Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2013. godine

[] 31. siječnja 2013.

Piracy - Download
(image source)


Šaljiva ilustracija koja pokazuje da je "piratstvo" loše odabrana riječ za ilegalno skidanje sadržaja s interneta jer zapravo znači nešto dobro.

Imate li koju bolju riječ za to? Ja ne znam skidati s interneta pa nisam kompetentan.


(via)

Nastavak

[] 30. siječnja 2013.

Video kompilacija pod naslovom People are awesome 2012 niz je video-isječaka u kojima ljudi rade nevjerojatne stvari. Sport, skokovi, preciznost, dodavanja, zakucavanja, okretanja... Upozorenje: nemojte pokušavati ovo kod kuće!

Video, 4:39 (original @ YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. siječnja 2013.

The Marvel Alphabet
(image source)


Ako ste ljubitelj stripova, filmofil ili obožavatelj crtanih filmova sa super-herojima svakako ćete prepoznati većinu njuški sa slike na kojoj se nalazi 24 (nije potpuna abeceda jer nedostaju Y i Z) muških i ženskih osoba iz Marvelove iscrpne kolekcije likova.


(via)

Nastavak

[] 28. siječnja 2013.

Na nekoj nepoznatoj planeti u nekom nepoznatom zvjezdanom sustavu nepoznati je pripadnik izvanzemaljske rase zarobljen od strane neprijatelja u nekom velikom svemirskom ratu. Fino animirani kratki znanstvenofantastični film traje oko šest minuta.

Video, 6:26 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. siječnja 2013.

Peoplemovin - screenshot

Na web adresi peoplemov.in nalazi se fino složeni te uporabno jednostavni vizualni alat za pregled migracija svjetskog stanovništva, onih globalnih, iz jedne države u drugu. Kliknite na pojedinu državu: na lijevoj strani za pregled emigracija iz nje, a na desnoj za imigracije u nju.
Točnost podataka nisam provjeravao.

Klik na sliku ili ovu poveznicu.


(via)

Nastavak

[] 24. siječnja 2013.

Duku Spacemarines je nešto drugačiji kratki film, luda priča s ne baš smisleno povezanim cjelinama. Počinjemo s Kinezom koji provaljuje u američki kapitalistički sustav (!), pa idemo u Češku, na uličnu borbu i onda... Ma pogledajte.

Lik priča na francuskom jeziku, ali na dnu videa su podnapisi na engleskom ako ne parlevate.

Video, 4 minute. (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 23. siječnja 2013.

Antarctica Time Zones
(image source)


Logično bi bilo da svaka vremenska zona dodiruje najjužniju točku na svijetu, ali nije tako već teritoriji pripadaju zonama ovisno o državama koje ih potražuju. U područjima koja su prazna tj. gdje nitko ne želi ni običan WC izgraditi vrijedi izvorno UTC vrijeme (crvena boja na slici).


(via)

Nastavak

[] 22. siječnja 2013.

Video razglednica iz najvećeg grada u Kini napravljena u timelapse tehnici. Prebacite u HD, pa u fullscreen za pravi doživljaj.

Video, 3:29 (origigi @ YouTube)

Tagovi: #shanghai #timelapse #video


(via)

Nastavak

[] 21. siječnja 2013.

Blue Monday

Nemojte danas gledati neku staru dramu ili nezavisni film jer ćete još više potonuti u opaku depresivnost. Tamo neki stručnjaci u kampanji za britanski Sky Travel kanal izračunali su da je 21. siječanj najdepresivniji dan u 2013. godini. Pa ono, za svaki slučaj, mjere opreza. ;)


(via)

Nastavak

[] 18. siječnja 2013.

Kratki film naslovljen Porijeklo vrsta (The Origin of Creatures) mračna je vizija svijeta poslije katastrofalne nesreće ili budućeg rata. Preživjeli ljudski udovi se udružuju u koloniju i počinju graditi bazu usred devastiranog grada... Ugasite svjetlo i opalite fullscreen.

Video, 12:05 (original @ Vimeo)

Upozorenje: NIJE za svačiji želudac (odvojeni ljudski ekstremiteti)!

Nastavak

1 2 3 ››