Skip to the main content

Arhiv za 07 mjesec 2014. godine

[] 31. srpnja 2014.

Ako zalijepiš kameru za kotač i snimiš oko dvije minute materijala dok lagano voziš do birtije na pivo dobiveni materijal izgleda poput priloženog videa; mrvicu bolje nego da si odustao od hmelja i otišao na pizzu u drugi kraj grada. Sjednite ako vam se vrti u glavi.

Video, 2:49 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 31. srpnja 2014.

Earth from Mars orbit

Kako otprilike izgleda Zemlja iz Marsove orbite prikazuje priložena slika, mojih ruku (ne)djelo, nakon što sam pročistio i minimalizirao fotografiju koju je iz neposredne blizine tog planeta 3. srpnja 2014. godine snimila ESA-ina letjelica Mars Express.

Obvezatno pročitajte originalni zapis koji je pun zanimljivih informacija.


(via)

Nastavak

[] 30. srpnja 2014.

Kratki fantastični film Brojevi dolazi iz Južne Koreje i priča o čovjeku koji ima nadnaravne moći: vidi brojeve ljudima iznad glava. Film je na korejskom jeziku, ali ne brinite: engleski podnapisi su zalijepljeni na dnu slike. Samo devet minuta.

Video, 9:35 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 30. srpnja 2014.

Dodge Two

Neobična Flash igra Izbjegni dva (Dodge Two) je zapravo alat za testiranje spretnosti na mišu tj. koliko ste dobri i precizni u baratanju strelicom koju svakodnevno pomičete po ekranu. Kliknite za početak i pazite da vas ne pogode krugovi ili rubovi površine na kojoj se nalazi igra.

Igru možete dodatno otežati opcijama za bljeskanje kad igra čeka pritisak na start. Na istom mjestu možete isključiti glazbenu pozadinu ako postane naporna.

Koliko sekundi možete izdržati?

Nastavak

[] 29. srpnja 2014.


Deset video igara koje su najduže u tzv. razvojnom paklu tj. igre koje smo najduže čekali ili još uvijek čekamo da izađu. Na popisu se nalaze naslovi poput Prey, Half-Life 3 i, naravno, Duke Nukem Forever. Pogledajte video, traje oko 7 minuta.

Na slici: detalj iz igre Starcraft II na koju se čekalo nekoliko godina.

Video, 7:22 (DailyMotion)

Nastavak

[] 29. srpnja 2014.

Gentle Brain

Lagan mozak (Gentle Brain) je web igračka tj. interaktivni uradak koji demonstrira kratkotrajnu prirodu digitalnih zadovoljstava. Probajte zadržati crveni užitak u glavi čim duže ali bez da budete neaktivni. Trebalo bi raditi i na tabletima.

jQuery i Processing.js.


(via)

Nastavak

[] 28. srpnja 2014.

Deset sigurnih oklada koje ćete gotovo sigurno dobiti. Ideje za društvo u restoranu, pod uvjetom da možete pronaći potrebite rekvizite. Naučite ih i probajte za pet minuta slave. Samo nemojte jesti one kekse na kraju. Ako ipak hoćete dobar vam tek. ;)

Video, 3:22 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. srpnja 2014.

Evolution of video game controllers
(source) (author)


Kratki niz fotografija ilustrira kako je gamepad tj. kontroler za videoigre evoluirao kroz godine, od "Teletenisa" 1983. godine do PlayStaton Vite 2013. godine. Zavirite u komentare za dodatnu dozu gamerske nostalgije. Game on!

Nastavak

[] 25. srpnja 2014.

Carl Sagan komentira fotografiju zvanu Blijeda plava točka, najudaljeniju fotografiju Zemlje koju je 1990. godine s udaljenosti od oko 6 milijardi kilometara poslala sonda Voyager 1. Animacija je napravljena pomoću softvera After Effects.

Video, 1:39 (Vimeo)


Tagovi: #svemir #video #zemlja

Nastavak

[] 25. srpnja 2014.

The Company of Myself

U vlastitom društvu (The Company of Myself) je udobna Flash igra u kojom razine prolazite pomažući se svojim prethodnicima tj. potezima prethodnih likova. Novog lika aktivirate pritiskom na tipku za razmak nakon čega se on pretvara u sjenu koju možete iskoristiti za skokove, otvaranje vrata i slično. Bit će jasnije kad probate.

Kontrole: tipke sa strelicama, razmaknica, A za akciju i R za resetažu razine.

Nastavak

1 2 3 4 5 ››