Skip to the main content

Arhiv za 11 mjesec 2013. godine

[] 29. XI. 2013.

Cachemonet - screenshot
Stvar se zove Cachemonet.


Ne kilometrima daleko od nekih drugih web odredišta koje spomenuh na blogu, ali ipak nešto malo drugačija stvar: retro psihodelična web kreacija koja kombinira audiovizualne elemente među kojima ćete prepoznati stvari iz Windows sučelja, a koji plešu na glazbenu podlogu zbog koje uzimate slušalice ili uključujete zvučnike. Nemojte previše glasno. Upozorenje: vrtoglavica.


(via)

Nastavak

[] 28. XI. 2013.

Video odgovor na pitanje što su matične stanice. Kratko i jasno, ilustrirano objašnjenje dolazi s TEDovog ogranka TED-Ed koji je inače pun vrijednih lekcija. Definitivno vrijedi cca. četiri minute vašeg života, pogotovo ako, poput mene, nemate tri čiste o tome.

Video, 4:11 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 27. XI. 2013.

How far is to Mars

Fino sročena stranica How far is to Mars tj. Koliko ima do Marsa lijepo predočuje ogromnu udaljenost između našeg i susjednog planeta. Kliknite na strelicu na dnu stranice i snimite dužinu prolaskom točaka tj. zvijezda. Zadnjoj poznatoj letjelici je do Marsa trebalo više od osam mjeseci tj. 2/3 godine tj. otprilike koliko meni treba da obrišem prašinu s monitora.

Nastavak

[] 26. XI. 2013.

Ako ste mislili da je vaše umijeće igranja Tetrisa nekoliko metara bolje od prvog sljedećeg igrača izvolite se otići sramiti u kut jer ste krivo mislili. Pogledajte video u kojem velemajstor zvan Jin8 rastura Tetris automat.

U početku je ide sporije, kasnije se ubrza.

Video, 6:30 (YouTube)


(tnx, Vileni)

Nastavak

[] 25. XI. 2013.

50 Insane Facts About Canada
(izvor, via, autor)


Poduža infografika nabraja 50 ludih činjenica o Kanadi podijeljenih u nekoliko grupa: zemljopis, divlje životinje, hrana i piće, jezik itd. Saznajte odgovore na pitanja poput koje je godine Kanada postala samostalna država i koliki udio u površini zemlje imaju šume.

Tagovi: #50 #canada #infografika


(tnx, Susan)

Nastavak

[] 23. XI. 2013.

Tuurngait je naziv kratkog, lijepo animiranog filma u kojem jedan dječak dok se igra na snijegu bude zadivljen čudnom pticom te je počne pratiti, sve dalje od kuće... Diplomski film petorice studenata sa sveučilišta u Arlesu, Francuska.

Video, 6:26 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 22. XI. 2013.

Find the Invisible Cow
Sve je u redu sa stranicom i web preglednikom - priložena slika je, jednostavno, potpuno bijela.


Za igru u kojoj je cilj pronaći nevidljivu kravu potreban vam je web preglednik novijeg datuma (podržani su Chrome, Firefox, Opera i Safari) te stereo slušalice ili zvučnici jer ćete se orijentirati prema zvuku koji mijenja glasnoću ovisno o udaljenosti od ženke domaćeg goveda.

Chrome Firefox Opera Safari

Klik: Find the Invisible Cow! Ja preskačem, čekam varijantu s golim tetama. ;)


(via)

Nastavak

[] 21. XI. 2013.

Vizualizacija različitih algoritama za sortiranje pruža jasnu sliku (i zvuk) kako oni rade. Smanjite glasnoću prije klika jer ne radi se o Četiri godišnja doba od Vivaldija. 15 postupaka sortiranja, nešto manje od 6 minuta videa. Detalje o izradi demo programa za testiranje pročitajte ovdje.

Video, 5:50 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 20. XI. 2013.

Fatal Error
(izvor slike)


Ekrani očaja tj. Screenshots of Despair naziv je Tumblr bloga koji objavljuje slike ekrana iz raznih tvrdih softvera, online aplikacija, web stranica i sličnih entiteta koji sadrže oveće softverske, društvene i kombinirane promašaje, tzv. failove. Dobrodošli u moderna vremena...

Tagovi: #fail #galerija #screenshot #tumblr

Nastavak

[] 19. XI. 2013.

Duhovita i animirana kratka povijest engleskog jezika za predah usred užurbanog radnog dana ili vrlo napornog vježbanja za olimpijski maraton. Naučite nešto novo ili obnovite staro uz dobru dozu humora i nemojte žaliti za izgubljenih jedanaestak minuta.

:)

Video, 11:21 (YouTube)

Tagovi: #engleski #humor #jezik #povijest


(via)

Nastavak

1 2 3 ››