Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2013. godine

[] 31. ožujka 2013.

Točno u ponoć, prije 1. travnja 2013. YouTube zatvara vrata novim video zapisima. Nakon toga gasi se za širu javnost. Slijedećih 10 godina službenici će ocjenjivati zapise dok ne odaberu najbolji video. Objaviti će ga 2023. godine kad YouTube ponovo kreće s radom.

Zato pogledajte ili skinite potrebite video zapise dok se još može!

Detalje pogledajte u priloženom videu.

YT video, 3:32

UPDATE: Bila je to prvoaprilska šala.


(via)

Nastavak

[] 31. ožujka 2013.

World Backup Day

World Backup Day koji se obilježava 31. ožujka je tu da nas podsjeti da napravimo sigurnosnu kopiju svojih podataka. Smanjite dakle dozu čitanja i gledanja raznih sadržaja na ovom blogu i iskoristite dobiveno vrijeme za jedan pošteni backup.


(via)

Nastavak

[] 31. ožujka 2013.

Da li u bliskoj nam budućnosti nećemo morati baš dodirivati ekrane osjetljive na dodir (nova riječ je dodirnik) ovisi o prihvaćanju nove tehnologije koja je predstavljena na izložbi Mobile World Congress održanoj prije mjesec dana. Ekran je osjetljiv na pokrete ruke koja se nalazi nekoliko centimetara iznad tableta...

YT video, 1:19


(via)

Nastavak

[] 31. ožujka 2013.

Most Read Books
(source, author)


Jednostavna infografika ilustrira čitanost deset najprodavanijih knjiga na svijetu u zadnjih pedeset godina, od Biblije koja je prodana u 4 milijarde kopija do Dnevnika Ane Frank koja je prodana u 27 milijuna kopija.

Da Vincijev kod je negdje na sredini.


(via)

Nastavak

[] 31. ožujka 2013.

Pet bubnjeva i pet bubnjara, natjecanje talenata, srednja škola Lake Howell na Floridi. U opisu videa stoji da su izvedbu složili za jedan tjedan. Tri i pol minute vašeg vremena. Uključeni specijalni pokreti za ženski dio publike.

YT video, 3:29


(via)

Nastavak

[] 29. ožujka 2013.

Video Game Toilets
Scena iz igre Half-Life 2: Deathmatch pokazuje da i WC školjke mogu poslužiti kao moćno oružje.


Video Game Toilets naziv je bloga na Tumblru koji objavljuje fotografije raznih zahoda u video igrama. Ima ih svakakvih, čistih i prljavih, 2D i 3D, iz starijih i novijih igara, od igre Jet Set Willy koja je izašla davne 1984. godine do BioShock Infinite koji je izašao prije nekoliko dana.

Nemojte kliknuti za vrijeme ručka jer ima stvarno gadnih "rigoleto" primjeraka.


(via)

Nastavak

[] 28. ožujka 2013.

"Reverso" je kratki crtani film o liku na kojeg gravitacija djeluje obrnuto, prema gore umjesto prema dolje. Lik se zove Barney, stari se zove Walter, a radno mjesto je MEGAcorp. Nije za klince.

Nemojte prekinuti kad krenu slova jer ima još radnje.

I snimite Walterovu majicu koju nosi dok zalijeva vrt. :)

Vimeo, 7:14


(via)

Nastavak

[] 27. ožujka 2013.

Tumblr Menu

Popularna microblogging platforma Tumblr ovih je dana prešla brojku od 100 milijuna otvorenih blogova: brojači na About stranici trenutno pokazuju 100.1 milijuna blogova te 44.6 milijuna zapisa na njima. Krupan porast u odnosu na situaciju prije godinu dana kada ih je bilo upola manje, ako dodamo u obzir to da je servis lansiran prije 6+ godina.

Ono što nitko ne spominje je tamna strana platforme. Ako odemo na Tumblr i malo razgledamo okolo, snimimo okolinu i izračunamo prave brojke situacija nije tako vesela: mnogi blogovi uopće nisu blogovi, mnogo je neaktivnih, napuštenih i spam blogova, tako da realna količina vrlo vjerojatno nije niti blizu ovoj sa osam nula.

Primijetite da nisam isključio Tumblr blogove sa nepoćudnim sadržajima. ;)


(via)

Nastavak

[] 26. ožujka 2013.


Videozapis - odgovor na pitanje zašto je priroda zelena, a ne, primjerice, crne ili ljubičaste boja? Crna boja bi bila logičan izbor jer maksimalno apsorbira energiju. Razlog je evolucijski - preživjela je najizdržljivija varijanta.

YT video, 2:28


(via)

Nastavak

[] 25. ožujka 2013.

ISS Size Comparison
(image source)


Odnosi veličina Međunarodne svemirske postaje i drugih stvarnih te nestvarnih objekata, u omjeru. Usporedba ISS-a i: Boeinga, nogometnog igrališta, Kipa slobode, rakete Saturn V, svemirskog broda Enterprise, svemirske stanice iz filma 2001: Odiseja u svemiru itd.

Klik na sliku za veću (600 x 892).

(via)

Nastavak

1 2 3 ... 6 ››