Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2013. godine

[] 28. veljače 2013.

Wasning Symbols
(image source)


S odjećom dolaze upute za pranje u vidu simbola čije značenje nekad nije najjasnije. Priložena slika jednostavno te pregledno objašnjava najčešće simbole za pranje, peglanje, sušenje i tako dalje. Kliknite na izrezak za cijelu sliku (530 x 2,334). Pohranite je negdje na sigurno. Trebat će vam kad žena ode na more. Ili kad se curi vrati kod mame. Ili kad dođe televizija...

Primjećuje li se da danas nisam popio dovoljno kave?


(via)

Nastavak

[] 27. veljače 2013.

Koliko naslova možete prepoznati iz ove video kompilacije zaista lijepih scena u igrama? Video sadrži lokacije iz 26 igara čiji spisak možete naći u originalnom zapisu na YouTubeu, ali nemojte odmah ići tamo nego probajte prvo imenovati igre, posebno ako ste gamer.

YT video, 4:02 (3:38 bez kredita)


(via)

Nastavak

[] 26. veljače 2013.

Super Mario History
(image source)


Povijest jednog od najpoznatijih likova u videoigrama sažeta u jednoj podužoj slici, vremenskoj skali većih te značajnih događaja kroz godine, od igre Donkey Kong, prve u kojoj se Mario pojavio 1981. godine sve do 30. godišnjice pretprošle, 2011. godine.

Klikni na priloženu sličicu za cijelu sliku (veličine 1,000 x 6,340 točaka).


(via)

Nastavak

[] 25. veljače 2013.

Namibijske noći (Namibian Nights) naziv je kratkog ali lijepog video uratka koji prikazuje ljepotu namibijske prirode, noću. Za projekt je u roku od dvije godine napravljeno 16,000 fotografija. Svaka sekunda videa sastoji se od 30 fotografija.

Video, 1:10 (original @ Vimeo)

Tagovi: #namibia #timelapse #video


(via)

Nastavak

[] 22. veljače 2013.

Star Wars Family Tree
(image source)


Spoiler alert: ako niste a planirate gledati filmove nemojte proučavati graf.

Obiteljske veze među glavnim likovima u Zvjezdanim ratovima. Plavom bojom označeni su likovi u originalnim filmovima, žutom u prequel trilogiji, a crvenom u proširenom svemiru (knjige, stripovi, animirani filmovi i kompjutorske igre).

Sedmi još neimenovani film pod Disneyevim okriljem izlazi 2015. godine.

Klik na sliku za veću.


(author) (via)

Nastavak

[] 21. veljače 2013.

Moon Dust ("Mjesečeva prašina" u slobodnom prijevodu) je kratki znanstvenofantastični film čija se radnja odvija nedugo nakon povratka jednog astronauta s Mjeseca.

Video, 4:51 (cca 4 minute, ostalo skrolaju titlovi)


(via)

Nastavak

[] 20. veljače 2013.

Meteorite Map

Interaktivna karta svijeta sa označenim mjestima gdje su pali meteoriti od 2,500 godina prije naše ere do danas. Klik na žute točke otvara detalje o svakom padu.

Podaci se mogu listati u tabličnom obliku kao i skinuti za osobnu uporabu po kući i dvorištu. CSV varijanta zauzima 7.8M.


(via)

Nastavak

[] 19. veljače 2013.

Što sve sačinjava svemir? Da li je budućnost dio svemira? Koja je razlika između svemira i Svemira (osim razl. početnog slova)? Zašto cijeli svemir nije vidljiv? Koliko godina već postoji? Koja je veza između svjetlosti i grmljavine?

Odgovori na ta i druga pitanja nalaze se u priloženom video zapisu.

Video, 2:41 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 18. veljače 2013.

200 calories
(image source)


Koliko je veliko 200 kalorija u različitim prehrambenim namirnicama pokazat će vam ova stranica: celer (na slici), paprika, brokula, mrkva, lubenica, luk, grožđe itd. U nuždi može poslužiti i kao šalabahter za dijetu. Klik na svaku pojedinu sliku povećat će istu. Dobar tek!


(via)

Nastavak

[] 16. veljače 2013.

Na površini Sunca toliko je vruće da nikada nećemo sagraditi letjelicu kojom ćemo tamo moći sletjeti. Jedino ako se spustimo po noći...

Video je sastavljen od materijala koje je snimio NASA-in SDO ili Solar Dynamics Observatory, istraživačka sonda u orbiti koja je lansirana 2010. godine.

Video, 3:35 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 ››