Skip to the main content

Arhiv za 10 mjesec 2014. godine

HTML5 Stopwatch

Ako vam zatreba štoperica a nemate pri ruci onu pravu koju možete baciti kad ne odmjeri po vašoj mjeri probajte upotrijebiti HTML5 štopericu na ovoj adresi.

Sad idem izmjeriti koliko mogu zadržati dah.... 10 sekundi! F*ing cigarete!

Za još zgodnih HTML5 animacija i fora kliknite ovdje.

Nastavak

[] 31. X. 2014.

Kompilacija filmskih scena s lens flare efektom (rasipanje svjetla kroz leću), još jedno putovanje kroz stare i nove, poznate i manje poznate filmove. Koliko filmskih naslova možete identificirati? Ukupno ih je 76, spisak se nalazi ispod originala na Vimeu.

Video, 3:52 (Vimeo)


Lens flare @ Wikipedia

Nastavak

Windows 93

Konačno! Verzija operacijskog sustava Windows koju smo uvijek htjeli probati ali nikako da nam dođe pod ruke. Windows 93 je stigao i to u web varijanti koja vas rješava gnjavaže oko instalacije. Probajte, klikajte, otvarajte, prebacite i tako dalje.

Nisam isprobao sve mogućnosti, stao sam na igri Solitaire koja, naravno, radi!

Nastavak

[] 30. X. 2014.

Skateboarding skakači, virtuozi na biciklu, ekstremni surferi... Svi se oni mogu sakriti pred ovim majstorom s tačkama koji umije umijeće i zna znanje te upravlja ručnim kolicima kao nitko do sad. Sve do sljedećeg videa...

Video, 3:12 (Vimeo)

Nastavak

[] 29. X. 2014.

World population map
(image source)


Interaktivna karta populacije tj. svjetskog stanovništa prema zemljopisnoj točki, širini i dužini koristi procjene temeljene na ponešto starijim podacima, dovoljnim za približan odgovor na pitanje koliko nas ima na svakoj pojedinoj točki svijeta.


(via)

Nastavak

[] 29. X. 2014.

Škotski biciklist Danny MacAskill vraća se na rodni Isle of Skye gdje demonstrira svoje sportsko umijeće vožnjom po opasnim planinskim predjelima. The Ridge (Greben) je visokokvalitetni video od kojeg zastaje dah. Svakako vrijedi 6 i pol minuta.

Video 7:39 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 28. X. 2014.

Late Night Driver

Late Night Driver tj. Ponoćni vozač je jednostavna Flash igra u kojoj iz jurećeg vozila, noću, guramo aute koji idu u istim smjeru (s crvenim svjetlima) na dolazeće aute (s bijelim svjetlima) skupljajući bodove za osvajanje novog rekorda.

Pritisnite X za početak, A za lijevo, D za desno. Rade i kursorske tipke.

UPOZORENJE: ovo je samo igra, nemojte tako i u stvarnosti!

Nastavak

[] 28. X. 2014.

Znate li koja kuća u televizijskog seriji Igri prijestolja konzumira najviše vina? Netko se potrudio i nanizao sve scene iz prve četiri sezone dodavši brojač za svaku kuću (obitelj).

Da ne kvarim iščekivanje reći ću samo da jedna kuća pije više nego sve ostale.

Video, 7:28 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 27. X. 2014.

Transmission

Prijenos (Transmission) je zabavna logička igra za sve uzraste, posebno za one koji razvijaju logičke sklopove jer su u središtu događaja mreže, veze, komunikacije i informacije. 70 razina obećavaju 8 sati korisne zabave. Nemojte zaobići naputke na početku razina jer tamo je objašnjeno kako spajati, vezati i razdvajati komunikacijske i ine elemente.

Za početak recimo samo to da je cilj uporabom miša sprovesti informaciju iz krugova u kvadrate i tako prolaziti na slijedeću razinu. S vremenom, naravno, postaje teže. Za dodatne zadatke dobivate još zvjezdica. Pravi majstori će ih skupiti sve.

Igra na webu traži Flash (Unity3D), a može se skinuti i za iPhone i Android uređaje.


(via)

Nastavak

[] 27. X. 2014.

Koliko su Paris i New York slični gradovi, što imaju zajedničko glede transporta, infrastrukture, spomenika, kako "vibriraju", te, konačno, koliko su lijepi i različiti. Time-lapse usporedni prikaz (split-screen) snimljen je Canonovom kamerom 5D mark III.

Video, 2:06 (Vimeo)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››