Skip to the main content

Arhiv za 03 mjesec 2014. godine

[] 31. ožujka 2014.

S ruksakom kroz više od 200 milja kroz Nacionalni park Yosemite u Kaliforniji, SAD. Snimljeno kroz period od 10 mjeseci, sve zajedno 45 dana u prirodi. Cijela priča o projektu Yosemite na službenoj stranici: projectyose.com.

Video, 5:20 (Vimeo)

Tagovi #california #timelapse #video #yosemite

Nastavak

[] 31. ožujka 2014.

JavaScript Comparison Table

Da je uspoređivanje u JavaScriptu pomoću dvostrukog znaka jednakosti (za razliku od trostrukog) jedna velika zbrka znaju i oni koji se nisu nekoliko puta opekli u vlastitom kodu. Jedan kome je bilo dosta je napravio lijepu tablicu jednakosti te nejednakosti različitih uspoređivanja. Pritisnite CTRL + D i ubacite u bookmark jer će zatrebati.

UPDATE: Netko je napravio pregledniju varijantu grupiranjem jednakih vrijednosti.

Nastavak

[] 30. ožujka 2014.

Na početku je biljka kakao u neuglednim vrećama, a na kraju poslastica koju rijetki ne vole. Put kojim čokolada proizvodnjom nastaje prolazi ovaj kratki video koji priča o jednoj pariškoj manufakturi koju je vlasnik pokrenuti sa željom da se vrati korijenima proizvodnje. Dobar tek!

Video, 3:30 (Vimeo)

Tagovi: #cacao #chocolat #chocolate #video

Nastavak

[] 30. ožujka 2014.

European World Translator

Unesete neku (ne nužno englesku) riječ, pritisnete ENTER i prevoditelj za Europu vam na karti pokaže kako se to kaže u različitim državama na starom kontinentu. Za prevođenje koristi Google Translate, a ako je neki prijevod nedostupan originalna riječ dopunjena je zvjezdicom.

Smrtonosno svojstvo ("killer feature") je mogućnost označavanja riječi za izreži/kopiraj/zalijepi (cut/copy/paste) operacije. Bazinga!

Primjer: kako se kaže cerveja?

Nastavak

[] 30. ožujka 2014.

Tajanstvena ljepota sporog života morske faune te flore. Koralji i spužbe ispod povećala te ubrzani. Za video je napravljeno 150k snimaka pomoću dvije kamere, a procesiranje na više strojeva je trajalo 3 tjedna. Više detalja ispod videa na Vimeu ili na originalnom zapisu autora.

Raspoloživo u 4K rezoluciji. (Ako gledate na pravom HD ekranu nakon što odete u fullscreen te HD način gledanja kliknite i na "view actual size" ikonu.)

Video, 3:38 Vimeo

Tagovi: #hd #marine #nature #video


(via)

Nastavak

[] 30. ožujka 2014.

Dinning Etiquette Cover

Ako se slučajno nađete na ručku ili večeri u nekim državama svijeta poželjno je znati lokalna stolni bonton u tom dijelu svijeta. Priložena infografika niže pravila lijepog ponašanja za stolom u Portugalu, Francuskoj, Japanu, Italiji, Indiji, Tajlandu i Kini. Ako putujete negdje drugdje - potrudite se sami. Dobar tek!


(via)

Nastavak

[] 27. ožujka 2014.

Što se događa u školskoj ili sveučilišnoj učionici kad svi odu kući i prostorija bude bez ljudske prisutnosti? Namještaj kao da poludi i počinje izvoditi "gluposti". Priloženo je pet različitih scenarija...

Video, 1:35 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. ožujka 2014.

Assembler Simulator

Simulacija asemblerskog jezika za (izmišljeno) 8-bitno računalo napravljena u JavaScriptu i upotrebljiva iz web preglednika. Igračka za programere, developere te druge intelektualce i/ili one koji se (također) ne osjećaju dobro.

Klik na Instruction Set za popis raspoloživih instrukcija.


(via)

Nastavak

[] 26. ožujka 2014.

Lijepo objašnjenje svemirskih veličina popraćeno analogijama i duhovitima animacijama. Liz s Kraljevskog opservatorija Greenwich priča o povijesti i širenju svemira, utjecaj na svjetlost, kolike su udaljenosti i tako dalje. Niti pet minuta.

Video, 4:42 (Vimeo)

Tagovi: #physics #space #universe #video


(via)

Nastavak

[] 26. ožujka 2014.

Graph TV
(izvor slike)


Web alat za vizualizaciju popularnosti televizijskih serija po sezonama i epizodama. Svaka sezona je prikazana u drugoj boji i sa zasebnim uzlaznim ili silaznim totalom. Kad prijeđete strelicom miša iznad pojedinih točaka prikažu se detalji o pojedinoj epizodi.

Na slici je prikazan primjer za Izgubljene.


(via)

Nastavak

1 2 3 ... 6 ››