Skip to the main content

Arhiv za 05 mjesec 2014. godine

[] 30. svibnja 2014.

Što su to krvne grupe i rezus faktori, brzo i detaljno objašnjenje. Ako se ne možete sjetiti što su to točno A, B, AB i O u kombinaciji s plusom ili minusom potrošite tri minute i obnovite osnovno znanje o tim slovima i predznacima.

Video, 3:04 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 30. svibnja 2014.

Video Game Tumbleweed

Novi bombon u klasi specijaliziranih "slikovitih" Tumblr blogova posvećenih videoigrama bavi se pokretnim grmljem u videoigrama. Tumbleweed je engl. izraz za korov i drugu floru koju vjetar otrgne i kotrlja okolo; čest je motiv u kaubojskim filmovima.

Na slici: detalj iz igre Lotus Turbo Challenge, stare trke za 16-bitna računala.


(via)

Nastavak

[] 29. svibnja 2014.

Ha ha he he lol rotfl lmao!


Kritike i pohvale dugometražnih komedija i filmske industrije kao takve. Video u trajanju od osam minuta analizira uske i loše načine kreiranja vizualnog humora u današnjim filmovima te ističe rijetke dobro složene smiješne trenutke u nekima od njih. Preporuka za sve obožavatelje filmova, humora i filmskog humora.

Vimeo, 7:59 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 29. svibnja 2014.

Ocjene 1969. i 2009.
(izvor slike nepoznat)


Usporedba reakcija na loše ocjene prije nekoliko godina i prije nekoliko desetaka godina pokazuje kako se vremena mijenjaju. Koliko su današnji roditelji bolji ili gori od onih prije ostavljam na zaključak čitatelju.

Nastavak

[] 28. svibnja 2014.

Koliko se brzo krećemo, globalno, u odnosu na cijeli svemir. Kako astronauti mjere brzinu u svemiru? Koliko je brzo jedan warp u Zvjezdanim stazama? Što je to relativnost? ...

Odgovori na ova pitanja nalaze se u video-predavanju s Ted-Eda.

Original i detalji ovdje.

Tagovi: #physics #science #speed #video

Nastavak

[] 28. svibnja 2014.

Internet Last Page

Kad dođete do zadnje stranice na internetu možete slobodno uzeti veliki oveći višegodišnji odmor jer ste pročitali i pregledali sve. Ako svejedno niste umorni možete krenuti ispočetka, s prvom stranicom na internetu. Nađemo se za tisuću godina...

Nastavak

[] 27. svibnja 2014.

Kao kratki animirani film u kojem sve i ne mora imati previše smisla, ali je sve zajedno prilično lijepa stvar, priča o gubitku, ljubavi i avanturi. Školski projekt u jednostavnim te živim bojama napravljen prije godinu dana. Nemojte opet preskočiti.

Video, 3:47 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. svibnja 2014.

One and One Story

One and One Story ili, u slobodnom prijevodu autora ovih redova, Jedan i jedna priča je lijepa lagana logička igra u kojoj je kroz niz ekrana potrebno spajati dvoje glavnih protagonista. Naizmjence vodite njega ili nju, rješavate prepreke i pratite radnju.

Tipke: C za promjenu lika, R za restart te strelice za lijevo, desno i skok.

Nastavak

[] 26. svibnja 2014.

Kad kupim onaj brod...


Kratki videozapis iz glavnog grada Mađarske složen iz nedavno snimljenih materijala za test nove kamere. Tko u Budimpešti još nije bio neka mu bude krivo.

Više o kameri Panasonic GH4 i postavkama korištenim za snimanje pročitajte ovdje

Video, 2:19 (Vimeo)

Tagovi: #budapest #hyperlapse #video


(via)

Nastavak

[] 26. svibnja 2014.

vi cheat sheet
Kako se izlazi iz ovog čuda?


Interaktivni vodič kroz tipkovnicu u vi uređivaču teksta, jednom jako čudnom komadu softvera u kojem su se mnogi opekli. Poznate su priče slučajnih namjernika, civila koji su znali pokretati taj program i u nemogućnosti da izađu iz njega resetirali računala i kretali ispočetka. A da su samo imali ovaj šalabahter...

Nastavak

1 2 3 4 5 ››