Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2014. godine

[] 28. veljače 2014.

Od DynaTAC uređaja iz 1974. godine do današnjih iPhone 5S i Galaxy Note modela. Četrdeset godina mobilnih telefona kao brzi video pregled koji traje minutu i nešto sitno. Nastavak videa za još 40 godina potražite sami ako zaboravim ovdje dodati.

Usput kupujem ovaj iz '74. ako netko slučajno ima. :)

Video, 1:26 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 28. veljače 2014.

Back to the Future Day

Great Scott! Na današnji dan je Marty McFly sjeo u DeLorean i otišao u budućnost u... Ma nije, pravi datum je 21. 10. 2015. Ovo na slici te linku je generator koji, ako vam radi JavaScript, stavlja trenutni datum u vrijeme dolaska (prvi red brojaka na slici).

Arhiva prethodnih datuma je ovdje, a ovo je vezani post iz pretprošle godine.


(via)

Nastavak

[] 27. veljače 2014.

John McClane: Do I sound like I'm ordering a pizza!?


Film Umri muški iz 1988. godine, jedan od najmuškijih filmova ikad napravljen, sažet u brzu video ilustraciju od 60 sekundi. Podsjetite se na fabuloznu radnju velikog hita osamdesetih godina prošlog stoljeća. Kokice nepotrebne, psovke poželjne.

Video, 0:59 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 27. veljače 2014.

Soundboart

Evo nečeg za fanove američke izvođačice Beyonce. Glazbena ploča ilitiga kliketuša za sve one koji vole njene te popijevke drugih narodnih što turbo što nitro pjevačica te pjevača. Brzo sluške na uške i klik na Soundboardt ako niste alergični na tu vrst zvukova. Potrebit je Flash.

Pa kaže: gdje si bilaaaaa zašto si se krilaaaaa... lalalalala...


(via)

Nastavak

[] 26. veljače 2014.

Najnoviji timelapse video snimljen je u okolici grada-oaze San Pedro de Atacama koji se nalazi na rubu pustinje Atacama, u sjevernom Čileu, na nadmorskoj visini od 2,600 metara. Ne ići tamo bez pratnje vodiča ili poluvodiča!

Video, 2:33 (Vimeo)

Tagovi: #atacama #chile #timelapse #video


(via)

Nastavak

[] 26. veljače 2014.

Flappy Space Program

Cilj igre Flappy Space Program je dići što više svemirskih ptica u orbitu oko planete. Slično kao kod igre Flappy Bird i njenih kopija potrebno je biti vrlo precizan na tipkovnici, imati dobre živce i biti daleko od male djece da ne slušaju vaše vrlo šarolike psovke.

Moj rekord je 3. Možete li vi više? Klik.

Nastavak

[] 25. veljače 2014.

Kocka, kocka, kockica...


Povijest grafike u videoigrama kao koncepcijski video na bazi kocke podsjeća nas koliko su pravilne četverostrane prizme čest detalj u igrama. Koliko što starih što novih igara prepoznajete?

UPOZORENJE: drečavi svjetlosni efekti i neumjerena glazba koji uzrokuju vrtoglavicu ili barem nostalgiju. Ne gledati bez pratnje roditelja ili prijatelja iz školske klupe.

Video, 3:31 (YouTube)

(via)

Nastavak

[] 25. veljače 2014.

Breach Level Index

Da je učestalost sigurnosnih napada vrlo zabrinjavajuća pokazuje ovaj indeks podatkovnih prodora, brojač trenutno nešto veći od pola milijarde. Pogledajte i torta-grafove upada prema izvorima te industrijskim granama.

Pogledajte i infografiku koja sumira brojke za 2013. godinu.

Tagovi: #breach #data #index #infographic


(via)

Nastavak

[] 24. veljače 2014.

Zombiji su male bebe prema ovakvoj apokalipsi.


Java apokalipsa je tamna vizija budućnosti koju uzrokuje programski jezik Java. Poželjno je da prije gledanja tri puta na glas izgovorite "Ovo nije stvarno", a ako ste fakat pesimistično plašljive prirode obavezno gledajte s prijateljem programerom koji će vam objasniti da sve ipak nije tako crno, nego je još... Ma ništa, ništa.

:)

Video, 3:34 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 24. veljače 2014.

Emotions of Sound

Preslušajte nekoliko što sličnih što različitih melodija i odlučite se kojoj od ponuđenih emocija one najbolje odgovaraju. Na kraju ćete saznati koliko se vaši odgovori podudaraju s odgovorima ostalih namjernika. Ako se vrlo razlikuju nemojte odmah zakazati kod psihijatra već budite ponosni na svoje jedinstvene osjećaje. ;)


(via)

Nastavak

1 2 3 ››