Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2013. godine

[] 3. ožujka 2013.

Poznate osobe, muškarci i žene, programeri i civili pričaju o programiranju: kako su počeli, što o programiranju misle danas i kako će to biti u budućnosti. Nedostatak programera zbog toga jer se programiranje ne uči u školi. U budućnosti to će biti nova "supermoć".

Klip je napravila code.org ekipa koja se zalaže za učenje programiranja u (američkim) školama.

Video, 5:44 (YouTube)


(via).

Nastavak

[] 3. ožujka 2013.

400 Years

400 Godina je kratka avantura, mala Flash igra u kojoj u ulozi svjesne kamene skulpture morate spriječiti veliku nesreću koja će se dogoditi za 400 godina. Krećete se strelicama za lijevo, desno, gore i dolje, tipkom E uzimate i ostavljate predmete, a razmaknica služi za preskakanje godina i godišnjih doba.


(via)

Nastavak

[] 3. ožujka 2013.

Short History of the World
(source)


Jako skraćena povijest svijeta kao takvog: prvo su nestali dinosauri, onda se dugo ratovalo, pa su nedavno došli demokracija, velika postignuća i tehnologija, a danas gledamo male kućne dlakavce sjedeći ispred monitora ili zureći u ekran mobilnog telefona. Stvarno smo daleko dogurali.


(via)

Nastavak

[] 3. ožujka 2013.

Mnogo se o 3D štampanju priča u zadnjih nekoliko mjeseci. Pogledajte kratki pregled stanja, priču o 3D štampačima, njihovom utjecaju na život i ekonomiju, različitoj namjeni proizvedenih predmeta i novim primjenama te budućnosti tehnologije.

Video, 7:23 (original @ YouTube)


(via)

Nastavak

‹‹ 1 ... 4 5 6