Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2013. godine

[] 31. XII. 2013.

Kratki crtani film "Velika igra" (Big Game) je priča o usamljenom čudovištu i profesionalnom lovcu na čudovišta, ne nužno usamljena. Za izradu je trebalo osam mjeseci i šest studenata. Gledati uz pratnju roditelja jer sadrži nasilje i strah.

Video, 6:09 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 30. XII. 2013.

Voxel Mars

Voxel Mars je simulacija šetnje po Marsu tj. interaktivna globalna reprezentacija planeta odrađena u Minecraft stilu, pomoću Voxel.js blokova, složena prema podacima koje je napravio MOLA, instrument na letjelici MGS koja je operirala u Marsovoj orbiti od 1997. do 2006. godine.

Tipke W A S D za kretanje, razmaknica za skok, a ESC za sakrivanje/otkrivanje kursora. Želite li promijeniti lokaciju pritisnite M za kartu i onda klik na neku točku.

Ako nađete Marsovce javite na kojoj su poziciji.


(via)

Nastavak

[] 25. XII. 2013.

Priča o četiri grada naslov je kratkog ali dobrog skateboarding filma. Guangzhou, Šangaj, Wuhan i Peking gradovi su u kojima su snimljene pojedine scene. Malo više od tri minuta, taman da vam postane krivo što nikada niste naučili voziti to čudo.

Video, 3:19 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. XII. 2013.

Što se najviše tražilo na tražilici Bing u 2013. godini?

Sjećate se, Bing ne objavljuje ukupnu listu nego samo po kategorijama. U nastavku teksta ću prenijeti top 3 u nekima od njih.

Osobe

1. Beyonce Knowles
2. Kim Kardashian
3. Rihanna

Sport

1. Tim Tebow
2. Lindsey Vonn
3. Tiger Woods

(Ima još nakon klika.)

Nastavak

[] 25. XII. 2013.

Proteklog ljeta (godine 2013.) lik je tri tjedna putovao kroz Ameriku tj. SAD, od Bostona do Los Angelesa, te je od materijala snimljenih tijekom puta napravio ovaj lijepi videozapis, maštovitu priču u pokretnih slikama koja traje desetak minuta.

Video, 10:23 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. XII. 2013.

Najčešće traženi pojmovi na tražici Yahoo u 2013. godini bili su:

1. Miley Cyrus
2. Kim Kardashian
3. Kate Upton
4. Minecraft
5. Selena Gomez
6. Obamacare
7. Amanda Bynes
8. Jodi Arias
9. iPhone 5
10. Justin Bieber

(Prva tri termina ne iznenađuju, ali što Minecraft ima raditi tako visoko?)

Želite li doznati malo više osim običnog popisa s deset pojmova kliknite ovdje za modernu varijantu s velikim slikama, a ovdje za klasičan članak tj. komentar na gornji spisak.

Yahoo: 2013 Year in Review sadrži još pregršt popisa, galerija i sažetaka 2013. godine trenutnoj ere. Zgodno za proći, makar nabrzinu - glavni indeks sačinjavaju samo slike i naslovi.

Nastavak

[] 25. XII. 2013.

Appleova nova prigodna reklama "Misunderstood" fino dočarava božićnu atmosferu tj. ambijent zadnjeg tjedna u godini na primjeru jednog obiteljskog okupljanja. I iznad crte je, ako usporedimo s onime što je i što nije snimila konkurencija.

Onima koji obilježavaju 25. prosinac kao takav želim ČESTIT 2013. BOŽIĆ i tako dalje.

Video, 1:31 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 24. XII. 2013.

Santa Claus in Europe
(izvorna karta)


Karta Europe koja pokazuje različite nazive za Djeda Božićnjaka i druge entitete koji krajem svake godine donose darove dobroj, a strahove zločestoj djeci te drugim neodraslim bićima. Osobno spadam u potonju skupinu jer (ni ove godine) nisam dobio ništa. ;)

Klik na sliku za veću (3,020 x 2453).

Tagovi: #santa #claus #father #christmas #djed #bozicnjak #mraz


(via)

Nastavak

[] 23. XII. 2013.

Ekstremni sportovi i vratolomije iz prvog lica. Deset minuta brze i lude akcije. Nevjerojatne scene za zaustavljanje daha. Kompilacija scena uzetih iz drugih videozapisa. Auto, moto, skijaški, vodeni i drugi sportovi. Nije za svakog. Pripremite živce.

Popis originalnih zapisa ispod izvornog videa.

Ne pokušavati ovo kod kuće! I smanjite glazbu ako je previše psihodelična.

Video, 10:16 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 20. XII. 2013.

A Bonte Christmas

Nešto za vrijeme skratiti dok čekate da se ispeku purica i kolači. A Bonte Christmas, nova igra iz radionice Bar Bonte je fina logičko platformska zanimacija za hladne zimske dane i slične uvjete.
Cilj je skupiti kugle u pravilnom redoslijedu. Upravljate strelicama na tipkovnici. Ho ho ho!


(via)

Nastavak

1 2 3 ››