Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2014. godine

[] 30. travnja 2014.

Scene iz starog švicarskog grada Berna u hyperlapse varijanti (što je, u osnovi, ista shema kao time-lapse samo što se i kamera "kreće" tj. pomiče se mjesto s kojeg se snima). Napravljeno od 3,500 pojedinačnih fotografija koje su snimljene između prosinca prošle i ožujka ove godine.

Video, 2:31 (Vimeo)

Tagovi: #bern #hyperlapse #timelapse #video

Nastavak

[] 30. travnja 2014.

Puzzle Script - example

PuzzleScript je HTML5 sustav za izradu jednostavnih logičkih igara. Umjesto programskog koda pišu se pravila igre. Onda su dobro objašnjena u opširnoj dokumentaciji.

Ako niste za produciranje probajte bar odigrati jedan, recimo ovaj primjer. Kontrole: ENTER za početak igre, strelice za kretanje, X za akciju i R za resetiranje razine.

PuzzleScript, galerija gotovih igara.

Nastavak

[] 28. travnja 2014.

Ja imam 20 do asa, a ti?


Kratki znanstvenofantastični film koji zadire u samu srž ZF žanra kao takvog. Izlazni zapis (Exit Log - pr.bl.) je priča o Štefici i Katici. To su dvije inženjerke na podužem svemirskom putovanju brodom koji koristi nedavno izumljenu tehnologiju...

Video, 7:56 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 28. travnja 2014.

Always wear a lifejacker
Na morskome plavom žalu... A gdje je žal?


Interaktivna stranica koja simulira utapljanje bez pojasa za spašavanje pokazuje koliko je ta stvar potrebna prilikom morskih te primorskih aktivnosti. Pripremite se za okretanje kotačića na mišu i probajte čim duže izdržati na životu. Za jači doživljaj stavite slušalice i pritisnite F11 za fullscreen. Upozorenje: nije za djecu zbog radi potencijalno traumatskog iskustva.

Video komponenta će povući dosta bandwidtha pa upozorite kolege i/ili ukućane.


(via)

Nastavak

[] 26. travnja 2014.

Kako ptice vide svijet? Vide li više ili manje boja nego ljudi? Vide li širi ili uži spektar nego mi? Kako mogu izdaleka uočiti žrtvu za gablec?

Odgovore na ta i druga pitanja podražite u priloženom video zapisu.

Video, 4:02 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 26. travnja 2014.

Memory Game

Jednostavna igra pamćenja za testiranje živaca: koliko veliki redoslijed kolorita možete zapamtiti prije nego izgubite živce i nastavite s gledanjem smiješnih mačaka? Ponavljajte sekvencu klikovima na boje i probajte doći bar do desete razine.

Odmoran ostatak vikenda želi vam Blogopod. Aaa, već je ponedjeljak! ;)


(via)

Nastavak

[] 25. travnja 2014.

Zamislite da je taj dan padala kiša...


Zanimljivu priču o jednoj od najpoznatijih fotografija na svijetu, poznatom početnom tj. zadanom wallpaperu za Windows XP, slici koja se zove "Bliss" (Blaženstvo), priča nitko drugo nego njezin autor, fotograf Charles O'Rear iz Los Angelesa.

Windows XP je skoro otišao, ali sjećanje na ovu fotografiju će još dugo postojati te asocirati na taj operacijski sustav iz prošlosti.

Video, 8:50 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. travnja 2014.

Koalas to the max
Koala je sisavac tobolčar koji živi u Australiji...


Ako imate previše vremena na raspolaganju ili vam je stvarno dosadno u životu ili čekate da situacija u državi postane podnošljiva probajte mišju povlačilicu neobičnog naziva Koale do maksimuma. Povlačenjem strelice miša preko krugova podijelit će iste na 4 manja, svakog od njih u još manje i tako dalje. Na kraju dobijete lijepu sličicu te zlatnu lentu Velikog majstora za gubljenje vremena. Nemojte kliknuti ako ste nestrpljivi.

Nastavak

[] 24. travnja 2014.

Kraći time-lapse video nazvan Ovo je Island nanizan je mračnim prirodnim scenama s tog otoka na sjeveru Atlantskog oceana koje sadrže, između ostalog, polarnu svjetlost, čisto noćno nebo, maglu, vodu i tako dalje.

Ne zaboravite pritisnuti tipke F (za fullscreen) i H (za HD razlučivost).

Video, 2:05 (Video)


(via)

Nastavak

[] 24. travnja 2014.

Space Cannon

Svemirski top (Space Cannon) je jednostavna ali zarazna svemirska pucačka igra u kojoj je potrebno ovećim topom uništavati nadolazeće okrugle jednobojne objekte. Upravljanje pomoću miša. Zaliha streljiva beskonačna. Napucaj ga sad! Over and out...

Nastavak

1 2 3 4 5 ››