Skip to the main content

Arhiv za 10 mjesec 2013. godine

[] 30. X. 2013.

Gomila u novije vrijeme napravljenih filmova upozorava nas da nam se ne piše dobro kad krene apokalipsa živih mrtvaca. DED Talk predviđa kako bi izgledao TED Talk u jeku zombi epidemije. Nije za plašljive, plačljive i plašljivo plačljive. Bili ste upozoreni!

Video, 3:51 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. X. 2013.

Windows 1.01

IBM PC XT na 4.77 Mhz s 256K RAM-a i CGA grafikom koji vrti Windows 1.01 instaliran na tvrdom disku od 10M. Epiteti nekadašnjih jakih kompjutorskih konfiguracija osamdesetih godina prošlog stoljeća. Tko se sjeća taj je stvarno star. Ja za ovo zapravo prvi put čujem...

Stvar pogoni JS Machines, emulator napravljen u JavaScriptu. Zanima li vas shema ovdje možete zaviriti u još neke emulacije poput PC DOS-a, CP/M-a ili stare tekstualne avanture Zork I.

Probajte pokrenuti Notepad, Paint ili Writer, stare verzije dan-danas postojećih programa. Ako pak slučajno izađete iz Windowsa u komandnu liniju DOS-a natrag se vraćate naredbom "WIN" (bez navodnika, uz ENTER).

Ovo je ujedno i nekakav test vašeg stroja. Ako ne radi možda je vrijeme da obnovite web preglednik, a ako je previše sporo onda i cijelo računalo. Ili bar procesor. Ali sutra, danas je lijepo vrijeme i mogli bi izaći malo na zrak umjesto da previše sjedite ispred ekrana. To ćete zimi.


(via)

Nastavak

[] 28. X. 2013.

Kako bi izgledao Pariz bez ljudi, materijalno i vizualno netaknut ali bez ijednog čovjeka, kućnog ljubimca i ostalih stanovnika na ulicama? Da li je ovo samo umjetnička vizija ili upozorenje na moguću apokalipsu? Zaključite sami.

Službene stranica video-projekta: Hypocentre project. (Odaberite jezik gore lijevo.)

Video, 4:29 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. X. 2013.

Continuity - screenshot

Logička igra Continuity (Kontinuitet tj. neprekinutost) donosi malo osvježenje: svaka razina se sastoji od tri dijela koje možete slobodno razmještati. Pogledajte priloženu sliku: crveni ključ s gornjeg lijevog dijela treba upotrijebiti na vratima dolje desno. Zapravo je vrlo jednostavno. Igra zahtijeva Flash pa je pokrenite dok ga još ima u vašem web pregledniku. ;)

Tipke: strelice i razmak. Ili WASD i shift.

Nastavak

[] 25. X. 2013.

Napravljen od fotografija snimljenih tijekom dvomjesečnog putovanja po prirodno lijepim područjima sjevernoameričkog kontinenta. Tri prijatelja, dva mjeseca, 32 države, 13 parkova i 13,00 milja u starom Dodge karavanu. Zov avanture je, u slobodnom prijevodu autora ovih redaka, naslov videa kojeg ne želite preskočiti.

Video, 5:03 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 24. X. 2013.

Digital Attack Map

Karta digitalnih napada je vizualizacija mrežnih DDoS napada širom svijeta. Pokrenuta od strane kompanija Google i Arbor Networks stranica služi kao moderan, pregledan i jednostavan alat za istraživanje prošlih podataka te pronalaženje informacija o napadima i gubicima na dnevnoj bazi.


(via)

Nastavak

[] 23. X. 2013.

U ovom videu koji objašnjava što je to električni kondenzator, čemu služi, kako je nastao i da li se može napraviti jedan u kućnoj radinosti nećete pronaći ni jednu smiješnu mačku, ali ćete zato nešto naučiti. Osim ako već znate sve o kondenzatorima. U tom slučaju izađite malo van, u prirodu, lijep je i sunčan dan. A kondenzatori nek se kondenziraju.

Video, 8:01 (Vimeo)

Nastavak

[] 22. X. 2013.

URL Uncover

URL Uncover je jednostavan web alat koji će vam razotkriti tj. prikazati prave web adrese koje se nalaze iz onih skraćenih pomoću URL kratitelja kao što su to npr. TinyURL ili tr.im. Osim adrese prikazat će naziv, opis i razinu povjerenja te malu sličicu ciljne stranice. Pospremite, poslužit će.


(via)

Nastavak

[] 21. X. 2013.

Time-lapse video uradak nazvan "Elemental Iceland" donosi garnituru lijepih scena koje su složene iz fotografija probranih iz 40,000 snimaka napravljenih na Islandu u rujnu ove, 2013. godine. Pritisnite HD, uključite fullscreen, pojačajte svuk i ugasite svjetlo. I onda zazvoni telefon...

Video, 2:41 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 20. X. 2013.

Binary under pressure

Ako vam nije sjela Matematika pod pritiskom a za JavaScript pod pritiskom jednostavno nemate vremena možda će vam se dopasti Binarni brojevi pod pritiskom. Također jedan brzi kviz znanja. Ovaj put treba brzo baratati s binarnim brojevima: pretvaranje u decimalne, osnovne logičke operacije i slično. Nije teško, samo treba biti brz.

Tko odustane prije cilja ima jedinicu iz zalaganja! I smrdljive noge. :)


(via)

Nastavak

1 2 3 ››