Skip to the main content

Arhiv za 11 mjesec 2014. godine

[] 28. XI. 2014.

Fisk screenshot

Usputna igra Fisk prerada je starije, klasične Flash igre Fishy u kojoj se igrač nalazi u ulozi ribe koja jede druge manje ribe, a izbjegava veće od sebe. Igra nije laka pa nemojte kliknuti ako niste dobre volje da tipkovnica ne završi u komadima i slično.

Tipkama WASD ili strelicama pomičete ribu. Bježite od onih većih, a jurite one manje. Kad ih taknete - pojest ćete ih, dobiti bodove te ponešto na težini. Dobar tek!

Za izlaz u glavni meni pritisnite razmak, a razmaknicu kad vas pojedu, kao na gornjoj slici.

Nastavak

Scene u kojima dominiraju hakeri, u filmovima devedesetih godina prošlog stoljeća. Kako su se razbijale zaštite, upadalo u računala i općenito razbijalo od strane hakera i onih koji su to tek htjeli postati. Četiri minute vašeg vremena.

Video, 4:20 (YouTube)


(via)

Nastavak

HTML5 JavaScript demos and experiments

Demonstracije i eksperimenti u HTML5 i JavaScriptu. Poveznice na tridesetak web stranica koje koriste HTML5 značajke kojima se, u kombinaciji s JS-om, može svašta napraviti. Natrag na glavni indeks se vraćate tako da kliknete strelicu gore lijevo i odaberete "Home".


(via)

Nastavak

[] 27. XI. 2014.

Bi li ljudi jednog dana mogli živjeti na Marsu? U kojim uvjetima bi živjeli, čime bi se hranili, kako bi riješili problem radijacije i neka druga pitanja. Za odgovore pogledajte priloženi kratki video uradak kojeg je napravila ASAPScience ekipa.

Video 4:02 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 26. XI. 2014.

Highway at Night

Noćni autoput je remek-djelo veličine jednog kilobajta tj. izvorni kod programa koji vrti ovu animaciju velik je, nakon kompresije, 1023 bajta. Želite li pogledati izvorni kod zavirite ovdje. Stvar je napravljena za js1k, JavaScript natjecanje spomenuto ovdje prije dvije+ godine.


(via)

Nastavak

[] 26. XI. 2014.

Time-lapse video planeta Zemlje u 4K razlučljivosti napravljen je od materijala koje je snimio meteorološki satelit Elektro-L u razdoblju od nekoliko dana, od 15. do 19. svibnja 2011. godine.

Video, 3:53 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. XI. 2014.

Unrealistic Comet Landing Simulator

Nerealni simulator spuštanja na komet može negativno utjecati na vaše živce, stoga oprez! Pokušajte sletjeti na komet pravovremenim iniciranjem odvajanja od matične letjelice. Možete li postići touchdown?


(via)

Nastavak

[] 25. XI. 2014.

Međunarodni festival balona u Albuquerqueu, gradu u SAD-u, redovito se održava svake godine. Više o događaju pročitajte na Wikipediji ili pak službenim stranicama, a ovdje pogledajte kraći timelapse video napravljen početkom listopada, tijekom festivala ove, 2014. godine.

Ako netko od čitatelja planira sudjelovati sljedeće godine ja se javljam u ekipu. Puhat ću balone ako treba. ;)

Video, 3:13 (Vimeo)


(via)

Nastavak

GPU Fluid Simulation

Simulator dinamike fluida u web pregledniku na sve tri desktop platforme; na mobilnima (još) ne radi. Stvar uvelike zapošljava procesor vašeg računala. Smanjite rezoluciju u opcijama gore desno ako se stvar vuče kao puž s kućicom.

Zanima li vas kako to radi skinite izvorni kod. Korišteni su Haxe, lime i GLToolbox.


(via)

Nastavak

[] 24. XI. 2014.

Kako mjerimo velike udaljenosti u svemiru tj. kako znamo koliko su daleko planete, zvijezde, sustavi i galaksije? Postoji nekoliko različitih metoda koje su slične, ali i različite...
Video lekcija s TED-Eda.

Video, 5:29 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››