Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2014. godine

[] 23. XII. 2014.

Maze Escape

Bijeg iz labirinta (Maze Escape) je fina kratka igra napravljena u retro stilu, ali s ubojitim dodatkom ("killer feature") - sve se događa na jednom ekranu tj. cijela igra je jedna razina - labirint koji se zumira kako otkrivate nova područja.

Ako vam je nezgodno igrati u web pregledniku igru možete skinuti (Windows, 2.1 MB) pa igrati offline ili kako već.

Tipke za kontrolu su: strelice i razmaknica. M za isključivanje i uključivanje zvuka, R za reset igre, a CTRL + ENTER (skinuta verzija) ako je grafika presitna (fullscreen).


(via)

Nastavak

[] 23. XII. 2014.

Video od pet+ minuta koji kratko ali informativno te na zanimljiv način pokušava objasniti tj. definirati što je to život sa znanstvenog stajališta. Definicija je nekoliko, one se mijenjaju, a pravog odgovora još uvijek nema...


Video, 5:56 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 22. XII. 2014.

Video Game Making Tools

Stranica koja pomaže kod odabira alata za izradu videoigara ovisno o vrsti, platformi i sl. poslužit će i za brzi pregled softvera koji se danas koristi za proizvodnju računalnih igara.

Proces izrade videoigre nije jednostavan, brz i lak. Da ne bi netko mislio...


(via)

Nastavak

[] 22. XII. 2014.

Ako želite znati kako radi automatska kuglana tj. mehanizam koji počisti srušene i ponovi promašene čunjeve pogledate ovaj video. Čisto da znate kad vas netko pita.

Video, 3:33 (Youtube)


(via)

Nastavak

[] 19. XII. 2014.

Inspirograph

Klikneš na jednu od točaka u manjem krugu i onda uhvatiš veliki krug i vrtiš i vrtiš i vrtiš. I nakon nekog vremena nacrtaš lijepi simetrični crtež. Lijevo su razni drugi oblici i veličine predložaka, a desno su boje i još neki alati. Ispadne li dobro staviš u galeriju.

Inspirograph, za simetrično crtanje na webu.


(via)

Nastavak

[] 19. XII. 2014.

Kad si sretan ti udari dlanom dlan...


Kako govoriti rukama je vodič za mahanje rukama prilikom govora, tj. niz savjeta o tome kako da "govorite" rukama tijekom verbalne akcije, a da ne zvučate (tj. "rukate") čudno ili nepodnošljivo. Upozorenje za nestrpljive: traje čak sedam minuta.

Video, 7:01 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 18. XII. 2014.

oO screenshot

Flash igra oO (prvo slovo malo, drugo veliko) je jednostavna ali ne i laka minimalistička zanimacija za trenutke dokolice dok, primjerice, čekate na objavu rezultata izbora. Jednostavna je jer se svodi na klikanje (lijeva tipka miša) ili lupanje po jednoj tipki (razmaknica), a otežana jer klik ili tres treba napraviti u pravom trenutku, posebno ako odete dosta dalje od starta, kad razine postaju podosta teže.

Za igru klik na ovu poveznicu (Kongregate).

Nastavak

[] 18. XII. 2014.

Pitanje: zašto svirati glazbeni instrument? Kratki odgovor: zato što to jako dobro koristi vašem mozgu. Duži odgovor: pogledajte video, traje ispod pet minuta i poučan je. I naučite svirati neki instrument, makar to bio gong. Ili trokut.

Video, 4:45 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 17. XII. 2014.

Novi Google Zeitgeist donosi popis najtraženijih pojmova u 2014. godini. U nastavku teksta ide niz od po tri prva pojma u nekim kategorijama:

Globalno pretraživanje:

1. Robin Williams
2. World Cup
3. Ebola

Potrošačka elektron... ma mobiteli:

1. iPhone 6
2. Samsung Galaxy S5
3. Nexus 6


(via)

Nastavak

[] 17. XII. 2014.

Kratki video uradak koji kombinira ljupku animaciju s stvarnim snimkama grada krije jednostavnu, ali lijepu romantičnu priču. Grad u kojem se događa je Amsterdam, a simpatični likovi fino su uklopljeni u stvarne scene. Mala priča ne traje ni tri minute.

Video, 2:50 (Vimeo)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 ››