Skip to the main content

Arhiv za 01 mjesec 2014. godine

[] 31. siječnja 2014.

Facebook Time Machine

Magazin TIME je napravio alat kojim možete provjeriti koliko ste dosad vremena proveli na Facebooku. Potrebno mu je, naravno, dati pristup vašem Facebook računu. Alat dalje koristi API pomoću kojeg vam analizira datume u objavama i otprilike izračuna vaš "gubitak" vremena. Rezultat na kraju možete objaviti na Twitteru ili, pogodili ste, Facebooku.

Moj skroman rezultat s ovdje priložene slike pokazuje da (još) nije vrijeme da potražim savjet liječnika ili ljekarnika. Koju ste dijagnozu vi dobili?


(via)

Nastavak

[] 30. siječnja 2014.

Video upute za sigurnost u letenju američke zrakoplovne kompanije Delta Airlines vraća nas u zračne osamdesete godine s tadašnjom modom i neonskim svjetlima i drugim značajkama onih vremena kojih se nitko više ne sjeća ili ne želi priznati da se sjeća.

Video, 5:22 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 29. siječnja 2014.

Galactic Plunder - screenshot

HTML5 igra Galactic Plunder (Galaktički plijen) dvodimenzionalna je svemirska pucačina u stilu nekadašnjih, arkadnih, iz davnih vremena kada su igre bile igre, žetoni za igranje plastični, a zauzeće arkada u lunaparku veliko, tako da si jedva došao na red nakon što su te stariji pustili.

Pojačajte zvuk, zavalite se u stolicu, pripremite strelice za kretanje i Z pa pucanje i opalite mišem tipku "NEW GAME". I skupljajte proširenja, trebat će vam za nabijanje bossa na kraju nivoa.


(via)

Nastavak

[] 28. siječnja 2014.

Iako nisu u super formi kao Dražen Petrović ili Michael Jordan ovi kućni sportaši pokazuju kako bi mačja košarka uskoro mogla postati službena disciplina na sljedećim Olimpijskim igrama. Gdje se može kupiti ovako mala košarkaška lopta?

Video, 1:31 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 23. siječnja 2014.

Twitch.TV 404
Stranica 404 sajta Twitch.tv, sve popularnije platforme za streaming videoigara.


404. Not Found predstavlja rastuću zbirku onih stranica koje iskaču kad se dogodi greška 404 tj. kad nema stranice na željenom sajtu - kad otipkate pogrešnu adresu, imate poveznicu s greškom, stranica bude obrisana, previše vlage je u zraku itd. Razloga može biti preko nekoliko.


(via)

Nastavak

[] 22. siječnja 2014.

Kratki trominutni video odgovor na pitanje kako oprati kosu u svemiru tj. na Međunarodnoj svemirskoj postaji pokazuje da to uopće nije problem. Pranje duge kose demonstrira američka astronautkinja Karen Nyberg, 50. žena u svemiru, pripadnica nedavnih Ekspedicija 36 i 37.

Ovdje možete vidjet kako ona izgleda na Zemlji, sa spuštenom kosom.

Video, 2:58 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 21. siječnja 2014.

Video Game Foliage
Pusti otok, pješčana plaža i pucnjava iz automatskog oružja.


Video Game Foliage naziv je Tumblr bloga koji se bavi vegetacijom u videoigrama: lišćem, travom, biljkama, stablima, zelenilom, mrtvom prirodom itd. Sadrži mnogo prirodnih slika ekrana iz poznatih i manje poznatih igara. Čuvajmo prirodu, makar virtualnu!

Na priloženoj slici nalazi se detalj iz igre Far Cry (2004).


(via)

Nastavak

[] 20. siječnja 2014.

Kratki i jasni video odgovor na pitanje zašto je Sunčev sustav plosnat. Zapravo ne samo naš nego i mnogi drugi sunčevi sustavi, galaksije i crne rupe. Objašnjenje je posebno prilagođeno onima koji razmišljaju trodimenzionalno. Svima ostalima će biti dosadno.

Video, 3:12 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 17. siječnja 2014.

Fangirl Quest
(izvor slike)


Dvije geekuše (je li se to tako kaže?) putuju Velikom Britanijom tražeći filmske i TV lokacije na kojima su snimani filmovi i TV serije: Sherlock, Thor II, Da Vinčijevi demoni, Torchwood, Harry Potter i drugi poznati naslovi te slažu fotografije na kojima se fino poslože stvarnost i TV/filmska scena na iPadu. Na ovdje priloženoj fotografiji nalazi se lokacija iz u zadnje vrijeme prilično popularne britanske mini-serije Sherlock.

I to sve objavljuju na tumblr blogu koji se zove Fangirl Quest.


(via)

Nastavak

[] 16. siječnja 2014.

Kako bi izgledala poznata igra Tomb Raider iz prvog lica? Da li bi bila dovoljno dobra da se smjesti rame uz rame poznatih vratolomnih FPS naslova tipa Mirror's Edge i Portal ili recept ne vrijedi tj. igra jednostavno ne valja ako "kamera" nije iza Lare Croft?

Upozorenje: vrtoglavica.

Video, 3:25 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 ››