Skip to the main content

Arhiv za 09 mjesec 2014. godine

[] 30. rujna 2014.


Tko prebroji sva svjetla neka javi cifru.


Los Angeles, zvan L.A. ili Grad anđela, drugi najnaseljeniji grad u SAD-u te središte američke filmske i televizijske industrije. Time-lapse video-šetnja kroz grad u trajanju od četiri+ minute.

Vezanu galeriju slika pogledajte ovdje (Flickr).

Video, 4:26 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 30. rujna 2014.

Cave Shooting Simulator
Što se čeka? Pew! Pew! Pew!


Alternativni način dobivanja raznih predmeta i opreme u trenutno popularnoj igri za konzole Destiny bio je gotovo besmisleno napucavanje određene pećine negdje na mapi. Kako su tu rutu ukinuli ekipa je pronašla alternativna mjesta za lako zgrtanje materijalnih sredstava, a jedan programer je otišao korak dalje i napravio ovu besplatnu simulacija pucanja u pećinu.

Zahtijeva Flash te Unity Web player.


(via)

Nastavak

[] 29. rujna 2014.

Map of Amazon Network

U nedavno objavljenom zapisu na Channel Advisoru, blogu koji prati priču o Amazonu, objavljene su dvije karte koje prikazuju lokacije Amazonovih centara i/ili skladišta. Prva prikazuje lokacije u SAD-u i Kanadi, a druga obrađuje europsko te azijsko tržište.

Ako netko od čitatelja živi blizu neke od točaka neka se javi na Facebook glede vrlo mogućeg prijateljstva. :)

Nastavak

[] 29. rujna 2014.

Da li ćemo u budućnosti igrati videoigre pomoću namještaja ovisi o Projektu otvorenih kontrolera i sličnim nastojanjima da se igrama upravlja i pomoću predmeta koji su oko nas mnogo duže od palica, daljinskih, Kinecta, gamepada, analognih kontrolera i drugih uređaja koji nam standardno trebaju za računalne videoigre.

Video, 1:59 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 26. rujna 2014.

Random Color

Ako vam nikako ne dolazi ideja kakvu boju da stavite na podlogu upravo završenog remek-djela evo stranice koja vam može pomoći. Slučajna boja (Random Color) je jednostavan generator boja s ekstremnim minimalizmom. Bolje skoro ne može. ;)

Ako vam se ne dopada boja pritisnite F5, pa opet F5, pa opet...

Nastavak

[] 26. rujna 2014.


Riječ valcer dolazi od njem. riječi waltzen...


Ako se ne bojiš visine i želiš reklamirati u zadnje vrijeme vrlo popularnu GoPro video kameru fino se s partnerom zakačiš za uže s vanjske strane gradske vijećnice, izvedeš nekoliko pokreta i to nazoveš valcer na zidu.

Mjerodavno upozorenje: ne pokušavajte ovo kod kuće!

Video, 2:25 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. rujna 2014.

Glazbeni video pjesme Knock Knock grupe Brunettes Shoot Blondes napravljen je pomoću sinkronizirane animacije koja se u stvarnom vremenu vrti na 6 iPhonea, 4 iPada, jednom iPod i 3 MacBooka tj. video je napravljen uz pomoć 14 gadgeta koji vrte dijelove animacije koji zajedno čine crno-bijeli crtani film.

Video, 2:27 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. rujna 2014.

The Caffeine Test

Za provjeru jeste li danas popili dovoljno kave, energijskog pića ili nekog drugog legalnog napitka modernog vremena služi ovaj kofeinski test koji za trideset sekundi vašeg klikanja odredi razinu kofeina u vašem organizmu.

Neee! Ima li tko rezervnu lijepu tipku za miša?

:)


(via)

Nastavak

[] 24. rujna 2014.

Je li za pranje ruku bolje koristiti papirnate ručnike ili sušilo za ruke? Koje su prednosti, a koji nedostaci jedne i druge metode? Što je bolje s higijenske, a što s ekonomske strane?

I, na kraju, jeste li zapamtili koliko puta treba otresti ruke?

Video, 2:55 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 24. rujna 2014.

Master Control Panel
Stara fora ali možda netko ne zna.


Kratica za Master Control Panel, tzv. "God Mode" otvara prozor u kojem se nalaze sve podesive opcije u operacijskom sustavu Windows. Kreira se tako da se na desktopu ili nekom drugom mjestu kreira mapa s imenom

Burek.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

pri čemu je "Burek" proizvoljan naziv mape, možete staviti i "Pivo" recimo.

Nakon toga mapa će se pretvoriti u kraticu koja otvara Glavnu Kontrolnu Ploču. Radi na verzijama Vista, Windows 7 i Windows 8. Na Visti nekima stvara probleme.


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››