Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2013. godine

[] 30. travnja 2013.

Studentski video uradak Folksongs & Ballads (Narodne pjesme i balade) opisuje usporeni ritam života u jednom ribarskom gradiću pomoću lijepe animacije s mnoštvom bitnih detalja i finom popratnom glazbom. Poznavanje stranog jezika nepotrebno. Pogledati kad se odmarate.

Video, 7:54 (Vimeo)

Nastavak

[] 29. travnja 2013.

Star Wars fan posters

Zvjezdani ratovi VII, sljedeći nastavak filmskog serijala, u kina dolazi 2015. godine. Bit će to početak nove, treće trilogije, čiji ćemo ostatak, kako obećavaju, pogledati 2016.i 2017. godine. Poneki nestrpljivi fanovi artističkom žicom već sad zamišljaju izgled plakata za prvi dio.

Klik na sliku za galeriju. (9 postera)


(via)

Nastavak

[] 28. travnja 2013.

Barcelona je drugi najveći grad u Španjolskoj i šesto po naseljenosti urbano područje u Europskoj uniji, a najveći grad na Sredozemnom moru. Na više od 800 kvadratnih kilometara živi oko 4.5 milijuna stanovnika. Ovaj video vrti noćne scene iz Barcelone.

Video, 6:20 (Vimeo)

Tagovi: #barcelona #timelapse #video

Nastavak

[] 28. travnja 2013.

The Guardian screenshot

The Guardian je minimalistička Flash igra s relativno sablasnom atmosferom. Svijet igre je napravljen u vrlo jednostavnoj grafici, a glavni lik je veličine 3 x 3 piksela (na slici obojan u crveno). Pomalo neobično, ali ima radnje te smisla. U pozadini je priča o dječaku i njegovom čuvaru, a igra nije jednostavna: treba biti iskusan s tipkama. Nije za nestrpljive.

Kontrole: tipke sa strelicama za kretanje i lijeva tipka na mišu za preskakanje teksta.

Hint: krenite na lijevu stranu.


(via)

Nastavak

[] 28. travnja 2013.

Koliko se hrane za pet dolara može dobiti u različitim državama u svijetu? Kratka video usporedba cijene nekoliko različitih namirnica: banane, kava, Big Mac, riža itd.

Idemo u Kinu na pivo?

Video, 1:44 (YT)


(via)

Nastavak

[] 28. travnja 2013.

Placekitten

Tijekom izrade web stranica javlja se potreba za slikama kao elementima dizajna ili dinamičkog sadržaja koje u trenutku izrade još nisu napravljene (dizajner kasni ili se ne javlja klijent koji je obećao poslati probni sadržaj). Tada se umjesto njih koriste fotografije koje imamo pri ruci, generičke ili tzv. "dummy" (lažne) slike.

Da bi se taj proces olakšao ekipa je napravila korisne alate koji dinamički generiraju slike željenih širina, visina i boja. Na ovoj poveznici možete pronaći 8 takvih generatora.

Alat koji se nekako ističe među ostalima je Placekitten tj. generator sličica šarenih maca koji će vam dodatno uljepšati web dizajniranje i/ili programiranje.

Nastavak

[] 28. travnja 2013.

Popularnost tehnike tilt-shift, u kojoj stvari izgledaju kao igračke, još uvijek ne opada. Ovaj put na redu je australski grad Melbourne: promet, građevinski zahvati, luna-park, rijeka, park, festival... Koliko ono košta avionska karta za Australiju?

Video, 4:35 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 28. travnja 2013.

40 gadgets as one

Ova interaktivna slika na stranicama magazina Wired lijepo ilustrira kako je jedan mali iPhone u vašem džepu obuhvatio funkcionalnost četrdesetak gadgeta i ostalih uređaja iz ne tako davne prošlosti. (Mišem iznad slike za zumiranje.)

Kad vas je posljednji put probudio pravi sat s budilicom?

[] 26. travnja 2013.

Promotivni video za akcijsku strategiju Leviathan: Warships nije kao ostali, ne sadrži glasne eksplozije i non-stop akciju nego jazz glazbu i laganu naraciju uz povremeni LOL.

Sama igra izlazi za PC, Mac, iOS i Android za nekoliko dana.

Video, 2:01 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. travnja 2013.

If web browsers were celebrities

Programi za pregled web stranica kao poznate osobe iz svijeta filma. Autor se našalio sa slijedećim desktop web preglednicima: Firefox, Chrome, Internet Explorer, Safari, Flock, Netscape, Opera i IceWeasel (koji se sad zove IceCat). Koji preglednik vi koristite?

Klik na priloženi odrezak za cijelu sliku.


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››