Skip to the main content

Arhiv za 08 mjesec 2014. godine

[] 31. VIII. 2014.

Ovdje je prikazano kako to izgleda kada skateboard juri Alpama. Dvojica majstora na daski demonstriraju slalom između bicikala na nizbrdici. Posebna vještina je kočenje.

Video, 2:02 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 31. VIII. 2014.

Magnetic Disk Drive
(image source)


Tumblr blog Dinosaurova olovka (Dinosaur's Pen) objavljuje fotografije starih kompjutora i drevne tehnologije iz gotovo zaboravljenih vremena.

Na slici: takozvani "magnetski disk pogon" iz ranih šezdesetih godina.


(via)

Nastavak

[] 30. VIII. 2014.

Kratko više-manje filozofsko razmišljanje i trabunjanje na temu kako znaš da postojiš, kako znamo da nas neki ludi znanstvenik nije uvjerio da postojimo i kako znamo da ne sanjamo?

Video, 3:02 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 30. VIII. 2014.

Digital Atlas of the Roman Empire

Digitalni altas Rimskog carsta je web alat koji koristi stare i nove zemljopisne podatke iz Barringtonovog Atlasa grčkog i rimskog svijeta. Mjesta možete tražiti po nazivima ili šetnjom po karti pa klikom doći do informacija. Samo nemojte svi u Rim.
Ave!


(via)

Nastavak

[] 29. VIII. 2014.

Znate li da oblaci mogu svirati klavir? Kretanje oblaka koje snima kamera se prebacuje u softver koju prema njihovom kretanju i obliku pritišće tipke na robotskoj napravi za sviranje klavira. Dobije se oblačna glazba plus škripa jer nisu podmazali stvar. Sudeći po tome koliko ljudi sjedi u publici niti nemaju za ulje.

Video, 1:45 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 29. VIII. 2014.

Which Way Up

U ovom web kvizu potrebno se je dobro orijentirati te pogoditi pravilnu orijentaciju apstraktnih umjetničkih slika. Provjerite da li imate smisla za modernu umjetnost.

Kontrole: ove dvije tipke desno - jedna je za rotaciju, a druga kad ste sigurni u odgovor.

Nastavak

[] 28. VIII. 2014.

Trominutna filmska šetnja kroz scene s mačkama. Filmske mačke u raznim filmovima, starim i novim; nazivi i godine ispod svake scene. Glazbena podloga je "The Lovecats" (The Cure), a softver Final Cut Pro 7.

Video, 3:37 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 28. VIII. 2014.

Brick A Pic

Kako pretvoriti fotografiju u LEGO varijantu tj. da izgleda kao da je napravljena od LEGO kockica? Jednostavno, ovim web alatom: pošaljete fotku (upload), kliknete na "gotovo" (finished) i preuzmete novu sliku (download). Na raspolaganju je nekih par opcija i mogućnost rotiranja po želji i potrebi.

Na slici: LEGO varijanta Odgovarajućeg čovjeka.

Nastavak

[] 27. VIII. 2014.

Nesretnik i sretnica, u originalu Jinxy Jenkins, Lucky Lou, je crtani film o dva ljudska bića na suprotnim stranama favoriziranja od strane života tj. sreće: netko je ima mnogo, a netko drugi baš nikakve. I onda međusobno reagiraju...

Video, 3:51 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. VIII. 2014.

CSS Basic Shapes

Jednostavni a informativni vodič za webaše: Kako napraviti osnovne oblike u CSS-u? Kako nacrtati kvadrat, pravokutnik, krug, trokut, paralelogram i tako dalje. Obvezatno za početnike, provjera znanja za napredne. CSS za sve!

(via)

Nastavak

1 2 ››