Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2012. godine

[] 30. XII. 2012.

Odgovor na pitanje da li se novcem može kupiti sreća.

Zašto većina velikih dobitnika na lotu potroši sav novac i ode u dugove? Da li je bolje trošiti na događaje ili predmete? Na što trošiti ako već morate te želite biti sretni? Kako... ma, pogledajte.

YT video, 2:50


(via)

Nastavak

[] 30. XII. 2012.

Insane Facts About Australia

Ima li u Australiji više ljudi ili ovaca? Koliko litara piva godišnje popije prosječni Australac? Kakvu boju kose imaju žene s nadimkom "Bluey"? Odgovore na ta i druga pitanja možete naći u infografici pod nazivom 50 Insane Facts About Australia.

Infografika: klik na poveznicu (slika 700 x 5,289 piksela).


(via)

Nastavak

[] 30. XII. 2012.

Poznati autor stripova navršio je prije 2 dana 90 godina. Stan Lee je pisac, urednik, izdavač, producent i bivši upravitelj kompanije Marvel. U strip-biznisu je od 1939. godine, dakle više od 70 godina. U suradnji nekoliko umjetnika kreirao je Čovjeka Pauka, Hulka, X-Mene, Fantastičnu Četvorku, Thora i mnoge druge likove.

Lee se, poput nekih drugih poznatih osoba, voli pojavljivati u filmovima koji su napravljeni prema njegovim stripovima. Ovdje priloženi video je kompilacija svih njegovi embed cameo ulogama, od Hulka iz 1989. godine do najnovijeg Spider-Mana, 2012. godine.

YT video, 4:44

(smanjite zvuk jer nije normaliziran kroz scene)


(via)

Nastavak

[] 28. XII. 2012.

Midas screenshot

Složena u minimalističkom stilu, jednostavna i zabavna, ne previše teška, ali ni trivijalna, Flash igra Midas poslužit će za kratko odvlačenje pažnje s posla ili kraćenje vremena dok čekate da tih nekoliko dana do nove godine prođe.

Za igru usmjerite svoj web preglednik na ovu adresu. (Kongregate)

Nastavak

[] 27. XII. 2012.

Laika je kratki animirani film, diplomski rad, dobitnik mnoštva nagrada, vizija istinite priče o (službeno) prvoj životinji, kuji, koja je došla u zemljinu orbitu, te skončala tamo. Bilo je to 3. studenog 1957. godine u sovjetskoj letjelici Sputnjik 2. Nešto duže traje, ali je dobro. I tužno.

Video, 8:48 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. XII. 2012.

Zadnju priču napisao sam prije više od dvije godine. Nemam nikakve isprike zašto od tada nisam napisao novu, i ne mogu se stalno vaditi na "nedostatak vremena", tu ružnu složenicu koja je danas jedno od najvećih a često krivih opravdanja.

Zato s ponosom prestavljam najnoviji uradak napisan u starom stilu: švrljotinu nazvanu "Kino", pokušaj božićne priče za 2012. godinu. Nadam se da će vam biti bar donekle dobra.

Za nove čitatelje: prije sam na blogu objavljivao vlastoručno napisane priče u dvije kategorije: Sise tj. priče o doživljajima sa ženama te Saj Faj, priče u žanrovima znanstvene fantastike, fantazije i horora. Ova priča nalazi se u prvoj od njih.


KINO
25. prosinca 2012.


- Znači, danas idemo u kino.
- Kakvo kino?
- Ljubičasto!

Vidim nešto nije dobre volje. Siguran sam da nisam napravio pogrešku. Opet.

Ali možda i jesam. Da vidimo: spustio sam dasku u kupaoni, nisam dirao njezine ručnike...

(Zašto se briše s tri ručnika poslije tuširanja još uvijek mi nije jasno. Jedan je za tijelo, drugi je za glavu, ali treći? Htio bih znati, ali ne baš jako. Ne usuđujem se pitati, da mi ne očita bukvicu. Nikako nakon onog incidenta kad sam slučajno s njenim ručnikom za glavu obrisao... nešto.)

Nastavak

[] 24. XII. 2012.

Kratki video koji objašnjava kako nastaje najveći simbol zime - snježna pahuljica. Saznajte kako se stvara, što sve utječe na oblik te da li mogu postojati dvije identične.

To je jedna teorija. Druga teorija je da pahuljice prave sanjke Djeda Božićnjaka...

YT video, 2:07


(via)

Nastavak

[] 24. XII. 2012.

Music History in GIFs

Music History in GIFs je Tumblr blog koji objavljuje sličice iz glazbene povijesti u obliku 8-bitnih GIF animacija. Jako lijepo i inventivno. GIFove pravi sam autor bloga koji je u slobodno vrijeme pjevač i gitarist u sastavu Old Monk.

Na slici: MC Hammer i hit za sva vremena U Can't Touch This (1990).


(via)

Nastavak

[] 24. XII. 2012.

Video sastavljen od snimaka Londona u božićno vrijeme napravljen u timelapse tehnici. Crveni autobusi, poznata mjesta i gomila ljudi. Gdje ste vi u ovo čudno predbožićno vrijeme?

Video, 3:27 (original @ Vimeo)

(zapravo 3 minute, ostalo idu ona slova prema gore)


(via)

tagovi: #video #london #timelapse

Nastavak

[] 24. XII. 2012.

The Joy of Tech: Twitter Archive

(source)


The Joy of Tech, web strip s dugogodišnjim online stažom, gornjom je epizodom prokomentirao novu opciju na Twitteru kojom možete možete skinuti arhiv svih vaših tweetova. Da li netko od čitatelja smatra da je to traćenje vremena?

Meni se još nije pojavila ta opcija.


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››