Skip to the main content

Arhiv za 09 mjesec 2013. godine

[] 30. rujna 2013.

Every sec. on the net

Što se događa iz sekunde u sekundu na internetu? Što ima novog svake sekunde: koliko svježih glasova na Redditu, novih sličica na Instagramu, objava na Tumblru, poziva na Skypeu, poruka na Twitteru, novih datoteka na Dropboxu itd. Zanimljivo jednostavan prikaz situacije.

Klik na strelice.


(via)

Nastavak

[] 27. rujna 2013.

Kratki film Life on Moss (Život na mahovini) prikazuje crtice iz života jednog kutka prirode u kojem žive mekušci, insekti i kvalitetna kamera koja je ovo snimila. Dobar zoom, sunce i kiša i mrak. I opet je petak, ovo vrijeme ide kao ludo.

Video, 4:20 (Vimeo)


(via)

[] 26. rujna 2013.

allRGB screenshot

Ideja iza allRGB projekta je jednostavna: napraviti slike na kojima se nalaze sve boje, svih 16,777,216 različitih nijansi RGB modela, bez ponavljanja. Do sad je prikupljeno stotinjak radova od 36 autora. Teme se kreću od apstrakcija do prepoznatljivih slika uz često lude kombinacije boja. Pogledajte galeriju slika.

Želite li i sami kreirati ovakve radove probajte krenuti s generatorom napravljenim u Pythonu.


(via)

Nastavak

[] 25. rujna 2013.

Kratki glazbeno-plesni zapis pod nazivom "Nuance" (Nijansa) prikazuje sukob između plesača i svjetlosti je jako dobro složen video, s pokretima i efektima na visokoj razini. Za mali predah od tipičnih video sadržaja kakvi se ovdje stavljaju. Vičite ako ne valja.

Video, 2:37 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 24. rujna 2013.

World Wide Web timeline

Povijest weba u obliku vremenske skale od 1910. godine do danas po kojoj se možete slobodno micati potezanjem donje trake čija četiri reda donose ideje, tehnologije, prekretnice i web preglednike. Kliknite na ono što vas zanima, a za normalno listanje sadržaja koristite tipkovnicu tj. strelice za lijevo te desno.

Čak i ako znate masu toga o webu još uvijek možete nešto novo saznati.

(via)

Nastavak

[] 23. rujna 2013.

Video prikaz evolucije videoigre Minecraft. Popularna igra došla je u javnost 17. svibnja 2009. godine, a šest mjeseci kasnije izašla je iz beta verzije. Do danas je prodano 33 milijuna primjeraka, a od toga 12 milijuna samo u PC verziji. Prikazan je razvoj igre od početaka do najnovije (stabilne) verzije 2.6.2. Obratite pažnju na gornji desni kut.

Video, 7:24 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 22. rujna 2013.

Web Developer 2
(image source, author unknown)


Još jedna "analiza" raznoraznih razmišljanja o tome što radi web developer. Različite predodžbe od strane prijatelja, roditelja, društva, šefa i samog sebe. Kliknite za sliku većih dimenzija.

Prethodno: Što radi web developer? (dio prvi)


(via)

Nastavak

[] 22. rujna 2013.

Novi time-lapse video dolazi s plaža i obala američke države New Jersey. Deset mjeseci snimanja, 40 sati materijala, 5 tisuća fotografija i zvukovi mora. Zamislite da noću ležite na plaži ispod vedrog neba, promatrate zvijezde i slušate valove. Ne smijete zaspati.

Video, 4:09 (Vimeo)


Tagovi: #newjersey #timelapse #video #vimeo

Nastavak

[] 22. rujna 2013.

Prigodna mikrostranica Is iOS7 out yet? već nekoliko dana pozitivno odgovara na pitanje o izlasku novog operacijskog sustava za iUređaje: iOS 7 je izašao u srijedu tj. 18. rujna i jako se brzo nadograđuje na postojeće uređaje - neke brojke pričaju o čak 35% u prvom danu što je ipak malo napuhano jer, primjerice, ja još nisam nadogradio. ;)

Nastavak

[] 22. rujna 2013.

Proces starenja prikazan na ovaj način, u polaganom videu koji traje nekoliko minuta istovremeno je zadivljujući i zastrašujući. Osoba koja stari sastavljena je od nekoliko članova obitelji sa sličnim strukturama lica. Na videu je radilo nekoliko animatora i umjetnika, a umjesto prvobitno zamišljene glazbe koja ubrzava stavljena je ova apstrakcija.

Više informacija o izradi pročitajte ovdje.

Video, 4:58 (Vimeo)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››