Skip to the main content

Arhiv za 06 mjesec 2014. godine

[] 30. lipnja 2014.

Fino animirana animacijska sekvenca prikazuje zračni promet iznad sjevernog Atlantika u periodu od 24 sata, tijekom jednog dana u kolovozu prošle godine. 2,500 letova. Što su to OCA i više toga saznajte u detaljnom zapisu na NATS blogu.

Video, 1:42 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 30. lipnja 2014.

Sand Trap

Sand Trap ili Pješčana klopka je HTML5 igra u kojoj rotiranjem labirinta trebamo staviti čim više pijeska u kantu na vrućoj plaži na kojoj za pravo čudo nema ni jednog komada. Za sve koji vole mozgalice bez obzira da li će ovog ljeta stići do plaže ili ne.


(via)

Nastavak

[] 27. lipnja 2014.

Revolveraš je kratki duhoviti kaubojski (!) film s intrigantnom radnjom koja se temelji na naraciji pripovjedača tj. onog glasa koji često u filmovima priča uvod u radnju i slično. Ma znate o čemu pričam. I tako jednog dana na Divljem zapadu uđe revolveraš u birtiju te...

Video, 8:49 (Vimeo)

(via)

Nastavak

[] 27. lipnja 2014.

Retail in real-time

Koliko se knjiga, odjeće, hamburgera i ribica-ljubimaca u SAD-u kupuje u stvarnom vremenu pokazuju brojači na stranici koja jednostavno i pregledno pokazuje koliko i koliko novaca.

A kod nas? Čekaj, samo da nazovem lance dućana u tuzemstvu i zamolim ih da mi otvore pristup podacima... Kako da ne.


(via)

Nastavak

[] 26. lipnja 2014.

Da je danas teško zadržati pažnju čitatelja, gledatelja i internet korisnika općenito demonstrira video kojeg je pripremila ekipa sajta CollegeHumor. Ako uspijete pogledati video u cijelosti onda ste pravi ninđa što se koncentracije, odlučnosti i mirnih živaca tiče.

Video, 3:05 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 26. lipnja 2014.

Flatris
Originalna igra je zaokrenuta za 90°.


Stara dobra igra Tetris napravljena u JavaScriptu i uz pomoć modernih, široko upotrebljavanih komponenti. Flatris se igra mišem ili tipkama sa strelicama, može se pauzirati, a pamti poziciju i ako zatvorimo web preglednik. Za zainteresirane tu je izvorni kod.


(via)

Nastavak

[] 26. lipnja 2014.

Kratka priča o tome kako je opisani život na drugim društvenim mrežama često baš i nema veze sa stvarnošću. Sljedeći put kad se netko hvali kako mu je super sjetite se ovog videa. Odnosno nadajte se da vam netko na vaš status neće odgovoriti poveznicom na ovaj video. ;)

Video, 2:35 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 26. lipnja 2014.

The Net - screenshot
Gdje ste bili u ljeto, davne 1995. godine?


Sve web stranice iz filma Mreža (The Net) iz drevne 1995. godine sa Sandrom Bullock u glavnoj ulozi vratit će vas u stara dobra vremena, dvadesetak godina unatrag, kad Blogopod još nije egzistirao. Ako još niste pogledali taj filmski klasik trk u videoteku... Ček, to više ne postoji. Uglavnom pogledajte film i tadašnju viziju interneta, kompjutora i svega ostalog.

Još jednom: stranice prolistajte ovdje (Gizmodo).

Nastavak

[] 23. lipnja 2014.

Najmanja nacija na svijetu je definitivno Sealand, međunarodno nepriznata tvorevina koja se uzdigla na bivšoj vojnoj platforma iz Drugoga svjetskog rata. Locirana je u Sjevernom moru, na oko 10 kilometara od obale Velike Britanije. Više o toj nesuđenoj državici saznajte u kratkoj te zanimljivoj animiranoj povijesti - pogledajte priloženi video.

Video, 2:26 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 23. lipnja 2014.

The Colour Clock

Sat "u web bojama" pokazuje vrijeme na pozadini dobivenoj pomoću heksadecimalnih vrijednosti tog istog vremena. Web varijanta traži instaliran Flash, a može se skinuti kao čuvar zaslona za Mac i Windows te "živa" pozadina za Android uređaje.


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››