil nalazi se ovdje.

Nastavak

[] 21. XI. 2012.

Naravno, odgovor je NE, ali video vrijedi pogledati zbog gomile korisnih te zabavnih podataka, ne samo o glazbi: koliko je različitih pjesama moguće u digitalnih pet minuta, koliko ima atoma u svemiru, zašto neke pjesme zvuče slično, što je to common meter itd.

YT video, 11:48 (11 minuta, ostatak su reklame)


(via)

Nastavak

[] 20. XI. 2012.

Evolution of mobile phones
(image source)


Japanska kompanija NTT Docomo obilježila je 20. godišnjicu postojanja izloškom evolucije mobilnih telefona od 1987. do danas. Dvadeset i pet godina razvoja prikazano je slikom na kojoj su slike uređaja možda premalih dimenzija, no dovoljnih za vizualizaciju nedavne mobilne te telefonske povijesti.

Klik na sliku za veću (ukupno 818 x 5.157 piksela)


(via)

Nastavak

[] 19. XI. 2012.

Od Velikog praska na početku svemiru do danas tj. jučer, brzi pregled postanka, video sažetak koji traje minutu i pol, a ne 1 minutu kako originalni naziv na tubama kaže. Uključite fullscreen i HD opciju te pojačajte zvuk za veći doživljaj.

YT video, 1:37


(via)

Nastavak

[] 18. XI. 2012.

Furiosity intro

Furiosity je igra koja izgleda vrlo jednostavno, ali igrati je nije vrlo lako. Morat ćete, pazi sad, upotrijebiti one sive daske u vašem mozgu. Površina je podijeljena na 6 x 6 kvadrata koje klikanjem morate promijeniti u drugu boju, a kad su svi obojani ide slijedeći, teži nivo. Ako izgubite živce nemojte psovati, nije lijepo.

Kontrole: klik, R za restart nivoa, Q za izlaz.

Igra: klik na screenshot. Zahtijeva: Flash.


(via)

Nastavak

1 2 3 ››