Skip to the main content

Arhiv za 07 mjesec 2013. godine

[] 30. srpnja 2013.

Time-lapse video razglednica iz Kine, šetnja kroz gradove Guangzhou, Shanghai i Shenzhen. Moderna arhitektura, visoki neboderi, pune ulice, gust promet, plovidba rijekom, noćna svjetla itd. Vrijedi odvojiti pet minuta vašeg vremena.

Video, 5:26 (Vimeo)


Tagovi: #china #timelapse #vimeo #video

Nastavak

[] 29. srpnja 2013.

Emoji Tracker screenshot

Kakvih su raspoloženja ljudi na Twitteru?

Emojitracker prati simbole za emocije u stvarnom vremenu, kako se pojavljuju na Twitteru i prikazuje ih u jednostavnoj mreži, sa nijansama zelene boje koje označavaju aktivnost.

Povucite strelicu iznad onih kojima ne znate značenje.

Izvorni kod na Githubu. Korišteni su Ruby, JavaScript, Twitter API, Redis, SSE itd.


(via)

Nastavak

[] 26. srpnja 2013.

Nije bilo svježeg kratkog crtića poduže vrijeme...

Pomalo neobičan crtani film Tumbleweed Tango govori o psu napravljenom od balona koji luta poljem kaktusa punom mnogih opasnosti iz kojih ga mogu spasiti samo ljubav i tango.

Video, 3:15 (Vimeo)


(via)


UPDATE Skoro zaboravih: administratori, sretan vam SysAdmin Day!

Nastavak

[] 25. srpnja 2013.

World Beer Map
(izvor)


Na pivskoj karti koja pokazuje što se od piva najviše pije u raznim dijelovima svijeta područja su prigodno pokrivena pivskim etiketama. Živjeli!

Klik na gornju sliku pa još jednom za najveću varijantu (2,000 x 993 točaka).

Nastavak

[] 24. srpnja 2013.

Napravljen od 13,000 fotografija snimljenih u dva+ mjeseca na sjeveru Australije u području koje zovu Top End, ovaj video prikazuje ljepotu prirode u nacionalnim parkovima i drugim mjestima koja moram posjetiti kad odem u mirovinu i dobijem na lotu.

Video, 2:57 (Vimeo)

Tagovi: #australia #timelapse #topend #video

Nastavak

[] 23. srpnja 2013.

Verified Twitter users

Interaktivna karta verificiranih korisnika Twittera pokazuje odnose između oko 50,000 osoba čiji je identitet provjereni od strane osoblja te društvene mreže. Među njima se nalaze poznate javne face poput glumaca, pisaca i političara. Korisnici su obojani prema kategorijama: plava za vijesti, ljubičasta za vlade i politiku, crvena za glazbu, žuta za sport i zelena za televiziju.

Ne zahtijeva Flash, samo JavaScript. Pomaže ako imate instaliran Silverlight.

Šteta što nema pretraživanje po imenu.


(via)

Nastavak

[] 22. srpnja 2013.

Osvrt na filmske scene u kinodvoranama u kojima publika gleda neke druge filmove. Kratko putovanje kroz davnu i nedavnu filmsku prošlost, od Ed Wooda do Matineje. Prikazano je 139 isječaka iz 93 filmova čiji se popis nalazi ispod klipa na Jubitu.

Video, 5:57 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 19. srpnja 2013.

Ruby Uroboros

Quine Relay je naziv programa napisanog u programskom jeziku Ruby koji generira program u Scali koji generira Scheme program koji... I tako dalje kroz 50 jezika, a na kraju se generira originalni Ruby program koji je posložen tako da (vidi sliku) izgleda poput Urobora, drevnog simbola vječnosti u obliku zmije koja grize vlastiti rep.


(via)

Nastavak

[] 18. srpnja 2013.

Obaranje svjetskog rekorda u postavljanju i rušenju domino pločica. Postavljanje je trajalo 8 dana, a za rušenje oko 275,000 pločica (277,275 postavljeno / 272,297 srušeno) bilo je potrebno desetak minuta. Toliko traje i priloženi video kojeg nije preporučeno premotavati.

Video, 10:01 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 17. srpnja 2013.

Regex Crossword

Koliko dobro poznajete regularne izraze, čest kamen spoticaja mnogih programerskih karijera, provjerite pomoću križaljki za prave programere u kojima su pojmovi zadani pomoću šire nerazumljivih regex hijeroglifa.

Proučite prvo stranicu s uputama, preskočite tutorial jer je to za amatere i krenite s težim razinama ili počnite s beginner ako se slučajno ne osjećate dobro.


(via)

Nastavak

1 2 3 ››